Izgled je poslednje čega bi ta splačina trebala sa se stidi
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Kako ih nije stid ovakvog izgleda,bolje izgledaju žene posle 5 porodjaja no ove guzetine ka u nilskoga konja,a pih
...
Izgled je poslednje čega bi ta splačina trebala sa se stidi
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
acs, Antares, ASC, avet, BAR, coldplay, crane_operator, extravaganca, Fidel Castro, Gagarin, kaemSe, MeDo_JE, mexiko, miovrag, Mojsije, NetworkMaster, nikolaf7, outline, remark, Shadow'91
Nikad se nije MANS praćaka za džabe. Al od kad nema donacija, pare se preko sudova uzimaju. Na način što napraviš zahtjev državnom organu za informaciju gdje ga tehnički ne može isporučiti u roku zbog obimnosti.
I onda po isteku roka odeš na sud, dobije se presuda naplate troškovi.
Svakako Vanja ne dira vlast od kad su joj muža udomili u televiziju Nikšić.
A od kad je dragi još postao neformalni savjetnik PES, pošto su ga ljaljaši otpilili, vlada je mirna što se nje tiče.
A ja sam bot, plaća me opozicija. Poznato je da opozicija vazda ima para.
hahahahahahaha
Tko leti, vrijedi...
Ajde jedan drugačiji stav.
Ja smatram da je dobar potez vlade da se oporezuju sva online trgovina.
Ako se plaća PDV na sve u lokalnim trgovinama, zašto se ne bi plaćalo i online?
Sadašnje stanje, gdje se za ispod 75 eura ne plaća PDV favorizuje prodavce sa Alija, Ebaya, Amazon i sl... u odnosu na Okov, Kips, Tehnomax, Sport Vision itd...
A ovi domaći trgovci zapošljavaju neke ljude, plaćaju neke plate, poreze, doprinose, plaćaju neke kirije, kredite, akreditive, garancije... I u sadašnjem sistemu su kažnjeni u odnosu na online prodavnice.
Takođe, zašto bi se država odricala toga PDV-a.
U sadašnjoj situaciji domaći igrači u trgovini su neravnopravni u odnosu na online prodavce iz inostranstva.
Ono što se mora sprovesti jeste da se pojednostavi i ubrza postupak obrade svih dospjelih artikala. Taman da se nečim uposli onih 500 ljaljaša što su u poštu usekali.
Usput, nemam nikakve ekonomske i vlasniške interese u domaćim trgovina. Što više, imam akcije Alija i Amazona.
Tko leti, vrijedi...
Nema smisla da se oporezuje narooooood kad kupuje online ne bi li uštedio koji dinar a sa druge strane kladionice, kockarnice, neprodati stanovi, to ništa. Ali najlakše je odrati narooood koji ionako ćuti jer ga možeš jahat to sutra i to je svima jasno. Osim kad su neka nacionalna pitanja, onda smo na ulice.
Inače ne komentariše se presuda da Perovićka mora da vrati pare od stana. Pitam se koliko je još ovakvih slučajeva jer su se dijelili stanovi šakom i kapom odabranima.
Izinjavam se, ali moram ovo ludilo da postavim
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Vidis, to je klasicni primjer pogresnog pristupa rjesavanju problema. Ali nisi ti jedini, nasi strucnjaci isto tako "rjesavaju" probleme unazad decenijama.
O cemu se radi? (kratka verzija)
Drzava ima problem sa sivom ekonomijom i gomilom prodavaca koji ne placaju nikakve dazbine drzavi.
Umjesto da se drzava direktno posveti rjesavanju tog konkretnog problema i pocne da 'vata sve te ilegalne prodavce, ona "rjesava" taj problem ukidanjem olaksica za uvoze iz inostranstva (bez obzira na vrijednost) i na taj nacin pogadja ne samo te "Ali" preprodavce nego i apsolutno svakog pojedinca koji narucuje bilo sta ZA SVOJE LICNE POTREBE.
Ja to nazivam ogranicem i uskim sagledivanjem problema i apsolutnom nesposobnoscu za rjesavanju istog. Cisto da se blago izrazim.
Last edited by Fidel Castro; 03-08-24 at 17:26.
--------------------------
Do Not Disturb.
Dobih 100 eura na kladionicu tu bar znam da nema poreza jer treba kefalo za smisliti sistem, najlakse se fijukati sa porezom na aliekspres i porezom na jogurte i koka kole
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
EU trazi carinu i pdv od Kineza i tacka...
Drzava ulazi u EU i mora se usaglasiti ...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by Fidel Castro; 03-08-24 at 18:02.
Do Not Disturb.
Nisi dobro shvatio, nije ni cudo ti...
U EU se oporezuje onlajn kupovina uz gornju granicu koja, u zavisnosti od države, iznosi od 10 do 22 eura, ali samo kada pošiljke dolaze iz zemalja koje nijesu EU članice. U EU ova mjera služi da bi se zaštitilo zajedničko evropsko tržište i da bi zemlje članice podstakle međusobnu razmjenu
E sad i taj pdv ako ce ici za dobro drzave nek ide , prezalili smo 1 za brojila pa ce i to proci...
Odlicno sam ja shvatio nego izgleda ti nisi.
Kao prvo to od 10 do 22 eura je vec uklonjeno iz pravila i direktive EU ali ti pratis radnju isto koliko i ovi sto nam pisu strategije i zakone - nikoliko.
Dalje, ta granica je bila iskljucivo za posijlke koje su dolazile iz zemalja van EU, za posiljke iz EU nema apsolutno nikakvih dazbina, ZERO.
EU tako stiti kompletno EU trziste a koje trziste stitimo mi? CG trziste koje uopste i ne postoji?
Obozavam mentalitet "prosli smo i gore stvari, i ovo ce proci". Zato i jesmo tu gdje jesmo.
Do Not Disturb.
U EU svi placaju pdv na posiljke ? Jel tako.
U crnoj gori imas godisnje preko 800 000 neoporezovanih posiljki i ???
Treba budzet da se puni... nije ni EU socijalna drzava a ne mne.
Crna Gora ce biti clanica sa EU zakonima svidjelo se to tebi ili ne
Ne bojte se, ima ko da razmišlja o ekonomiji sad kad su df ekonomski stručnjaci ušli u vladu:
![]()
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ada cush polako i pomorci ce poceti da placaju dobre poreze ... hrvati ce ove nase strucnjake nauciti
Nije. Cijenu koju vidis na sajtu prodavnice sa koje kupujes placas pri narudzbi i nakon toga ne placas centa jednoga. Nema nikakvih dodatnih haraca od strane drzave, pocevsi od "podnosenja na carinski pregled" preko "manipulativnih troskova" do svih ostalih izmisljenih haraca drzave i onih koji su pod plastom i zastitom drzave poput Montenomax-a i slicnih hostaplera.
Imas 800k neoporezovanih posiljki koje su u prosjeku jedno 5 pisljivih eura.
Koliko ima miliona i stotina miliona nenaplacenih poreza od strane razno-raznih bizMismena? Njih ne diramo jer ne smijemo nego ajde da Perici za masku od telefona na 10e uzmemo jos 2 eura. Ciganisanje nesposobne drzave.
Neka CG bude clanica EU sa svim EU zakonima ali kad za to dodje vrijeme a ne da preuzimamo djelimicno zakone i direktive a da prethodno nemamo sistem koji bi takvo transponovanje podrzalo. Koljemo vola radi pola kile mesa a vo nam jos nije ni prisao nego masemo nozemo sa daljine...
Do Not Disturb.
Neka pocnu, kad se stvori sistem za pomorce a ne da se tretiraju kao gradjani drugog reda, bez dana radnog staza, bez ikakvog osiguranja, bez ikakve penzije i bez icega. A donose najvise para u drzavu.
Sad pokusavas neki licni atak samo zato sto ti objasnjavam stvari koje apsolutno ne kapiras ali neces da stanes i razmislis nego guras svoju praznu pricu, po bilo koju cijenu.
Ili se fokusiraj na problematiku koju komentarises ili batali pricu. Ove niske licne udarce izbjegavaj.
Do Not Disturb.
I u EU placaju porez na posiljke iz kine sa sajta njihovog...
A tacno u potpunosti se slazem koljes vola rad kila mesa , ima drugih nacina aj sad male preduzetnike i gradjane najlakse je rebnut a zasto? Zato sto nece niko da digne glas jel tako
Ja u klin, ti u plocu.
Procitaj ponovo moje post-ove, mozda i ukapiras. Mozda.
Sto se pomoraca tice, imamo temu. Poceli smo da pricamo o porezu na posiljke a ti presao na pomorce jer ja diskutujem. Imas temu pa tamo pisi, rado cu ti odgovorit'.
Do Not Disturb.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks