Originally Posted by
outline
@NHM pratiš li trku na 10km?
Tek sam sad odgledao snimak. Druga polovina trke je nekako izgledala istovremeno i taktički i spora i brza, iako krajnji rezultat pokazuje da je bila brza. Nije uzalud Cheptegei svjetski rekorder i na 5k i na 10k plus trostruki svjetski prvak na 10k. Ovako su nekad prvo Gebrselassie pa onda Bekele dominirali. Dok su imali brzinu u nogama za finiš, onda su se preorijenetisali na maraton. To će i Cheptegei uradit vjerujem u narednih par godina. Sad ima 27 godina. Čak je i trčao svoj prvi maraton prošle godine, prilično mu je loše palo. Nešto ispod 2 sata i 9 minuta u Valensiji, a tamo je maratonska ruta baš brza. Mislim da je čak malo i kod doktora završio. Ali računam da će biti odličan i tamo kad bude isključivo trenirao za maraton.
Inače, ovaj mali Kiplimo, te ima 23 godine, gledao sam prije 3 godine kako obara svjetski rekord u polumaratonu. Ima odlične rezultate i na 5k i na 10k.
Bila baš dobra trka plus konkurencija je bila odlična.
Usput, nevjerovatno je kako se, zbog ugla kamere koja prati trku i prikazuje trkače uvijek u kadru, uopšte ne vidi kako ovi ljudi nenormalno brzo trče.
Last edited by NHM; 03-08-24 at 14:49.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Bookmarks