Nešto mi je izgleda promaklo...
Poručena je roba i stiže preko DHLa iz Njemačke, do sad je praksa bila da me zovu ovi iz "našeg" dhla da se plati 5e i da šalju na kućnu adresu. Međutim ova pošiljka mi lagano stiže preko naše pošte i naplatiše mi 4e za carinski pregled bez onih 5e što je dhl ranije naplaćivao
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Koja god da je, a u pitanju je DHL Parcel, suština priče je da me naši DHL nisu zvali da im se uplati ranijih 5e već lagano ovi iz pošte za paket 4e naplatili. Isto mjesto kupovine i isti način dostave bio kao i ranije. Zato napisah fa đi je nešto promaklo
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Mi ti kazemo da je mozda isti sajt,isti artikl ali da nije ista posta i ako ti mislis da je to sve DHL . Dhl ima 3-4 firme totalno razlicitr,tj drugacijeg poslovanja.
P.s sad ti DHL koji ti mislis,tj ovaj nas uzima 6€
I vazda je Dhl dolazio preko poste bez ako nije gore ova dva koje smo naveli.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
99.9% su poslali preko DHL e-commerce koji je uvijek stizao preko nase poste i naplacivalo se onih klasicnih 1e ili 4e zavisno od toga da li je "pismo" ili paket.
--------------------------
Do Not Disturb.
Meni je preko ecommerca stiglo u postu, dpf filfer ogroman od bmw, plaćen 300e, samo 1e poštaru 😁
A meni prošle godine jedan kabl od 1.5m i naplaćeno 4e
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Bitan je nacin na koji se salje od strane posiljaoca, ne kolike su dimnezije fizicki.
Nema smisla ali tako je.
Do Not Disturb.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...rivatnih-firmi
"Nacrtom nove fiskalne strategije, koja je trenutno na javnoj raspravi, predviđa se ukidanje olakšice na neoporezivanje pošiljki malih vrijednosti, ispod 75 eura."
Last edited by siux; 31-07-24 at 06:39.
Jesu li ovo izjavili da pozivaju da se istraži ko im nosi njihove pošiljke, da oni kao nemaju pojma o tome?!
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Mene je više ovo iznenadilo....
"4) USKLAĐIVANJE ODREDBE KOJA SE ODNOSI NA OSLOBOĐENJA PRI UVOZU PROIZVODA SA DIREKTIVOM 2009/132 EU
Zakonsko rješenje koje će biti usklađeno sa Direktivom 2009/132 EU podrazumijeva ukidanje oslobođenja od plaćanja PDV pri uvozu proizvoda koje se odnosi na pošiljke neznatne vrijednosti do 75 €.
Navedeno oslobođenje pri uvozu pošiljki neznatnih vrijednosti je ukinuto u EU od 01. jula 2021. godine, te sve komercijalne pošiljke uvezene u EU podliježu plaćanju PDV, bez obzira na njihovu vrijednost. Cilj ukidanja oslobođenja od plaćanja PDV pri uvozu pošiljki je stvaranje pravedenijeg i transparentnijeg sistema oporezivanja i smanjenje utaje poreza.
U Crnoj Gori prag za neoporezivanje pošiljki neznatne vrijednosti se odnosi na sve pošiljke vrijednosti do 75 eura i značajno je viši od praga koji se u EU primjenjivao sve do 01. jula 2021. godine i propisivao oslobođenje od plaćanja PDV pri uvozu za pošiljke vrijednosti do 22 eura.
Navedena zakonska odredba će se primjenjivati od 01. januara 2025. godine."
Iznenadilo? Posto nismo o tome pisali na prosloj strani i skretali paznju kako na javnu raspravu tako i na komentare koje bi trebalo uputiti ministarstvu koristreci obrazac sa sajta Vlade.
P.S. Evo ovi kvazi novinari vijesti izgleda ne odmaraju od foruma, ne moze se ovdje nista napisat' a da sjutradan ne osvane clanak u Vijesti. Izgleda su nesposobni da sami nesto istraze i zakljuce nego samo citaju forum po vaz dan i onda se samo clanci redjaju. Kakvo je to smece od portala postalo, pakao.
Do Not Disturb.
Možda sam omašio temu. Šta da radim sa ovim debilima, niko ništa nije donosio, uvijek je neko od ukućana tu? Lično nisam u gradu da bih pošao do pošte da podignem.
temporary image share
Jutros 3 posiljke stigle, sve 3 SG posta, za sve 3 uzet' po 1e.
(Bar)
Do Not Disturb.
U Podgorici idu i R.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks