Neko za servisiranje klime
Neko da ocisti dobro masinu za ves , nikad se nije cistila evo 6ta godina ?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
069/100-100
Cisti se bubanj povremeno. unutra se skupi od masnoce, deterdzenta i kamneca. To moze da se donekle ocisti koristeci alkoholno sirce, sodu bikarbonu.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Nisi jedini... filter kad se zacepi pa se onda izvadi a ovo za bubanj nikad...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ne znam ni kako se to moze ocistiti sem hemijom, rastavljanje bubnja ne dolazi u obzir.
Masina za ves bez deterdzenta i bez vesa
na program otkuvavanja.
Moj recept je 200-300 grama limuntusa (kupi se u zdravoj hrani, nije skup). Staviti limuntus u glavnu pregradu za prašak (ne u pretpranje) i u bubanj i pustiti praznu mašinu da odradi kompletan ciklus bez pretpranja (60-95C, što više to bolje). Lijepo se osvježi mašina i izgube se nepijatni mirisi.
da se sta ne ureknem, ali cesto cujem od ljudi da se zale da im masina, susilica ili masina za sudje ima neprijatan miris - nikad nam se to nije desilo
e sad, "obicaj" nam je da ne zatvaramo vrata od istih kad se ne koriste i obicaj za sudomasinu je da ne stoji sudje u nju danima i da se pociste/isperu krupni ostaci hrane sa tanjira - ne znam je li do toga, ali nam se nikad nije desilo ijedna da ima problema sa mirisima... u sudomasinu 1-2 godisnje odradimo onaj ciklus sa onim osvjezivacem, ali najvise zato sto je to bila preporuka proizvodjaca (da prodaju vise hemije![]()
![]()
)
Slažem se, pravilno korišćenje je najbitnije. Tretman limuntusom je prije svega borba protiv kamenca/tvrde vode.
Drustvo, moze li preporuka za masinu za pranje (i susenje) vesa, jer je stara jutros "otegla papke".
Neka preporuka za brend/model bi mi dosta znacila - sta da gledam, sta da izbjegavam.
Hvala unaprijed.
ja ti mogu reci da nekoliko ljudi koje znam su imali problema sa Bekom u zadnje 2-3 godine
Ne znam da li je brend kao brend potonuo ili samo ovi nasi uvoze modele iz neke druge fabrike ili za neko siromasnije trziste, ali izreda crkavanja i kvarovi... plus kod sestre masine (odvojene) izgledaju kao 40 godina star opel kadetsatrunula limarija full (a nije u vodu stajala)
Meni je Beko,masina za sudje, crkla skroz poslije skoro tacno 4 godine. Nikakvo ludovanje sa njom nije bilo. Svaku drugu noc paljena na eco rezim. Jednom mjesecno ubacena tecnost za cisnjene masine,i upaljen ciklus pranja(po upustvu), i crče...nije se mogla popraviti
Sent from my S23+ using Tapatalk
Ne znam za kombinovane pranje/susenje...ali sto se tice samo pranja, ja imam Samsung, evo 5 godina...a pere cini mi se svaki dan u godini, i radi ka zmaj.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Gledaj da ima 5 godina garancije pa bilo koja. A naravno bitna je i energetska klasa kao i druge klase pranja i susenja.
Last edited by Apolo; 19-07-24 at 14:36.
Kombinovanu gledajte da izbjegavate, one su kompromis, niti su dobre mašine za veš, niti su dobre mašine za sušenje (u zavisnosti od kompromisa koji je napravljen u konstrukciji jedna funkcija može biti bolja na uštrb druge). Ako se može (ima prostora) kupite odvojeno.
Sent from my Motorola 8400
Ima li ko kakvog majstora za plocice ,potreban na zabljak ispred kuce da postavi nekih 30-40m2 ja mislim.
Neko lokalni ? Ako to tamo postoji
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
To jedino ako uvatiš nekog sa postojećih gradilišta.
#fakenews
na zb nemas coeka da ti pokosi
nothing comes from violence and nothing ever could
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks