Vece kazne za saobracaj nego za kradju i drogu ....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
--------------------------
Do Not Disturb.
Vece kazne za saobracaj nego za kradju i drogu ....
Pa ne znam sta je opasnije.
Prema tome, šta da ti kažem?
Prije 15ak dana , ujutro oko 9 , išao sam iz pravca Dg ka Pg...Preko puta skretanja za Marezu, slikao me radar na 110km/h....ograničenje je tu 50km/h.... Rezultat je da idem kod sudije, kad dođe slučaj na red.
Prvi takav prekršaj napravih u vozačkoj karijeri, do sad samo svijetla i pojas, a i to je bašš rijetko.
Ima li neko iskustva, postoji li mogućnost da mi oprosti prekršaj sudija? Zaista sam imao razlog da vozim brže nego inače, žurio sam na hemo t u KBC, koja je zakazana unaprijed. Naravno, imam dokumentaciju koja to sve dokazuje....
Msm ne želim da me bilo ko žali, radi bilo čega, ali koliko sam vidio, min. kazna je 180€ za ovakav prekršaj.....poželjno bi bilo zbog finansijske situacije da se to izbjegne nekako![]()
Ne prekidaj Zenu Dok Cuti
Ni Katnic nije mogao izbjeci kaznu
Pricam ja od tako lijepog bulevara napravili su veliko ****** sa milion ogranicenja...
Prije 7-8 god sam imao sličnu situaciju 101km/h na 50km/h.
Tada mi je to bio prvi a bgm i zadnji prekršaj (stvarno 4h ujutro je bilo na prazan bulevar ali bez obzira napravio sam prekršaj).
Uzeli su mi vozačku i dali poziv kod sudije. Preko advokata su mi ujutro vratili vozačku. Ali za 15-20 dana kod sudije sam dobio minimalnu kaznu od 70€ + sudske troškove čini mi se 30€
Sve platio u roku od 7 dana - 1/3 kazne + pune troškove suda.
Tako da računaj kaznu + sudske troškove.
sto je najgore - policija tu ne radi boba za bezbjednost saobracaja jer se ogranicenja krecu ovako - 80 - 50 - 90 - 80 i sve to u razmacima od min 15 do maks 50m... sve to na bulevarima, u vukojebinu, dje vecinom nema kuca u blizini
policija, logicno, stane da slika kad sa dijela dje je 80/90 uletis u ovih 20m dje je 50 i onda pisu kazne... to ima uticaja na bezbjednost saobracaja taman koliko ima li moj izbor dorucka veze sa gladju u africi
to je nesojsko pisanje kazni zarad punjenja budzeta i nista drugo
@Ognjen - sudija ti nece 99% nista oprostiti - moze ti smanjiti kaznu kao sto rekose kolege ili moze sve ukupno da ti da mogucnost da umjesto kazne uplatis neki definisani iznos na ime pomoci odredjeni institucijama (tipa dom u Bijeloj, Komanski most itd)... mada to primjenjuju obicno kad nekog hoce da oslobode vecega prekrsaja, ne znam da li se primjenjuje na ove "manje" iznose
Dace mu minimalnu kaznu i to je to, kao u 90% skucajeva.
Pa dobro, i minimalna kazna je "nešto"....
Zaista na glupost su me upecali, jer baš baš rijetko vozim preko 80 tim bulevarom i pazim te prelaze 80-50-80....to jutro sam baš bio zamišljen, toliko da sam stao 50m posle patrole
Ali šta da se radi, svakako dobro dođu ove informacije, da se ne nadam džabe![]()
Obicno su onamo preko puta 7avgust, al danas se bijahu prebacili ona ono prosirenje posle skretanja za Luznicu, i slazu li slazu. Taman ovo sto veli, nedaleko od znaka za 50
Realno svaki dan prolazim tuda po nekoliko puta.
Bukvalno znaš đe su.
Od kružnog toka u DG do kružnog toka na ulaz u PG ima tačno 15km.
Ako voziš 60 na sat, preći ćeš ih za 15 minuta. Realno možeš neđe i 70 ili 80 jer je takvo ograničenje ali ako poštuješ sva ograničenja stižeš za 13 minuta.
Ako voziš 90 na sat (i to stalno i svuda i preko kružnih tokova) preći ćeš put za 10 minuta.
Meni tih 3 minuta baš ne znači, da bih se cimao sa kaznama od 100e ili više.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
101% si u pravu....Ali ne može čovjek da razmišlja uvjek trezveno. Da kaže sebi razlika je 5min max, uspori. Misao da ćeš zakasnuti negdje preokupiraju čovjeka, i misli samo da požuri da bi stigao na vrijeme....Svakako je u najmanju ruku nekorektno da se kriju, i da pecaju kao što rade...Naše je da se pazimo
Samo polako ako radite privatne poslove odmah im naplatite 2/3 jacu cijenu i to je to nedje se mora kompezovati....
Do Not Disturb.
Kažu loše škode?
Spore-nikakve.
Direktno iz suprotnog smjera u Mercedes.
https://www.instagram.com/reel/C-dwb...1vY2xsNXU0YQ==
https://www.instagram.com/reel/C-dwu...h4Y2VndjFuZ3Vs
Koliko detaljno motre na kamerama u PG?
Jedna starija žena koja me zamolila da je povezem, i tražila da je pustim pred ulaz u kružni tok.
Potpuno sam zaboravio na te kamere. Bilo je samo par sekundi al me brine sad da će mi doći kazna.
Ne znam da li to motri sistem automatski ili službenici, i koliko detaljno.
Vjerovatno i neka mjesta motre detaljnije od drugih, jer sam viđao ljude nonšalantno i kroz crveno da prolaze i da ih nije briga.
Kakvi su mi izgledi?
Kolika je kazna za to?
Znam da sam pogriješio što sam se tu zaustavio, kriv sam, što bude bude, al bih volio da me to zaobiđe, trenutno baš nemam novca za bacanje.
Uh upadoh danas moralno razmisljanje parkirah se na ulicu upalih sva cetiri zmigavca popravih to sto treba popih kafu i gledah iz lokala kako komunalni policajac pise kazne ljudima koji su se preko puta na livadu parkirali... hmmm mozda sam treba i ja da se bezbjedno parkiram na sljunak pa da mi napise kaznu...
Danas im je kazna oko 10 najvjerovatnije samo da vidimo kad ce sluzba da objavi koja je sudska presuda....
Kod onog marka bih ja u bd cini mi se on bi to adekvatno presudio...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks