Nlb kod milenijuma do 18h
Zirat banka za odrzavanje
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koja banka radi popodne? U koju banku je ziro racun bez odrzavanja i sl?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Nlb kod milenijuma do 18h
Zirat banka za odrzavanje
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Konkretno u mom slucaju vise razloga:
1.) NLB je uvijek imao ubjedljivo najbolji USD > EU kurs. Dizanje love u drugoj banci te konverzija u NLB nije bila opcija, opet ispadne manje.Ne znam jel i dalje tako jer rijetko kada mijenjam $$$ vec duzi niz godina.
2.) Do nedavno su imali ubjedljivo najmanje troskove priliva novca iz inostranstva. Barem kada su u pitanju vece CG banke. Vise nisam 100% siguran da budem iskren jer je i NLB uveo neke izmjene u zadnjih 7-8 mjeseci.
3.) Za HB pouzdano znam da su ranijih godina imali nenormalne troskove korespodentnih banki jer je lova isla preko ko zna kojih sve kanala. Vjerovatno nije ista situacija svima ali u prosloj firmi kada sam primao platu iz USD tako je bilo.
Definitivno treba ponovo ispitati opcije tho, slazem se. A i koristiti kao municiju kod NLB idiota...
Da li je hipotekarna regulisala mobilnu aplikaciju, zbog lokacije jednog bankomata bih otvorio racun, jos samo da vidim koji cu paket.
Radi sve, jedino sto moraju da se verifikuju transakcije.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Promijenio sam telefon i skapirao da ne mogu da se prijavim na HBklik.
Razlog je što se token veže za telefon i neošenda se prebaci.
Rješenje je da zovem Hipotekarnu banku pa da oni to ručno briši i da se ja opet prijavim sa novim telefonom.
Problem je što call centar ne radi uveče, pa ću se načekati do kraja vikenda.
Neshvatljivo mi je ovo za token, zašto ne mogu da imam na više telefona ovo.
Takođe na CKB se Google wallet aktivira bez ikakvih peripetija dok se na HB opet mora nazvati call centar, čekati (ja oko 14 minuta) i još mi nije aktivan.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Slična priča i za Moj Pos aplikaciju od HB, slomili smo telefon gdje nam je bila aplikacija instslirana, instslirali na drugi i morala se zvati banka da nam oni pobrisu stari telefon i aktiviraju novi token i autorizuju telefon.
To je i neka vrsta zastite da ne moze jos neko, ko ima podatke, da se prijavi na tel. Ali sa druge strane i stvarnom korisniku komplikuje zivot.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ja u hipotekarnu da otvorim racun, kaze kopija ugovora o radu i ovjerena potvrda poslodavca,
reko‘: necu da dizem kredit nego da otvorim racun
kaze takva je procedura…
dobro, odustajem onda.
Kakva crna kopija ugovora o radu?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Prije neki dan mi je to rekla komsinica za NLB, traze joj ugovor o radu da otvori racun, a ona ne radi.
Mozda pri otvaranju tekuceg za prijem plate trebaju ti papiri. Ali zasto bi im davao ugovor o radu. Racun je racun. Pa kakve veze ima sta ces ti tu da primas/saljes. Dobro je da ne otvaraju vise ziro racune.
Imam racun (340…) koji je davno otvoren kao avista stednja, ali je kartica je povezana za njega. Posebno sam placao racun, karticu i mBank. Jer je tako povoljnije. Ali mi je zatrebao “devizni” za prijem neke uplate iz ino, pa sam uzeo premium paket. Oni mi sada pored 3.5 eur za paket gdje je sve ukljuceno naplacuju jos 0.9 za taj racun. I kao da zatvorim taj racun i da mi otvore novi koji ce biti u paketu. Nece ovaj da podvuku pod paket… a ja necu da izgubim istoriju. Ceracemo se jos.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ugovor o radu je tražen kad se otvara račun za platu i premium kartica se uzima sa mogućnosću trgovine na rate. Tako je bilo kad sam ja otvarao račun prije 5-6 godina.
Mada sve se mijenja, vjerovatno su i ovo promjenili.
U slucaju komsinice, racun je uspavan, nekad joj ga je neko otvorio da joj uplati neku nadoknadu za nezaposlene. Sad kad bi ona htjela da ga aktivira da bi primala drugu nadoknadu, traze joj ugovor o radu.
Ja sam pominjao ovdje, cini mi se.
Ista prica, NLB.
Nisam mogao da otvorim tekuci racun bez da dostavim kopiju ugovora o radu.
I nakon novo-nastalog paradoksa (ne mogu da potpisem ugovor bez otvorenog tekuceg racuna a ne mogu da otovrim tekuci racun bez potpisanog ugovora o radu) sam morao "preko veze" da otvorim racun kako bi potpisao ugovor pa taj ugovor da naknadno dostavim banci.
P.S. Evo mi je danas NLB javio da pri odlivima vise nece biti stanje na racunu, tj. koliko je ostalo sredstava na njemu. Razlog je "zastita podataka". Sad moram da ulazim u aplikaciju svaki put da vidim koliko je novca ostalo a ovo je bas bilo korisno.
Svaki dan donose promjene koje su sve gore. Ja ne kapiram ovo, da me yebes!
--------------------------
Do Not Disturb.
Zdravo, forumasi,
Evo jedno pitanje za korisnike CKB GO aplikacije...
Prvi put probah placanje racuna skeniranjem QR koda na CKB GO aplikaciji, medjutim uspio sam platiti samo racun od Telekoma. Ostale racune (struja, voda, komunalno) nisam uspio platiti - dobijem obavjestenje nesto "was not successful".
Imate li vi isti problem?
Nemojte mi vjerovat al po mojoj logici (a hercules ce znat najbolje vjv) to sto vam traze ugovor o radu za racun je zato sto je to jedino osiguranje da cete placati mjesecno osiguranje jer ako nemaju neki dokaz da mozete to platit sto bi vam otvarali racun?![]()
Isto je i sa strancima koji zele da apliciraju za privremeni boravak.
Da bi aplicirali za boravak potrebno je da otvore racun u banci, a u banci kazu da je potrebno da imas boravak?
Rjesenje je tu da ides od banke do banke i pitas da ti otvore racun, sve dok ne potrefis. Masu slucajeva gdje stranci podju cak u drugu poslovnicu iste banke, a uredno im otvore racun. Da li to znaci da se jednostavno tom radniku u banci nije radilo otvaranje racuna jer im to oduzima vrijeme?
A za NLB imam racun kod njih jos kad je bila Komercijalna, i rekoh ajde da podjem da aktiviram taj racun. Uglavnom kaze mi radnica da prvo moram poci da uplatim dugovanje od 30eur za godine sto mi je racun u Komercijalnu zamrznut, pa da posle dodjem kod nje, sa ugovorom o radu, pa ce tek onda razmotriti slucaj o blokiranom racunu, odnosno da li cu postati klijenat NLB banke.
Znaci, prvo nam daj 30eur, pa cemo vidjeti sta cemo dalje?
Pa osiguranje kao osiguranje, isto kao sto za kredit ti traze osiguranje da ces vratiti? Naravno u ovom slucaju se radi o 2-3e mjesecno al eto primjera radi da ti ne treba ugovor tj. da ti ne treba nista za tekuci racun i ti ga otvoris, godinu dana ne placas to odrzavanje, kako ce se banka naplatiti? Ako imas posao kad ga otvoris eto kako, mozda u nekom trenutku neces imat posla al to ti opet ide kao ono za osiguranje za kredit![]()
Ja mislim da ta prica ne pije vodu.
Moras imat' neka sredstva na racunu za odrzavanje istog. Ako nemas, zatvaraju ti racun ili ga zamrzavaju, sta vec.
U svakom slucaju pri prvom prilivu bi ti uzeli sredstva u ime odrzavanja racuna.
Sigurno te nece pustit' da koristis racun a da ne placas odrzavanje, tj. da budes u minusu.
Inace je to svakako "garancija" (da ces platit' odrzavanje) a ne "osiguranje". Zato i pitah "kakvo osiguranje" jer se zna sta znaci 'osiguranje'.
Nije to razlog vec ova nova pravila CBCG, revizora i ostalih kretena koji ne znaju vise sto da izmisle pa svaki dan imamo neka nova pravila i nove izmjene koje su uvijek gore od onih prethodnih.
Last edited by Fidel Castro; 24-07-24 at 18:27.
Do Not Disturb.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks