Pa ja i dalje razmisljam. Svakako bi novi set guma uzeo na kraju ljeta, ne sad. Nego eto rekoh da pogledam malo sto ima i da se raspitam 'okolo'.
Ja sam do sad mijenjao svake godine zimske/ljetnje. Iz ove perspektive ne znam ni zasto jer su mi realno te zimske trebale JEDNOM (Kolasin zimi).
Ali rekoh ne znam kako se striktno ljetnja guma ponasa kad su nize temperature, bez obzira sto nema nuzno snijega/leda. A sad nesto razmisljam da je onda bolje da uzmem neke 'univerzalne' (zato sam mislio 'all season') i da ih uopste i ne mijenjam dok ne dodje vrijeme za to, tipa 2030.
P.S. Evo cujem/citam da su u Trebinju sve gume po 20-30% jeftinije pa je moguce da bi prosetao do tamo nakon ljetnje sezone.
Te 'CrossClimate' su odje 108e, kontam da su u Trebinju 80-ak eura.
Al' ne znam za to "brzo trosenje". To je definitivno suprotno od onoga sto mi treba. AKO je tako.
Koje tacno? Vidjeh 'Performance 2' oko 85e i 'Vector 4Seasons' oko 95e.
U principu sve ove opcije ne variraju mnogo u cijeni (koliko sam mislio da ce) vec su ljetnje oko 80e, 'all-seasons' oko 100e. (u Trebinju izgleda 20-30% nize kao sto pomenuh)
Nije to neka razlika u cijeni koja mi je znacajna, pogotovo s' obzirom na period mijenjanja vec me onda prije svega zanima pouzdanost i svakako sama trajnost na duzi period.
Bookmarks