Eto takosa srećom nek je pa da te dobro sluzi
Sent from my 2201123G using Tapatalk
Hvala hvala kolegeee![]()
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Pozdrav ekipi na 2 točka. Manje više ja sam od nedavno vozač skutera. Imao sam prije par godina salcana 150cc, služio me 2 ljeta odlično, pa sam ga prodao 2020, i od tada do ove god nisam imao skuter.
Uzeo sam baš preko foruma Kymco Downtown 2010 god 300cc 33ks. Kad sam ga uzeo u Maju negdje , na satu je pisalo 49200km...dosta za skuter. Stanje shodno godinama i kilometraži. Doduše , mene nije koštao previše, tako da sam svakako bio spreman da ga sredim, i malo uložim.
Kad sam vidio da mi odgovara i veličina, i snaga i udobnost , servisirao sam ga komplet. Vodenu pumpu, namotaje, regler, kaiš, rolnice, klizači, kvačilo, i akumulator, sve novo. Ulje, filteri, antifriz, isto novo sve.
Gume stavljene nove prošle godine, sjedište pretapacirano isto prošle godine.
Za sad sam prešao skoro 1000km, i definitivno se može otići i na dalji put sa ovim skuterom. U Planu je tura od juga do sjevera CG uskoro. Krug od oko 600km. Već sam odradio 300km za dan, HN-NK-PG i nazad.
Da bi sve to ostvario, bitna je oprema, tako da za sad tražim dobru jaknu i flip up kacigu.
Pokušao sam, ali ne uspijevam da uploadujem jednu fotku skutera, pa ću u nekom narednom postu....![]()
Ne prekidaj Zenu Dok Cuti
Kymco je odlican skuter, evo 4 godine ga vozim, doduse moj je xCiting 250, samo ga pazi na ulje i agregat ce biti mnogo zahvalan. Za 4 godine sam presao preko 30.000km, CG sam presao uzduz i poprijeko sa njim od Plava do Ulcinja, Herceg Novog, Skadra, Tirane, Novi Pazar, znaci samo upalim i krenem, ostavio me samo jednom na put kad mi je crkla pumpa za gorivo, i to nije me skroz ostavio, moglo da se vozi ali uz varanje na gas, najveci je problem ko ti servisira Kimka jer nemas nekih majstora kod nas, ja moj sam servisiram i popravljam, ne zbog para nego me muka natjerala
Mana koju bih ja dodao za Kimka je sto je pretvrd na lezeci i neravnine, to su mi mnogi isto potvrdili, a na asfalt "pliva". Za ove 4 godine mi se isplatio 1/1 i nisam se pokajao, ali ako Bog da bice i prinova samo da se odlucim sta cu, Kimko ostaje svakako.
Da te dugo sluzi.
Sent from my iPad using Tapatalk
@diVerso u zdravlju da mu što prije potrošiš gume. Ako može par pitanja: Koliko si visok? Kakav je položaj sedenja (u odnosu na Bineli), da li je kičma uspravna ili blago povijena, koliko su povijena koljena (u odnosu na Bineli), kako ruke sjedaju na upravljač (u odnosu na Bineli)? Koliko Dukati može sa jednim rezervoarom goriva? Za sada ovoliko. Hvala.
Sent from my Motorola 8400
@Ognjen_HN pojas za bubrege je najvažniji dio opreme (iz nekoliko razloga, a čuva dugoročno i mokraćne kanale da ne bude kada dođeš u moje godine da nekontrolisano mokriš), rukavice preporučujem bez obzira koliko pakleno bilo napolje (reuma u prstima zna biti zeznuta), jakna i kaciga se podrazumevaju. Uživaj u vožnji.
Ovakav odgovor i savjet sam očekivao
Ajde sad savjet gdje to sve da tražim, gdje je najpovoljnije i gdje je izbor najbolji?
Koji brendovi jakni, pojasa, kacige su da kažem dobri, a da nisu sad preskupi....Znam za Dainese, AlpineStar itd, ali to je za mene sve preskupo, makar ovo što sam gledao....
@Harryy
Što se tiče Kymca, vidim da je slična situacija kao sa Italijanskim autima kod nas, jer cijeli život ih vozim...
Situacija ta da kad majstori vide npr Alfu, neće da je rade, + pričaju da je to loš auto, a u stvari nisu ni sjeli u nju(većina)..
Takoođe sa kymcom sam imao sličnu situaciju, priče prije nego sam ga kupio, "šta će ti to, bježi od toga struja ne valja, "kineski skuter" " itd ...
Međutim, malo istraživanja, i nađem da ove mašine 300cc, prelaze i po 100 000km uz dobro održavanje, da idu dosta bolje od drugih skutera 300cc (jer su uglavnom slabije konjaže) , tako da sve to što su mi pričali, ispostavi se da nije istina...
Ja sam moj vodio u Magnus moto, nisu jeftini, ali su maksimalno korektni i stručni , makar prema meni.....
Ne prekidaj Zenu Dok Cuti
Podji na Jaz, mastrade se zove prodavnica, imas ih na instagram, dosta su pristupacni i imaju finu opremu...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Što kolega gore reče, na Jaz https://maps.app.goo.gl/wBZa6gWjW4UdYBGk6
ja sam par komada opreme kupio tu (opet, najbliži su mi jer živim u Budvi), korektan odnos uloženo/dobijeno. Osim prodavnice, sa zadnje strane je i servis.
I meni je uletjela osa, u*rao sam se.. ali sam bio stabilan srecom i stadoh na prosirenje, 3 minuta sam cekao na 40 stepeni da izadje... srecom bez posledica...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Hvala, Wulfy
Moram priznati da mi je Benelli malko bio udobniji od Ducatija. Noge su mi bile blaze savijene, 10 mm je sjediste visocije na Benelija u odnosu na Multistradu. Planiram da narucim novo sjediste od 850mm (fabricko je na 830mm) - cini mi se da je na Benelli visina sjedenja 840mm. Daleko od toga da Ducati nije udoban, ali eto to su neke sitnice koje se veoma lako mogu korigovati - ima da se naruci iz fabrike i visocije i nize sjediste, kako kome odgovara.
Ja cu biti tu do 7og Avgusta, ako te put nanese kroz Niksic, javi mi se pa da probas motor, ostavicu ti broj u pp. Evo napravio sam i par slika da vidis kako meni stoji na moju visinu-190
![]()
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
@diVerso kul kul kul baš mi se sviđa tvojih zadnjim par postova samo da rečem u zdravlje ga vozio!
Ne znam zavidimo li ti na motoru vise ili garazi
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
@diVerso hvala na ponudi, ali ako u sezoni uspijem izać iz Budveje ogroman uspjeh (radim u hotelu). Svakako se vidimo na nekom drumu. Uzdravlje.
350 ja mislim
She is only here to annoy herself!
Momcovi, da li znate:
- Sa koliko godina mogu da se voze djeca na motoru/skuteru?
- Juce gledam lika na Hondu ADV stavio zenu i dvoje djece ....ima li tu kakvih ogranicenja?
juče kroz Zabjelo čoek vozi klinca na skuter obojica bez kacige i još priča na telefon lagano, imam neki osjećaj da ni skuter nije bio registrovan
She is only here to annoy herself!
Dje se moze registrovati motor na 3 tocka
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks