Prolazi bez greške, još ako ide običnom poštom. E sad ne znam jel kome prošla fora sa dhlom, fedexom ilu upsom.
Ja sam prije jedno 7 8 godina poručivao ful auspuh za motor u iznosu od 800 eur, naštelovao sve s prodavcem, platio samo 4e carinski pregled.
Meanwhile, poručih dio za auto iz Njemačke, poslato na običnu poštu
Samo 4 € carinski pregled. A u kutiji uredno papir sa ful iznosom 80 € i stavke posebno. Znači nekad računaju ful iznos, nekad cijenu dijela.$64.57+ $32.69 shipping
Svakodnevno mi stižu pošiljke i uvijek ih donese poštar i naplati 1€...
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Juče pošiljku sa AliExpressa koja je išla preko Singapore posta donio redovni poštin dostavljač. Dok nisam bio tu stigla mi je jedna preko litvanske pošte kojoj je tracking počinjao sa U i nju mi je donio neki drugi dostavljač jer mi je kad mu se nisam javio posle par minuta poslao poruku sa brojem pošiljke i da mogu da je podignem na šalteru pošte.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
meni od maja jos singapurcani izgubili neku bateriju,refundirao prodavac i sad nemam vise ni tracking number,da se tome ni ne nadam vise?caka je sto mora bas ta baterija a samo tog prodavca imam,niko drugi na svijetu je ne prodaje
Ja sam stavio “post restante”, grad i zip ali ja moram poci po to. Ne donosi postar.
Sto se tice skupljih stvari preko DHL-a, Fedexa…paint i dogovor sa prodavcem.
Prema tome, šta da ti kažem?
Stigla jedna posiljka, relativno brzo, donio neki momak, kaze NTC logistic, nista se ne placa, osta euro u dzepu.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Koja je posta bila u pitanju i kad je naruceno?
Pokusavam da dokucim kako funkcionise taj novi sistem jer vidim da se nekima i dalje uzima euro dok drugima ne...
Pa se pitam zavisi li od toga kad se narucilo, kad je stiglo u zemlju, koja je posta, od samog grada ili nesto deseto...
--------------------------
Do Not Disturb.
Potvrdio sam prijem pa sad nemam tracking number, al znam da se zavrsavao na HU, uglavnom na oficijalnoj aliexpres app status je bio in transit.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Da li se nekome desilo ovo?
Posiljke naravno nema jos.
Ništa ti ovo ne znači tracking sa alija, ni za HU ni za drugu postu. Kad ga skeniraju kod nas, pojaviće se
UB113575995HU
meni se nije ni pojavljivala, a stigla mi sinoć.
Meni se najtacnije pokazalo kad stigne mail sa Ali-ja,da je posiljka stigla u CG. Tad je vjerovatno skenirana kod nas,ali Postin sistem to ne prikazuje,par dana poslije toga,mi se uruci,ili stigne poruka da podjem za nju....
Sent from my S23+ using Tapatalk
Dvije SG posiljke stigle, jedna 9 dana, druga 12 dana.
Uz nju jedna LT posiljka stigla, nakon 20 dana.
Izgleda da je za sve 3 trazen euro i da je postar donio.
Nisam 100% siguran jer ne preuzimam ja licno nego neko za mene pa ja naknadno pokupim.
Do Not Disturb.
Unazad jedno pola godine godinu ove pošiljke koje idu preko HU pošte i sličnih servisa su prebacili na običnu poštu da dostavlja umjesto expressa jer ovi nisu postizali. Onda odeš u običnu poštu jer vidiš da kod njih stoji par sedmica i oni ti kažu da to njima nije prioritet u odnosu na običnu poštu koju inače nose. Pretpostavljam da je postignut dogovor za teritoriju Podgorice da se te pošiljke ustupe kurirskoj službi.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Pa evo su se javljali i van Podgorice da su primili posiljku od kurira, bez da placaju euro. Tako da vjerovatno nije samo na teritoriji Podgorice ali jos uvijek ne provaljujem 'kriterijum'.
Do Not Disturb.
prenatrpani su pa platili ntc da to caskom raznese
nothing comes from violence and nothing ever could
E kako popizdim kad narucim dvije stvari iz iste prodavnice, koje su 'vezane' i trebaju mi u isto vrijeme... jos posaljem poruku da obavezno posalju oba artikla u istu posiljku...
Ali ne, posalju jednu a drugu za 10-15 dana... pakjao.
![]()
Do Not Disturb.
Izgleda da je predlogom fiskalne strategije predviđeno da se od 1. jan 2025. ukine nulta stopa pdv-a na pošiljke neznatne vrijednosti, tj. do 75e vrijednosti.
"K'o mi, kad zovemo velikim čovjeka sitne duše,
a ko zna koliko je tihih što divovi u njima čuče."
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks