Page 637 of 748 FirstFirst ... 137537587627633634635636637638639640641647687737 ... LastLast
Results 15,901 to 15,925 of 18693

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

laže k'o pas,svako ko izađe bar na magistralni put bilo đe u cg može da posvjedoči da ljudi više nego ikad prije.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Obidjoh Ali-Pasine izvore u Gusinju i razocarah se samo tako... Najbitnije mjesto (za neke i jedino) koje turisti obilaze u Gusinju...

Mi umjesto da iskoristimo prirodu i napravimo nesto reprezentativno u turistickom smislu, mi se u$eremo, koliko god je to moguce. Restoran koji je tu uopste ne radi, vodenica koja je nekad radila i bila zanimljivost mjesta ne radi vec duze vrijeme, kuca koja je tu je napustena, samo stoka okolo luta i sve zaudara na g0vna.

Smeca ima jedno tonu, na sve strane. Na samom parkingu je veliki kontejner za smece (donacija EU) koji je prakticno prazan jer ocigledno ovdje dolaze samo invalidi (u glavi prije svega) koji ne mogu smece da bace u kontejner jer trebaju da pjesace citavih 100-200 metara nego ostavljaju smece svuda okolo. Limenke sokova, piva, grickalice, slatkisi, sve na sve strane. Zastidje i ogledalo naseg retardiranog mentaliteta.
    Last edited by Fidel Castro; 20-07-24 at 15:32.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

3. The Following 5 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,727
    Thanks Thanks Received 
    6,422
    Thanked in
    2,697 Posts

Ista situacija je bila prije nekih par godina kad sam odio tamo.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

5. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,621
    Thanks Thanks Received 
    6,218
    Thanked in
    3,627 Posts

Ti izvori su samo mjesto djense godisnje okupe Gusinjici ,pogode za mlade i nevjeste i sa baustele se pozore ko je vise para zaradio.... inace trt ljepse je proci Vraneskom dolinom no tamo...
    Ima i neki "vodopad" slomis auto dok dodjes i vidis ka iz crijeva vodu da neko pusta...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,621
    Thanks Thanks Received 
    6,218
    Thanked in
    3,627 Posts

https://adria.tv/vijesti/drustvo/fot...dsxaf95qo79yr1

Respect za odlicnu domisljatost i biznis ideje svaka cast

8. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

@Fidel Castro

I sam se nekad razocaram kad podjem na izvore,nekad je to bilo prelijepo mjesto sa tim restoranom dje se narod okupljao,sad ima jedan iznad njega gore,ali nije to to.
    Odavno govorim da bi neko morao to da uzme i da je velika šteta sto to stoji tako odavno zapušteno. Mislim da je inače vlasništvo nekog Kalezica ako se ne varam,a čuo sam da bi on to prodao,valjalo bi da se nadje neko ko je zainteresovan da konacno tu ulozi.

Sto se smeca tiče zna da ostane od okupljanja naroda,sad je bilo 13og jula,ne znam je li posle toga bilo nešto,ali bi valjalo obratit pažnju na to.
    Takav smo narod,kamo sreće da ima neko da kažnjava za to,no doći će i ta vremena valjda nekad.

Ako već kazes najbitnije mjesto u Gusinju može se reci da su Alipasini izvori,ali je po meni možda i ljepše poći u Grebaje,nacionalni park Prokletije,ima par restorana i lijepa je priroda,naravno za one koji vole 👍

Inače se tamo u Grebajama radi jedno od najvecih etno sela u crnoj gori rekao bih i jedan strašan restoran čiji je vlasnik moj brat od strica i biće gotov otprilike u maju iduce godine kako se planira.
    Vjerovatno su neki vidjeli jer je bilo na televiziji,ko želi da pogleda na Instagram/fejsbuk stranica je Royal etno selo.

Brutalno će izgledati i konacno će gusinje dobiti jedno mjesto dje će covjek moći istinski da uziva,kao sto je to nekad bilo na izvorima u gorepomenutom restoranu koji se inače zvao Vodenica ako se ne varam.

Sto se tiče ostalih mjesta,možda i najljepše mjesto za posjetit u Gusinju je Oko skakavice koje dodje posle vodopada Grlja koje je stvarno impresivno,bio sam par puta.
    Last edited by AdO_pG; 20-07-24 at 16:46.

10. The Following 3 Users Say Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    @Fidel Castro

I sam se nekad razocaram kad podjem na izvore,nekad je to bilo prelijepo mjesto sa tim restoranom dje se narod okupljao,sad ima jedan iznad njega gore,ali nije to to.
    Odavno govorim da bi neko morao to da uzme i da je velika šteta sto to stoji tako odavno zapušteno. Mislim da je inače vlasništvo nekog Kalezica ako se ne varam,a čuo sam da bi on to prodao,valjalo bi da se nadje neko ko je zainteresovan da konacno tu ulozi.

Sto se smeca tiče zna da ostane od okupljanja naroda,sad je bilo 13og jula,ne znam je li posle toga bilo nešto,ali bi valjalo obratit pažnju na to.
    Takav smo narod,kamo sreće da ima neko da kažnjava za to,no doći će i ta vremena valjda nekad.

Ako već kazes najbitnije mjesto u Gusinju može se reci da su Alipasini izvori,ali je po meni možda i ljepše poći u Grebaje,nacionalni park Prokletije,ima par restorana i lijepa je priroda,naravno za one koji vole 

Inače se tamo u Grebajama radi jedno od najvecih etno sela u crnoj gori rekao bih i jedan strašan restoran čiji je vlasnik moj brat od strica i biće gotov otprilike u maju iduce godine kako se planira.
    Vjerovatno su neki vidjeli jer je bilo na televiziji,ko želi da pogleda na Instagram/fejsbuk stranica je Royal etno selo.

Brutalno će izgledati i konacno će gusinje dobiti jedno mjesto dje će covjek moći istinski da uziva,kao sto je to nekad bilo na izvorima u gorepomenutom restoranu koji se inače zvao Vodenica ako se ne varam.

Sto se tiče ostalih mjesta,možda i najljepše mjesto za posjetit u Gusinju je Oko skakavice koje dodje posle vodopada Grlja koje je stvarno impresivno,bio sam par puta.
    To se mora posjetiti hvala Ado na lijepoj priči.Prokletije su jedno od ljepših poteza u Crnoj Gori zaista zaslužuju da imaju i taj status.

.................................................. ............

A ovi što bačaju smeće đe stignu ali bukvalno vidiš lika bača smeće kroz prozor auta,ili ostavi za sobom buljuk smeća i to u sred prirode tu bi takve kazne uvela da mu više na um palo ne bi (ološ najveća).Kakav je to profil čoeka da ostavi limenku u prirodu.Ma užas.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

@Fidel Castro

Ako već kazes najbitnije mjesto u Gusinju može se reci da su Alipasini izvori,ali je po meni možda i ljepše poći u Grebaje,nacionalni park Prokletije,ima par restorana i lijepa je priroda,naravno za one koji vole 

Svakako su Prokletije posebna prica i uz Durmitor sasvim druga dimenzija Crne Gore.

Ali sam vise mislio na dostinu turista koji nemaju vele vremena nego kroz taj dio prodju usput pa imaju vremena da negdje nesto obidju na brzinu (citaj autom da dodju do krajnje destinacije) a u takvoj situaciji sam i ja bio prije nedelju dana. I do Prokletija (bio vise puta) i do Oka Skakavice (nisam bio nikad) treba 'malo' vise vremena i truda.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    864
    Thanked in
    549 Posts

Ali etno selo Royal?!

Nije turizam za nas.

14. The Following 3 Users Say Thank You to NotRobot For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Prvo naziv Royal, katastrofa. A drugo: pa makar po selima ima te zemlje na pretek, je li moguće da je onoliko bungalova nabijeno na mali prostor, da ljudi nikakvu privatnost ne mogu imati? Plus ono nije viđelo etno sela, đe su voćnjaci, njive, štale, stoka? Nije etno selo sve što je na selu.

16. The Following User Says Thank You to Djed_Djuro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

E'o izguglah.

A što nagrdiste čoeka.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

Sve ok,uzeo je covjek sve sto je mogao,uz sve moguće dozvole koji ostali tu oko njega nemaju.

Svakako će biti jedan ogroman plus za malo mjesto kao sto je gusinje

A inače Royal mu se zove kompanija koju ima u americi
    Last edited by AdO_pG; 20-07-24 at 19:00.

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Royal ga je vjerovatno nazva zbog Crnogoraca to je stara crnogorska riječ.Svi se nešto sblažnjavaju a još ne sretoh sem par izuzetaka da odu pod šator to im je dno dna.

Što ga je nazva Royal.

S moje strane @AdO_pG podrška za tvog brata.Ođe narod samo ako može da doslovce se drži one da komšiji crkne krava.

20. The Following 3 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,621
    Thanks Thanks Received 
    6,218
    Thanked in
    3,627 Posts

Sve ok,uzeo je covjek sve sto je mogao,uz sve moguće dozvole koji ostali tu oko njega nemaju.

Svakako će biti jedan ogroman plus za malo mjesto kao sto je gusinje

A inače Royal mu se zove kompanija koju ima u americi
    Aj mi reci posteno jel ga sto nasa drzava pomogla ili barem ti opstinari

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Zastidje od aerodroma Tivat, svakim danom sve gora 'slika'...

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    864
    Thanked in
    549 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Royal ga je vjerovatno nazva zbog Crnogoraca to je stara crnogorska riječ.Svi se nešto sblažnjavaju a još ne sretoh sem par izuzetaka da odu pod šator to im je dno dna.

Što ga je nazva Royal.

S moje strane @AdO_pG podrška za tvog brata.Ođe narod samo ako može da doslovce se drži one da komšiji crkne krava.

Dozvoli da protivurječim, em što mi priroda nije strana, em što se u ovo razumijem. Naprotiv, čovjeku - bratu želim svaku sreću u ovom biznisu, je li dao bog da se ulaze i stvara, i to u Gusinje! Ali prvi pogled iz drona govori da je livada već preizgrađena i to bez jasnog plana. Da ne pominjem etno selo koncept od kojega kod nas ima samo brvnara i restoran. Na kraju se pretvore u svadbene salone

24. The Following 3 Users Say Thank You to NotRobot For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Razumijem ja tebe pri tom sam hard cor glede te teme no malo ste prenaglašeno za moj ukus bacili hejt na Adov post.Najbolja realno varijanta je bila za vrijeme Jugoslavije đe prosto imaš hotele u potpunosti u skladu sa ambijentom.
    Ali,budimo realni njemu diktira ono što prosječni današnji turista Crne Gore traži ja sam u promil.Ali,vidim.Meni je nejasno da nama stranci crtaju đe imamo mjesta za kampovanje.I to ljudi koji su daleko izvan staleški nad prosječnim građaninom Crne Gore.No ođe se kredit diže i za neki koncert za separe u Budvu da ne pričam što drugo.

Ođe su ljudi žestoko u komplekse.

Njima zvučnije zvuči Royal vjeruj mi nije on to iako ga ne znam,ne branim samo velim izabrao no pretpostavljam.Čovjek nije dalaj lama misli sjutra kako od toga da živi.
    I to nije do njega to je do zajednice.Ono ka bio sam u Royal i lupi masu fotki na Instagram to je prosto prosječni turista u CG.

* da se "našalim" Crnogorci se stide Crne Gore ka onaj dječak u nekoj priči što mu je majka došla u školu i donijela užinu.Stide se svega što je domaće nažalost tako je to.

Last edited by Bluemoon; 20-07-24 at 21:32.

26. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Pa nije lose ako iznajmis dvije kucice koje "gledaju" jedna na drugu, mada ako neko voli da ga gledaju dok jede kacamak na prizemlje ili dok buca zenu na spratu, onda neka iznajmi samo jednu kucicu ovo je idealno za voajere.
    Salu na stranu sve bi bilo top samo da se taj srednji red kucica izbacio ili da su makar prozori i vrata sa druge strane, ali posto nasi ljudi vole da zavlace nos u tudje stvari naci ce i ovo svoje goste. "Gledaj ove preko puta jedu pastetu nemaju za kacamak HAHA"

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Pa nije lose ako iznajmis dvije kucice koje "gledaju" jedna na drugu, mada ako neko voli da ga gledaju dok jede kacamak na prizemlje ili dok buca zenu na spratu, onda neka iznajmi samo jednu kucicu ovo je idealno za voajere.
    Salu na stranu sve bi bilo top samo da se taj srednji red kucica izbacio ili da su makar prozori i vrata sa druge strane, ali posto nasi ljudi vole da zavlace nos u tudje stvari naci ce i ovo svoje goste. "Gledaj ove preko puta jedu pastetu nemaju za kacamak HAHA"

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
    Ubo si u metu.

Ne da će ih naći no će da mu puca biznis sve mu ćetalo što se mene tiče baš volim da se deru takvi do gole koske.
    Last edited by Bluemoon; 21-07-24 at 00:28.

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    864
    Thanked in
    549 Posts

Baš se nisam mislila baviti mentalitetom ni našim ni turista. Mi smo more upropastili apartmanizacijom i učinili ga nedostupnim nama odavde, sem ako neko baš ne voli da se pati po putevima i trlja kukom tuđe čeoljade na ležaljku, a sad smo i planine upropastili bungalovizacijom. Đe god mrdneš dočekaju te fensi kolibe razbacane ko kockice od jamba po ledini ili poređane u kentu. A nemamo ponude sem prirode.

30. The Following 2 Users Say Thank You to NotRobot For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,255
    Thanks Thanks Received 
    1,750
    Thanked in
    953 Posts

Thanks Thanks Given 
    6,621
    Thanks Thanks Received 
    6,218
    Thanked in
    3,627 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    A kako ovo Sozina moze da se blokira a Autoput ne moze?

Thanks Thanks Given 
    1,255
    Thanks Thanks Received 
    1,750
    Thanked in
    953 Posts

Ma može sve u ovom ćumezu od države.

Thanks Thanks Given 
    6,621
    Thanks Thanks Received 
    6,218
    Thanked in
    3,627 Posts

Quote Originally Posted by NotRobot View Post
    Baš se nisam mislila baviti mentalitetom ni našim ni turista. Mi smo more upropastili apartmanizacijom i učinili ga nedostupnim nama odavde, sem ako neko baš ne voli da se pati po putevima i trlja kukom tuđe čeoljade na ležaljku, a sad smo i planine upropastili bungalovizacijom. Đe god mrdneš dočekaju te fensi kolibe razbacane ko kockice od jamba po ledini ili poređane u kentu. A nemamo ponude sem prirode.
    https://kodex.me/clanak/305572/stevo...bro-pripremili

Hotelski turizam je u porastu a kolibe i kućare sto iznamljuju su u padu

Thanks Thanks Given 
    2,543
    Thanks Thanks Received 
    1,176
    Thanked in
    536 Posts

Otišao bi do Veruše nisam 15godina, da se ruča nešto, kakav je put kad se skinem sa auto puta itd. ako je neko išao skoro.

Page 637 of 748 FirstFirst ... 137537587627633634635636637638639640641647687737 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)