~8cm visociji od stock . Iznenadjujuce udoban u offroadu
Ovo me i navelo da pitam za onaj model stariji ker za ovaj nemam para
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Stivi; 16-07-24 at 00:27.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ja imam ovakav samo stock felme i gume (ljetnje). Pentrao sam se na Ocibi u KL kuda jedino 4Runner stari moze. Ljudi nisu vjerovali.
Prema tome, šta da ti kažem?
https://www.instagram.com/reel/C9KlW...UzdmZ3bHA5b25x
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Biće moja jednog dana.
Da probam jos jednom - molba za predlog Toyota servisa u PG / CG.
Znam za Efel..
Ja ne znam ko servisira Toyote osim Efela.
Koja je Toyota u pitanju? Sta treba da se radi?
Corolla 1.6 valvematic. Ulje, filteri, i gremlini od zvukova - neki grublji zvuk motora pri dodavanju gasa i zvizdanje pri motornom kocenju.
Mislio sam da pored ovlasecnog servisa ima jos koji servis specijalozovan za Toyota-e, buduci da ih ima solidan broj na nasim putevima. Kako kazu, prepostavka je majka svih ......![]()
Koliko ima km? Koliko cesto mijenjas ulje?
60K, jednom godisnje. Ne prelazim velike kilometraze - tu oko 7-8K godisnje
Opisi mi te zvukove.
Odrzavam/servisiram dosta Toyota sa tim motorom i nikad nista. Sve mi smrdi na dekupler alternatora.
Ja mislim da je zasluzio besplatnu popravku/servis.
Vozi tojotu, redovno servisira, malo prelazi...i da se nesto pokvari.
Nije se pokvarilo.
Samo se pojača radio.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ma halucinira, nema šanse to da se desi na toyoti.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Uvijek moze da se desi jedan one-off.
Dva tipa zvukova - jedan kod motornog kocenja,
a drugi kod dodavanja gasa.
Kad se auto zagrije (5-10min voznje), prilikom motornog kocenja, na oko 3.000rpm cuje se zvuk kao neka turbina - zvizdi. Ako pritisnem kvacilo ili dodam gas prestane, kad dodju obrataji na oko 2.500 ili 3.500 ne cuje se. Uvjek ga mogu reprodukovati.
Prijavljivao sam to Efelu dok je auto bio u garanciji, ali im nije polazilo za rukom da to potvrde. Zadnji put su mi predlagali da ostavim auto, da skinu mijenjac (ili tako nesto) i posalju ga za Sloveniju. Nije mi se to radilo.
U medjuvremenu, zvuk je godinama postajao jaci.
Kad pustim muziku - sto predlozi neko od forumasa iznad - onda nemam problema sa njim
Zvuk pri dodavanju gasa ne umijem da opisem, samo mi zvuci grublje motor. Grublje nego ranije.. ko vozim na vrh gasa, to uglavnom ne cujem, a cim pritisnem malo jace papucicu cujem tu grublju notu...
A mozda sam i poludio, kako neke kolege ovdje sugerisu![]()
Onaj prvi zvuk mi lici na los lezaj ulazne osovine u getribi. Jesi li kad mijenjao ulje mjenjaca?
Koje ulje koristis za motor? Na koliko ga mijenjas? Valjda znas da u taj motor ide 5W30 API SL ili SN.
Koliko se sjecam bili su samo osnovni servisi i svaki drugi je bio nesto skuplji (jer su na spisak dodavali Break FL).
Ne sjecam se da sam na nekom racunu vidio ulje iz mjenjaca.
Servisiram jednom godisnje - a prelazim uveliko ispod 10K godisnje (pogotovo zadnje 3god).
Zadnji put sam servisirao u Efelu prije 2 god. Prosle godine su rekli da moraju mijenjati svjecice - jer po Toyota-i to ide na 6god ili 90.000. Kako sam u to trenutku presao oko 50.000 i kako auto nije imao manjak snage ili nemiran rad - bila mi je iritantna ta prica, pa sam promijenio ulje na drugom mjestu.
Inace taj zvuk pri motornom kocenju ima sigurno posljednjih 4-5 god - samo je vremenom glasniji - jer sam ga prijavljivao 2 ili 3 puta na redovnom servisu (ne mogu se sjetiti)
Ne znam koje su mi ulje do sada sipali - ali, ako je po tome sto pise na zadnjem racunu, onda: "TGMO 5W30 PFE 208L"
Nego, ako radis negdje privatno i imas vremena, mozda da dodjem ja do tebe na servis - na promijenu ulja i filtera, i da vidis mozes li nesto vise zakljuciti oko ovih gremlina![]()
Treba analizirati ulje od mjenjaca za metalne opiljke. Treba ga oprati unutra i sipati novo ulje.
Sto se tice motornog ulja, sipali su ti odgovarajuce ulje.
Mislim da si pogrijesio sto im nisi ostavio auto u garantnom roku i da se ispita mjenjac.
Posalji mi broj sasije pa cemo se dogovoriti.
A vjerovatno sam pogrijesio...
Poslao sam VIN na PM
Takumi danas posle 19h.
https://www.instagram.com/reel/C8t1H...ZkdmN3dzR4ZnQ1
Svake nedelje nakon mise.
Sad vidim da se ja zadnjem racunu iz Efela pominje filter ulja mjenjaca - pa su mozda i ulje mijenjali tada
![]()
Je li manualac ili CVT?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks