Ne znam zasto ali se meni nesto Subaru svidja pogotovo ovi kao manji terenci. Dovoljno da te izvuce. Ne znam kakva je prica iza njih? Kvalitet pretposravljam dobar? Ali djelovi ako su takva muka, ne isplati se .
Subaru XV, 4x4 odličan, pouzdan, djelovi kod nas jebada.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne znam zasto ali se meni nesto Subaru svidja pogotovo ovi kao manji terenci. Dovoljno da te izvuce. Ne znam kakva je prica iza njih? Kvalitet pretposravljam dobar? Ali djelovi ako su takva muka, ne isplati se .
90% je taj maf senzor, isti simptomo, ista lampica, isto se gasila pa se random upali..:
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sjutra kupujem auto (99%). Kakva je procedura, đe da sačinimo kupoprodajni? Kod notara ili kod ovih tehnickih pregleda? Bitno mi je da posle mogu prevod da odradim a da ne cimam čovjeka.
Kako ide plaćanje, može li keš ili mora na račun? 8.000 je cijena.
Last edited by Djed_Djuro; 15-07-24 at 18:44.
zna li neko koliko kosta da se napravi kopija kljuca za golfa 7 i ko to radi
Naravno, hvala svima. Vidjecu kako se bude ponasao u povratku, đao ga ponio...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Skoro sam prodao motor a ista je situacija i za kola . Posli smo ja i novi vlasnik kod notara i odmah napravili kupoprodajni ugovor u kojem je stavljeno da ce ga prevesti u roku od 6mjeseci (kad istice registracija ). Nisam ni ja znao da sad mozes da navedes rok do kad ce ga prevesti ali ova notarka rece da moze i ona je to predlozila (notar u zgradi Habitata , notarska kancelarija Maja) . On mene kesh na ruke , primjerak ugovoru njemu - primjerak mene i tu smo se pozdravili![]()
Ako napravis klasican ugovor kupoprodajni duzan si da u roku od 15dana predas u poresku za prevod . Kao mogu da pisu neke penale ili kaznu ako ne predas u roku od tih 15dana al ja iskreno josh nisam cuo da je neko kaznjen sto nije preveo odmah nego tek na sledecu registraciju
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ako zakon kaze u roku od 15 dana, mozete se vi dogovarati kako god hocete. Punomocje je nesto drugo, moze da se ogranici rokom a moze da vazi i do opziva davaoca punomocja.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Jesenas je zena prodala neko auto sto je naslijedila, kupoprodajni samo odradili, da se ne zajebavamo sa punomocjem isl. Prije nekolika mjeseca je auto tip drugom prodao i tek tad mu rekao da je kupoprodajni istekao(nije unijet neki rok nego zakonski) i taj je covjek morao iz Kotora dolaziti ovamo, pa poreska,ovjera neka itd
kod ovlascenja imas samo pravo da upravljas sa vozilom do isteka registracije. niti je mozes produzit niti prevesti vozilo.
sa kupoprodajnim imas sve i plus sa njim zavrsavas prevod vozila kad za to dodje vrijeme.
f6
Prodavac motora ili vozila neka ode u MUP i plati 3 eura taksu i zabrani registraciju tog vozila na svoje ime.
Zakonski rok za prevod je 15 dana ali u praksi to ne moze niko da iskontrolise niti sankcionise. Pola godine sto notari stavljaju je najcesce trajanje punomocja i ovlascenja.
@Djed_Djuro neka je sa srecom. Doo 10k moze kes, preko 10k je obavezno elektronski preko banke.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Preko 10k obavezno preko banke kupovina?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Vjerovatno iz razloga jer za vece sume novca moras imati porijeklo novca … mada se preko kola solidno peru pare jer to ne moze niko iskontrolisat i pohvatat
Konkretno ja sam htio posle prodaje da uplatim pare na racun , radnica u banku na salter mi je trazila porijeklo novca, i taj ugovor od notara mi je bio dokaz okle mene pare.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Da li postoji mogućnost da se privjeri je li prodato auto prevedeno na na ovog vlasnika?
Termin za registraciju je istekao i zvanično ne bi mogao da registruje auto ali kako znamo da kod nas svega ima - ne bi me začudilo da je neko odradio registraciju bez starog vlasnika (pod uslovom da nije registrovan).
Podji u MUP i provjeri. Ako je auto jos uvjek na tvoje ime, a nije registrovano, mozes da stavis zabranu.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks