Blokada računa, ispravite me ako griješim, ali mora da ide preko javnog izvršitelja, a to da su u obavezi JI da te obavijeste sa rokom od 8 ili 5 dana jesu ali oni to već slabo (čitaj nikakao) ne gledaju i banka bilo koja mora! Da postupi....
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Śever nema veze sa tim iako si donekle u pravu za pojas, ali ne śever nego citava drzava je u haosu sto se zakona tice, pojasa, svijetala itd.
Pa ja danas gledam policajac vozi i prica na telefon, jos nisam vidjeo policajsko auto da koristi pokazivace pravca.
Sto se tablica tice, znam bar 3 momka koji cekaju tablice evo 20 dana.
Sent from my iPad using Tapatalk
Last edited by HaRRyy; 12-07-24 at 14:16.
I najmanji je problem pojas i svijetla upaljena! Samo malo vise presretaca ...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Vjeruj mi da mnogo znace ta dnevna svjetla i da to uopste nije pogresno, vise je auto uocljivo sa svijetlima na daljinu nego bez svijetala, za pojas ne bih ni kaznjavao, ako tebi nije do tvog zivota, sto bi meni bilo?
Slazem se za svijetla... ali brza voznja je zlo
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Upece zvijezda u Podgoricu 44 stepena i svijetlo koje se ne vidi od sunca pomaze da ranije uocis vozilo?
A sigurno pomaze. Nije ovo Skandinavija dje ovo ima smisla ovo je kasaba od drzave sa puno suncanih sati dje konstantno upaljeno svijetlo samo sprzi farove i nista vise.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Znace uvijek.
Prema tome, šta da ti kažem?
Tretira li se onaj put od Dzamba prema Kapu kao put kroz naseljeno mjesto?
Upecase me iz pravca Kapa(prije eko pumpe),na mjesto dje se ogranicenje smanjuje sa 70 na 50kmh...
A ja vozih 102kmh..
Na sud..Zna li neko kakva je procedura?
Koliko obicno prodje do sudskog poziva? Koliko mogu dobit kazne ako sudija bude milostiv 😅 svaka informacija je dobrodosla
Last edited by Jovan21; 12-07-24 at 19:37.
To je standardno mjesto dje pecaju na foru, inace gluplje mjesto za smanjenje brzine ja nisam vidio. Bukvalno oce da ili pisu kaznu ili da se seres u kocnice jer moras ukocit na 50 kad se spustas sa onog nadvoznjaka. Ne mozes tu na sud nista osim mozda ukoliko si vidio sliku kazes da su te slikali na dijelu dje je 70 (prije znaka) i ne popijes suspenziju vozacke nego mozda 100e kazne
Pa to mi rekose, kao oko 100 eura da ocekujem..
Da se razumijemo,znam ja da cu morati nesto da platim..
Al uplasih se 1000 eura plus kazne ili sta vec..
A ovo,koliko obicno prodje do poziva na sud?ili nema nekog pravila
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
obavezna svijetla su jedna od glupljih stvari kod nas, e sad problem je ako je to obavezno u svim okolnim državama isto je malo teško da mi ukinemo
She is only here to annoy herself!
Jedno vrijeme je kod nas bilo obavezno, u Srbiji nije i to mi je bio otežavajući faktor u vožnji kroz Srbiju jer mi je trebalo više da procjenim kretanje i daljinu vozila koje mi ide u susret (govorim iz ugla motocikliste koji češće pretiče nego automobilista, mada i ovom drugom znači). E, sad, ima donekle smisla i to kad ,,upekne zvijezda" i to je prepoznato u npr. Hrvatskoj, ali je to u tih par godina samo pogubilo vozače (od tog i tog datuma su obavezna dnevna svijeta, od tog i tog nisu osim u tim tim uslovima) da su vratili (kao jednostavnije i efikasnije) zakon o svjetlima preko cijele godine.
Sent from my Motorola 8400
Nema potrebe da vodim diskusiju o tome sa nekim ko razmislja o prženju farova, jesi li ti kupio to auto ili ono tebe?
Definitivno si vise primjecen sa svjetlima nego bez.
Na motor palim i maglenke u sred dana bas iz tog razloga jer sam jednom zamalo poginuo iz razloga "nisam te vidjeo".
problem je što sijalice brže sagore i onda imaš više onih što se noću voze sa jednim farom(rijetko ko nosi rezervne sijalice i još da umije da ih zamijeni) što je mnogo opasnije nego da se danju vozi bez farova
Imam Honda motocikl, i H4 sijalice 2 u faru.
(ta sijalica istovremeno daje i dugo i kratko).
Primjetio sam pad performansi (slabija svjetlost) i kupio 2 nove Valeo.
Radi 10€ mnogo ljepša bezbjednost i vidljivost. Ne znam kako ljudi makar radi sebe ne vode računa.
Preksinoć sam se vozio bulevarom PG-DG, čini mi se svaki drugi auto je bio sa jednom crklom sijalicom...
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
naravno
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks