Originally Posted by
Dimitris
Posto se u danasnjim medijima prenijela informacija o dodjeli 13 julske nagrade, imam jednu veliku dilemu.
Pitam i za druga , i za svoju i za njegovu djecu , i svu ostalu djecu, koju treba da motivisemo da budu prije svega
dobri ljudi,ali i vrijedni i marljivi i dobri djaci u školi
Naime 13 julsku nagradu je dobio izvjesni profesor Bogoslovije gospodin Marojević
Ovdje se veliko pitanje postavlja za gospodina Bogoslova-a nigdje nije objasnjeno šta je konkretno uradio ili napisao za buduće generacije ,
znači ne navodi se ništa konkretno ,već ukupan doprinos na polju kulture. Za takav ukupan doprinos su mogli biti nagradjeni CNP ili KIC
ili neka druga institucija kulture, a ne on.
Usput ,iako je bogoslov dobar covjek, mora se navesti da je u osnovnoj i srednjoj skoli bio jako loš djak, jedva se provlacio
i onda se bacio na bogosloviju i tu se pronasao ili su ga pronasli.
Baš se nekako osjećam bijedno zbog ove činjenice i po meni Zastidje je da neki od vrhunskih ljekara,inžinjera ili naučnika nijesu dobili nagradu već on.
O ovome skoro niko ne priča i ne piše, nego se piše naravno o crkvi na Lovćenu....
ali šta ostvaljamo mladima u Amanet
i čemu služi taj nesrećni žiri koji ako već dodjeluje ovu nagradu nekom bi trebao da zna sve od rodjenja o kandidatima za nagradu ;
iz koje familije, od kakvih roditelja, kakav je bio djak i sve ostalo do trenutka kandidature...
Mogao bi ti o dotičnom iz prve ruke reći par stvari ali nema potrebe za tim.. Malo je reći da kada sam čuo da je uopšte u izboru za tu nagradu bio zaprepašten.. A opet, ko je u obih par godina dobio nagradu koja je tu u čast najsvetijeg i najsvjetlijeg datuma za Crnu Goru, nagrada koja bi trebala da je za primjer kako se država voli i brani - oni je daju prvo liku koji niti istu priznaje a još manje voli a sada se daje popu koji lajkuje četničke objave i mimo toga nikakav doprinos za ovu državu nije dao.. Ironija zar ne?
Ali sad će zagraktati pojedini kako je sve to normalno.. Daleko od toga da je normalno ali da li je po zasluzi - o da jeste..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Bookmarks