Originally Posted by
BAR
Мислим да си поједноставио ствари.
Нормално да Европа иде удесно, када љевичарске и либералне партије нису спремне да се суоче са нелегалном имиграцијом, која у неким срединама постаје неподношљива.Али то није ништа ново и већ се десило 2019.
Ипак кад анализирамо ко је међу чистом десницом, донио највише гласова, поред Националног фронта у Француској, видимо да су то Пољаци и сестра Ђиђа у Италији, а Вилдерс је чак завршио други, иза социјалиста, иако је у новембру узео највише гласова.
Либерали и зелени су такође доста добро прошли, конзервативци су задржали позиције, одлично прошли у Њемачкој и биће лидери а социјалисти настављају да стагнирају.
Ово су очекивани резултати и Макрон је зато сазвао парламентарне изборе, на којима рачуна, врло легитимно, да преко већинског изборног система, одува Национални Фронт.
Проблем Националног Фронта је тај што имају грдно наслијеђе Марининог оца, и што никако не могу да побиједе у Француској, јер у другом кругу предсједничких или патламетарних избора сви гласају против њихових кандидата.
Зато раде доста на реформи политике, прекинули су везе са Кремљом, подржали Украјину (као и сестра Ђиђа), прекинули везе са њемачким АФД-ом, односно одбацију све ствари из програма које штете интересима Француске, да би испунили оно што јесте интерес Француске, а то је заштита граница Европе, онако како то треба радити.
То што се дешава у Француској је само припрема за предјседниче изборе (ја мислим 2027).
Нормално ту има разних монголоида као ови из АФД-а, који су добили чак 45% у источној Њемачкој, односно 16% на нивоу Њемачке, јер Ханс неће да му у комшилук живе Линг Жу, Осман и Милорад макар се вратио да вози Варбурга, и да прескаче зидове и бодљикаве жице слободним стилом.
Можда може Хрвоје да се досели, иф ју но ват ај мин.
Највише ме занима какав однос партије деснице у Фрнацуској и Холандији, донекле и у Аустрији имају према проширењу ЕУ на Црну Гору, у догледном периоду.
Код социјалиста, зелених и либерала смо увјек имали подршку, али они нису дуго на власти, или не предводе власт, од конзервативаца, који су још увјек најјачи, смо тек добили зелено свијетло. Ако наша влада посебно у ове двије земље одради добру промоцију Црне Горе, не очекујем ни противљење деснице.
Генарално не очекујем никаква помјерања када су у питању однос према БиХ, косовском питању, и Украјини.
Партије које су на том фону ће имати најмање 80% у европском парламенту.
Bookmarks