Ako je neko zainteresovan za Forzu 750. Bice jedna na prodaju sa predjenih 8000 km, akrapovicem i centralnin koferom.
Cijena 10 000 eura.
Ono je zlo od motora. Ja nemam m*da ono da vozim. Jednom sam probao i to je to.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako je neko zainteresovan za Forzu 750. Bice jedna na prodaju sa predjenih 8000 km, akrapovicem i centralnin koferom.
Cijena 10 000 eura.
Pricate li za Apriliju ili tmax?
Sent from my iPad using Tapatalk
Aprilia SRV 850
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Juce sam bio do Novog pazara motorom, e kako ide onaj tmax 560, ono nije realno, idem oko 100kmh samo prolece pored mene, streknuo sam od straha
Ja vozim Tmax i mogu vam rec da mi je Beverly bio mnogo prakticniji od njega za kroz grad, jer je ovaj pretezak i prebrz, pa se mora dosta vise pazit kako se daje gas, pogotovo na skretanja dje su pjesacki prelazi, klizav asfalt i slicno.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Ali na otvoreni put tmax je mecava, meni je i kimko dosta tezak za kroz grad, jedino je dobro sto nije prebrz pa ne moze da klizne
Brza je Forza 750 komad od T maxa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
A o SRV-u da ne pricamo tek..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
xMax 300 2024 i moja kotrlica)
Juce uspjesno zavrsena moja prva solo tura od nepuno 2000 km. Skromna kilometraza ali uzbudjenja falilo nije. Vozio sam cetiri dana, u prosjeku 450 km dnevno. Izazov su bile nepodnosljive vrucine, pa je budjenje bilo oko 5:30 svako jutro, i sa voznjom sam zavrsavao najkasnije do 13. Morale su se praviti ceste pauze jer je bilo nepodnosljivo u opremi. MS vozim od pocetka proslog mjeseca, “upoznavali” smo se postepeno kroz lokalne voznje, a ovo putovanje mi je dalo bolji uvid u to o kakvoj se masini radi, koliko je to bolesno dobar motor… Naravno, jos uvijek je ne “crpim” do maksimuma ali u svakom slucaju, “veci nivo je otkljucan”osjecaj slobode, zadovoljstva, srece, pratio me cijelo vrijeme, valjda je to ono zbog cega su ove prelijepe masine i napravljene.
![]()
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Svaka ti cast kako mozes, em toliko sati dnevno na motoru em u opremi na ovu vrucinu...
Sent from my phone
nije strašno ako imaš ljetnju opremu, i još flipup kacigu kad otvoriš
She is only here to annoy herself!
Imam flip up kacigu ali bez obzira na vrucine, sve preko 90/100 km/h nije prijatno voziti ako je otvorena… imao sam i mesh jaknu, ali i da sam vozio u majicu kratkih ne bi bilo mnogo razlike, bilo je pakleno, przi sunce odozgo, a przi i ducati ispod, grije strada kao luda… shvatio sam brzo da nece biti naivno to sto sam naumio ali redovno hidriranje, ceste pauze, to je bio jedini nacin… tura je odavno bila isplanirana, smjestaji placeni, slobodno vrijeme ograniceno, bilo kakvo odlaganje zbog visokih temperatura nije bila opcija… da je bila kisa, isto tako bih isao, prilagodio bih opremu ali bih isao, kapiram da su takve stvari sastavni dio avanture na dva tocka… nema tu puno mjesta za bilo kakve izgovore, ima odje puno iskusnijih kolega koji to razumiju i znaju bolje od mene![]()
• No Rich Parents •
Naljepse je maj/jun/sep ako posluzi vrijemee..
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Čekaj, čekaj @diVerso polako... Ne može to tako "Provozah se multistradom 2000km za 4 dana dobar je motor, vruće mi je bilo i to je to". Kreni od početka, ako me sjecanje služi kad si benelija vozio to je bilo sve posloženo lijepo, kako si odlučio da kupiš, pa prva vožnja pa one slike nedje kod kapetanovog jezera pa utisci pa razmisljanja i mi sa oduševljenjem čitali. Tako da ovaj motor zaslužuje sigurno više od TRK, pa počni redom kako odluci za ducati, koji je ovo model konkretno, dje si tačno išao za 4 dana i neke slike majku mu
Sent from my 2201123G using Tapatalk
Nisam bas najbolji u pisanju putopisa, samo bih dodao to da sam vozio cetiri dana ali ne zaredom - napravila se pauza od dva dana, put je trajao šest dana ukupnovozio sam kroz Albaniju, Makedoniju i Grcku. Krajnja destinacija bio je grad Jerisos na poluostrvu Halkidiki. Tamo sam ostavio motor i brodom otisao na Svetu Goru gdje sam dva dana proveo u manastiru Hilandar. To je bilo iskustvo za sebe i ne bih na ovoj temi pricao puno o tome. Pored toga, bio sam iskljucivo koncentrisan na voznju, usavrsavanje mojih vozackih vjestina, znao sam da mi treba jedna takva tura i da cu po povratku sa iste za mrvicu biti bolji vozac nego prije. Nije bilo puno fotografisanja, imao sam i go pro ali skoro pa ga nisam ni ukljucivao (jedan samo kratki snimak od par minuta), nisam htio da trosim energiju, vrijeme i zivce na snimanje, slikavanje, poziranje, u glavi mi je bilo samo da vozim, da “treniram”, pokusam da pomjerim granice sopstvenih mogucnosti…
Sto se motora tice, ne znam otkud da pocnem![]()
Kad sam kupovao Beneli, bilo je budzeta za nesto jače, ali sam poslusao savjete da pocnem sa A2. I to je bila mudra odluka… i TRK je bio sjajan izbor, to sto sam ga brzo trsio uopste ne znaci da je bio loš. Falilo snage ali pristojan motor, oprostio sve moje početničke greške, 4 hiljade obrnuo s njim za dva mjeseca bez da sam izasao iz CG, ma odličan! Medjutim, znao sam da necu ostati na A2, u Decembru prosle god prodao ga i te pare dao za avans za Multistradu…
Zapalio sam se bio za Desert X, pisao sam i odje o tom motoru, ali nije bio za mene i ono sto ja trazim, i odluka brzo pala da se kupi Multistrada. Ducati sam htio najvise zbog njihovog specificnog agregata, a i zbog izgleda, zvuka…
Ovaj model koji ja imam je obicna V2, bez “S”, sto znaci da nemam elektronski podesivo ogibljenje, LED farove, tempomat. “S” verzija je bila skuplja skoro 4 hiljade, iskreno mislim da to ne vrijedi toliko, i umjesto toga sam kupio “običnu”, stavio joj Termignoni, quick shifter, produzeni vizir, grijane rucke, centralni stender, crash barove…
Posle Benelija, nagli skok, malo mi je u startu trebalo dok sam naucio da iskontrolisem tu agresiju i taj obrtni momenat, ali kako to obicno i biva, na dobro se lako naviklo![]()
S obzirom na moje skromne vozacke sposobnosti, ja jos uvijek ne koristim ni 50% mogucnosti ove vrhunske i opake masine, pa mi je malo glupo da vam sad ja prosipam neku pricu o kakvom se motoru radi, ali ono sto mogu da kazem je da uzivam u svakom predjenom kilometru, izmami mi uvijek osmijeh samo kad prodjem pored nje, a ne kad je vozim, magija i dalje traje i nema naznaka da ce brzo stati
Kao sto sam rekao, nema puno slika sa ove ture, ali evo nesto iz galerije
![]()
• No Rich Parents •
Neka je sa srecom, da se dobro izvozate!!!![]()
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks