Ili trolujes ili nisi u toku. Neka bude da nisi u toku. Ocekujes javnu raspravu o nekom Zakonu, a Vlada se ne pojavljuje na premijerski sat u Skupstinu zbog ranije preuzetih obaveza po dva tri mjeseca unaprijed? Optimista u dusi reklo bi se.
Znas li na sto lice javne rasprave o Zakonima od kad je osvjezilo? DPS je znao kurtoazno da saslusa ljude i usvoji jedan ili nijedan prijedlog/amandman. Osvjezeni se najcesce ni ne pojave na raspravu nego traze da im se dostavi postom pa se izjasne tako sto sve odbiju. Dakle gori su i od DPSa a to nije ni malo lako.
Nije tako davno bilo kad je Abazovic zaobilazi sugestije Venecijanske komisije da se organizuje javna rasprava o tuzilackim zakonima a da im on odgovori preveli smo Zakone i poslali u Brisel i ispostovali smo vase preporuke majke mi i krsta casnog. A znamo kako se to zavrsilo i saopstenjem VDTa da nisu ucestvovali u izradi Zakona
Ni ova Vlada nije puno bolja cast izuzecima.
A kad se sjetim pokojnog/umirovljenog/rahmetlog (da budemo vjerski korektni) NVO sektora koji je kidisao na Vladu jer je skratila javnu raspravu za neki Zakon. E to su bila vremena. Nego dobro sto kaze prijatelj koalicionih partnera Vlade Mile Dodik to je demokratija sta ces.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Liku u avatar,"ja volim Njujork", a ti druže sa takvim razmišljanjem stavi da voliš Pjongjang.
QQ šta im je radila bivša vlast... kakve ugrožene lažovčine
https://x.com/mimformer/status/18100...22TWz3hAA&s=19
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Zamisli Marko Milačić te izbači iz partije, eto takav si čoek
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Ima mu po kome i doci da laze.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Нашао неки Вучићев потрчко јефтину трању у ЦГ, који ће све урадити и написати како му се рече. А вјероватно га нијесу ни тражили но се овај сам "нудио".
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Vučiću je Crna Gora samo jeftina parada da odvraća pažnju od onoga što se dešava trenutno u Srbiji a tamo se gadne stvari dešavaju unutar njegove službe.
Ne bojte se vi ništa za Crnu Goru od toga što sve navodite nema ništa.
Ovo izgleda tek sa 3 nekretniNe i stanom pod povlascenim okolnostima postajes UGROZEN...
Od oca svih ugrozenih sveta marovica... i njegove jadne penzije....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; 08-07-24 at 07:53.
S obzirom da ES2 zahtijeva maltene ukidanje doprinosa sa PIO, i da je po misljenjima analiticara neophodno od pola milijarde do milijardu godisnje da se nadomjeste, vjerujem da ce vladati veliko interesovanje za ovo pitanje?
Alternativni scenario je da Spajic kaze da se zajebavao, nema nista od povecanja plata i smanjenja(ukidanja) doprinosa za PIO. Ovaj mi je scenario manje vjerovatan, pa racunam da ce bit bas dosta interesovanja za raspravu.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Molim pogledajte situaciju sa zabama
https://www.facebook.com/share/v/Sxv...ibextid=FQVVTg
Cim sam usao u klip znao sam da ce biti bacanja neke bombe ili dinamita, kakvi smo mi indijanci to u svijet nema
Aj da kazem moju pretpostavku sta ce uraditi:
Mislim da nece ukinuti komplet PIO doprinose...ostavit ce mozda neki dio...kako bi imalo smisla zbog ljudi koji primaju penzije i koji rade uplacivali su i sjutra ocekuju penziju;
Vjerujem da ce ici na povecanje PDV-a na neki nivo Hrvatske (znači 25%) - samo ovo povecanje po projekciji ce donijeti izmedju 150-200 miliona eura u kasu pri tekucim prihodima od PDVa....ukidanjem doprinosa potrošnja ce porasti pa ce i prihodi od PDVa porasti značajno (vjv izmedju 200-300 mil eur);
S obzirom da se nece komplet ukidati PIO doprinose....vidimo da ce na godisnjem nivou za Penzije faliti oko 400-500 mil eur ( u zavisnosti od toga koliko ce ostati od postojecih doprinosa da se placa)Prosječna penzija izračunata na osnovu iznosa penzije za januar (bez obračunate razlike) iznosi 487,98 eura, i u odnosu na prosječnu penziju za decembar 2023. godine (424,82 eura) veća je za 14,87 odsto. Napominjemo da prosječna isplaćena penzija sa obračunatim razlikama za januar iznosi 509,30 eura i u odnosu na prosječnu penziju za decembar (424,82 eura) veća je za oko 20 odsto.
Ukupna sredstva potrebna za isplatu prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za januar 2024. godine iznose 60,6 miliona eura, što je za oko 10 miliona eura više u odnosu na prethodnu isplatu.
Dakle po ovoj nekoj gruboj računici djeluje mi da ce faliti na godisnjem nivou izmedju 150-200 mil eura dodatno...i to po osnovu da se poveca PDV na 25%....
Odakle ce to nadomjestiti vidjecemo....ali nije nemoguce ako bi se isplaniralo kako treba.
А да оптимизујеш јавни сектор, отпустиш ухљебе, продужиш радну седмицу на шест дана, регулишеш црно и сиво тржиште, радиш на томе да развијеш производњу, прије свега оних производа које не треба да увозимо, а који се палсирају на наше тржиште, рецимо храна, гдје можеш ове ухљебе ангажовати, кроз разне пројекте.Па онда инвестираш у електропривреду, што она ратерећена ухљеба може и сама, отвориш рудник у Мојковцу, покренеш гасификацију са све ЛНГ терминалом, али озбиљно.
Доведеш у круг никшићке жељезаре више фирми из облсти обраде метала, производње разних полупрофила, итд итд.
И онда након неколико година береш плодове рада.
Уз то ледаш који је најлакши пут да се приближиш ЕУ фондовима, и да до уласка у ЕУ не идеш на ганглије чланицама.
То је мукотрпно тешко извести, али је изводљиво и једини је пут, а бенефити могу бити много већи од прокламованих циљева.
Све остало су шарене лажи, а у свакој лажи су ноге кратке.
Last edited by BAR; 08-07-24 at 10:02.
Црногорце је одржало црногорско срце.
To ni Tito nije uspio sa intelektualcima a ne ovi sa becelor diplomama...
Jer su mu radili vile po Jugoslaviji pa nisu imali kad za drzavne projekte![]()
Тито је 1945. имао пољопривредну и заосталу европску земљу, била је разрушена и уништена.А војска су му били шака интелектуалаца и гомила неписмених сељака.
1980. је остабавио високо индустријализовану земљу која је била способна да производи самостално или лиценцирано све од игле до локомотиве, и школован испособан кадар.
35 година крвавог и мукотрпног рада.
Да је било грешака, било их је, и многе ствари је требало поправљати, и унапредити али смо имали добру основу.
Погледај Словенију, или чак Хрватску, која је имала рат и разарања.
Црна Гора нема лошије предуслове, ако имамо у виду број становника у односу на територију и ресурсе.Можда чак и боље.
Али то треба добро организовати.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Bar ako se slazes dok god su blage kazne za privredni kriminal, malverzacije, onda glavobolja u drzavne sluzbe i nepostojanje kazni za nemar nema srece !
Evo juce cuh u Cedis u jedan sektor imaju ljude koji ne smiju na banderu da se popnu?! Boje se visine pa kako dobi ljekarsko?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks