Ako mi je jasno da kupis porse i registrujes na teretno...
Kako li je onda odrzavan?
Nove gume minerva bice i akumulator black horse...
Etooo. Znam da je kod ovoga zadnjih 5 godina. Može li se dobiti još neka informacija?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ako mi je jasno da kupis porse i registrujes na teretno...
Kako li je onda odrzavan?
Nove gume minerva bice i akumulator black horse...
Last edited by E_K_V; 06-07-24 at 21:39.
A zašto bi plaćao registraciju 1000e za auto staro 20 godina, pa bio on i Porsche? Treba li da pričamo o tom debilnom rješenju? Veća rega i porez na luksuz za auto staro 20 godina i vrijednost 10 puta manja nego na neki Q7 2023
Oces da vozis porsche, treba da ti je cast da placas i jos da kacis polisu sa sve fiskalnim svake godine
Sve je to OK, regan na teretno, porez na luksuz je 2x vise nego polisa.
Prema tome, šta da ti kažem?
Koji bi vlasnik porsea trebalo da moze da plati...
Zato i kazem ako je tu stedio kako je onda odrzavao isti...
Zakon omoguci da neko porsea provuce kao teretno, ne uzme pare od nekoga kome bi trebalo...ne samo za auto...
1000e registracije je nista vjerovatno koliki su troskovi odrzavanja, goriva i sl...
Samo zbog toga kazem...da se ne razocara sjutra kad mu kazes da je kanta
Ma tu je refa od 1000 eura nista naspram odrzavanja. Ovo je rupa bez zna i ne kupuju njega milioneri, ne sjekiraj se.
A kakve su ovo priče. One najgore. Što bi nekog bolio Q zašto neko vozi Porsche-a ili Yuga ili ne znam ni ja šta. Znači ako voziš Porsche plati bre 2000 registraciju jer to tako treba, nemoj slučajno da uštediš.
Porsche + plin + registrovan na teretno.
Uzimaj.
Kako ono bjese sve preko 2000 kubika je 500 eura rega porez na luksuz....
Sjajno resenje od strucnjaka po meni covjek moze biti samo budala ako ga ne registruje kao teretno a moze ....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa ne moze vise, da bi to odradio sad moras fiksnu pregradu, da zatvoris zadnje prozore, pod da bude ravan itd. Vjerovatno zakonski nijesu uredili za vec registrovana vozila.
A pp aparat atestiranje istog na ˝g ,naljepnica,max brzina,prekoračenje te dozvoljene vjerov.povlači mnogo veću kaznu nego da nije teretno...
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
A znam... Cijenim ja mišljenje EKVa i Takumika, ali ljudi ne znaju da li ja možda imam još dva auta, jedno firmino koje mi je za svakodnevno zujanje po gradu, pa onda ne moram da se vozikam Cayenneom za svaku sitnicu itd. Možda me ne biju kompleksi, već mi je merak da vozim V8 turbo, a da mi guzica nije baš toliko blizu asfalta.Ja i sad vozim V8 registrovan na teretno, takvog sam ga i kupio. I nije mi nikakav problem da stavim nalepnicu 80 i da sipam plin u njega, jer me boli ona rabota ko šta misli. Meni je merak da vozim takav auto, a isto tako bih da prođem što jeftinije kad su te neke stvari u pitanju. Žao mi je da im dam 500e za porez na luksuz, a vozim auto 20 godina strao. Ali mi nije bilo žao da dam npr. 1120e za gume. Nego ljudi ponekad pričaju eto čisto da ne bi ćutali.
Pa i ja stedim na regu, placam 200 eura godisnje za osiguranje oko 100 za regu premo bare. Ovdje bi to bilo blizu 800.
Stedim na gorivo, vozim hibrida. Servisiram auta sam a ne u ovlasceni (da me rebnu), vozio sam onu kantu na plin 13 godina i ustedio brdo para, ali ti to ne mozes objasniti EKAVE-u, to je covjek koji vozi/voli Alfe.
Vidis koliko ima kod nas luksuznih auta, tipa Cayenne, S klasa, BMW 7, A8…svi dizeli sa sto manjim motorima. Nije to zbog ekologije nego zbog sto manje potrosnje.
Last edited by TAKUMI; 07-07-24 at 09:40.
Ne diraj mi Alfu čuješ li.
Ja sam se spustio na nekih 1000-1500km mjesečno sa tendecijom pada u narednim godinama tako da slobodno i neki W16 mi ne bi bio problem i da mi bude auto za svaki dan.
@extravaganca ja se ne bi mislio za ovog Kajena kad je merak u pitanju izgleda bas dobro.
Izgleda odlično za te godine. Gledao sam ga, probao, dobar. Očigledno je čuvan i održavan. Eto da se pregleda detaljnije i ako ne bude nekih skrivenih mana to je to.
kupuj brate, jednom se zivi
ne dajes 100k za njega no 11k, prezalices ih nekako i da kiksas
jedini potencijalni problem s ovim autom su plasticna i gumena crijeva kojih ima bas dosta, i dosta motora treba da se rastavi da se zamijene ako pocnu da popustaju
a 20 godina mu je
Pricajte sta bi sa porseom?
Društvo, imam jednu provjeru fraj na Car Vertical, ističe mi 09.07. Ako je kome potrebno, nek cima na PM.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks