Originally Posted by
Dimitris
Evo konkretno najvece svjetske kaldionice bet365, bet-at-hom,bwin, ladbrokes i
jos 5-6 ostalih su registrovani i u EU , u Britaniji , i eksteritorijalno u Gibraltaru..
i sva evropa može tu da se kladi online itd ...
Ako Crna Gora teži da bude ćlan EU ,..baš mi nije jasno žašto uvode ovu zabranu
i time potpuno krše sve regulative Poglavlja 8 Konkurencija, i podpoglavlja br. 14 Monopolsko udruživanje.
Ja lično nemam problem sa tim,...da ako imam dobitke na ovim online kućama , da mi se oporezuju
u skladu sa propisima Crne Gore. Ali ne, oni taj mehanizam nemaju i ne poznaju,...
Što se tiče pranja novca i Moneywall,...pa ja recimo na Bet365 ne mogu da uplatim više od 50 dnevno,...
Kad bih svaki dan uplaćivao toliko ,...da li bi to bilo pranje novca , ako imam veće prihode koje mogu da dokažem od tih
1500 mjesečno,...
Znači postoje i ovdje mehanizam da se ograničenjem uplata spriječi pranje novca...
dalje, i najbitnije,.....konkretno na bet 365, william hill i drugima postoje igre koje ne postoje na našim priredjivačima
i ako neko hoće baš da uplati na te igre, taj nema priliku da to uradi bilo gdje ,..što je klasično kršenja ljudskih prava i sloboda,..
ne mislim da neko pere novac ,..već hoće da napravi uplatu sa 5 ili 10 evra na nešto što nema u ponudi kod nas...
Ovo će dovesti samo do toga da će odvesti igrače da otvaraju račune u drugim zemljama itd,....svakako bi bolje
bilo da uvedu oporezivanje i to je to
Bookmarks