Sent from my S23 ultra using Tapatalk
Biće zanimljivo ovo da sprovedu u djelo.
Ne znam da li će zaživjeti ali počeli su sve više da forsiraju u zamjeni za ugljovodonike.Što se tiče Černobilja tako nešto sa novim sistemima kontrole i drugačijim uređenjem u samom sistemu osoblja kao recimo kod Finske ili Švedske je neuporedivo.
Ako si gledao seriju Černobilj ima podosta sličnosti sa činjenicama i ukazuje koliko je bitan ovaj drugi sistem što je kod sovjeta bio ne baš sjajan.Sigurnost bi se više odnosila na nuklearni otpad.
E sa meni su zanimljive ove manje NE ili mikro kako ih već zovu kao izvor energije.
Pa eto i u susjedstvu HR/SLO sve više govore o projektu vraćanja i ulaganja u NE Krško.
Natrium = Yellow
Kalium = purple
Rubidium = red
Caesium = blue/violette
Calcium = red
Strontium = red
Barium = green
Most of these are easy accessible. just toss them into the flames.
Note: NEVER use flour for experimenting with fire (due to the powder like nature it can cause massive fire ball explosions which can be super dangerous. just google flour fire/explosion and see yourself)
Also i do not recommend to use sugar in a fire. the sugar melts and caramelizes but when its to hot it will explode. And trust me, you dont want to have liquid hot sugar on your skin (you can not easily flush it away with water because its to sticky. it will cause severe burns...)
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ovdje nema navedeno da li neki od ovih hemikalija ispušta otrovne gasove kada se stavi u vatru, pretpostavljam da to nije bitno ako neko to radi vani, na otvoreno, ali ako bi neko htio u nekom zatvorenom okruženju da eksperimentiše sa ovim stvarima valjalo bi mu prethodno isto istražiti da li određene hemikalije ispuštaju opasne gasove prilikom izlaganja većoj temperaturi itd.
Ovo me prisjetilo na jedan tužan događaj kada su ovi ljudi slavili rođendan jedne instagram influenserke i ubacili u zatvoreni bazen suvi led, i tu se nakupilo mnogo ugljen dioksida zbog čega je njih troje preminulo a još njih nekoliko prebačeno hitno u bolnicu:
Zbog toga uvijek zbog sigurnosnih razloga čovjek treba da ispita i istraži sve u vezi sa hemikalijama sa kojima barata, eksperimentom, okruženjem u kojem nešto radi itd. da ne bi došlo do katastrofalnih posledica.
Nisam ni znao da je i brasno zeznuto kad ga prospes po vatri...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Solid jel ono na tvoju temu fizike zborismo o tome.
Pa E Network obične neke stvarčice ka recimo sirće i sodabikarbona pa se čuda čine.Ova mi je genijalna.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
@St.Dzonny evo ti jedan rad da ne zatušujemo onu temu prijekom i ekipi.
https://www.researchgate.net/publica..._Tobacco_Smoke
Nisam pri kompu ovih dana kad budem doma raščlaniću malo bolje.
...a tome se malo priča.
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/u-moz...---907538.html
Ne izgleda da imaju baš rješenje za odlaganje i reciklažu otpada od solarnih panela.
https://www.solarnplus.com/solar-pan...f-solar-power/
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks