ja sam mijenjao na scenica 2017 ulje u mjenjač (preventivno) i ispostavilo se kao dobar potez jer su prelazi mnogo mekši (samim tim računam i da je produžen vijek komponenti) tako da mnim da nijesu bačene pare
Na dosta auta pise da ne treba minenjat ali logika a jos vise praksa kaze da treba.
ja sam mijenjao na scenica 2017 ulje u mjenjač (preventivno) i ispostavilo se kao dobar potez jer su prelazi mnogo mekši (samim tim računam i da je produžen vijek komponenti) tako da mnim da nijesu bačene pare
Naravno da treba mijenjati sve tecnosti i ne mogu da vjerujem koliko ljudi stede na te stvari. Bukvalno ako se uzima polovan auto odma uz servis ide zamjena glicerina, antifriza, ulja u mjenjac, ulja u pogone ako ima, itd, itd.
Kae navik'o se mjenjac da radi na 800ml ulja od mogucih 2L koliko moze da stane, nemoj brt to da radis jer ce se menjac udavit kad mu uspes novo ulje
But if you never try, you'll never know..
Hahahahahah ulje ti veli tek na 5000 pokaze prava svojstva
Oni u f1 sipaju ulje koje predje 5k a? Oce veli da obrne blok oko radilice
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Mene je lik pitao prije par dana, kaze koliko je potrebno ulju da se razradi?
Prema tome, šta da ti kažem?
Ko radi reparaciju "printa" na dugmice?
izlizalo se "start" dugme, ne mogu da nadjem samo onaj cover, a prekidac novi kosta 144e
Pedja tapetar
Korozirao mi je dio na koje se nalazi broj šasije, pa treba prvo da ga vozim u Forenzički u DG, pa na ukucavanje novog broja šasije na Mašinski. Koliko košta to, zna li neko? Staro je auto, da znam isplati li mi se raditi oko toga.
Takumi/injection
Ako se čuje brujanje/huk iz pravca točka, koje se pojačava sa povećanjem brzine, onda je ležaj točka najverovatnije? Krivina na lijevo/na desno ne povećava buku
Može li da bude uzrokovano lošim balansom guma ili centriranjem trapa?
Moze biti losa guma ali najvjerovatnije lezaj.
kad budeš išao u mup kod ovog "stručnjaka" koji treba da konstatuje da nema ili da se ne vidi dobro broj motora, budi tamo najkasnije u 8 ujutro jer taj batica se tu zadržava 7 minuta i onda ide neđe. pritom, mislim da to radi dva dana u sedmici, tipa utorak i četvrtak pa ako promašiš ili zakasniš, ostaješ da čekaš drugu priliku. raspitaj se oko ovih termina u mup da te ne bi vrćeli
nakon što on konstatuje ono što je očigledno tj. da se ne vidi ili nema broj motora, daje ti neko "upućenje", što li, sa kojim ideš u mup poslije 2 dana đe vršiš plaćanje takse i uzimaš nešto sa nekog šaltera broj 22, i sa tim onda na mašinski.
na mašinski dođi bez zaštitne plastike za auto jer će u suprotnom da te vrate jer oni, jelte, to ne skidaju.
želim ti puno živaca, slobodnog vremena i sreće u predstojećim danima
P.S.: sad viđeh da treba da ukucaš broj šasije, ali mnim da je slična peripetija kao za broj motora. svakako, može nekom valjat
Last edited by EgZeKuToR; 05-07-24 at 07:20.
Sem ako mu ne budu trazili da skine motor, jer je nepristupacno za kucanje
Baš ovako kao što kolega opisa
Postoji mogućnost da ćeš proći samo ovako u MUP i mašinski, da ne ideš kod forenzičara. Zavisi kakvog su raspoloženja i koji je auto u pitanju
Ja sam broj motora dobio preko mupa i mašinskog, ali su mi prije mašinskog, tj. u mup rekli da postoji mogućnost da će me poslati kod forenzičara.
Uglavnom ova procedura traje jedno 10-15 dana.
Kod mene je bila situacija sa TDI motorom kod kojih masovno otpadaju brojevi motora, pa sam prošao bez forenzičara.
Sad ne znam jer je kod tebe u pitanju šasija, pa možda i budeš morao, mada opet vjerovatno zavisi i koji je auto u pitanju. Ako je neki egzotičniji kojih nema puno ne gine ti da ideš tamo.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Last edited by mur3633; 05-07-24 at 09:17.
Kaparisao sam auto sa Aisin EAT6 automatikom...
Je li to ok menjac?Treba li ja nesto iskljucivo da obratim paznju?
Gdje da mu radim servis menjaca/zamjenu ulja i filtera/ i koliko moze kostati to?
jer bih barem oko toga da sam miran
ATF only znaci da se sipa iskljucivo u servo sisteme u koje ide ATF.
@TAKUMI kad bi mogao pogledati jednog Cayenne-a? Ali ne da mi ubijaš volju nego da ga ispregledaš dobro?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Bookmarks