Page 299 of 408 FirstFirst ... 199249289295296297298299300301302303309349399 ... LastLast
Results 7,451 to 7,475 of 10181

Thread: Banke u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    35
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    20 Posts

Koristim ja, radi.

Thanks Thanks Given 
    2,367
    Thanks Thanks Received 
    2,382
    Thanked in
    1,492 Posts

Quote Originally Posted by Echelonica View Post
    Koristim ja, radi.
    Evo upravo proradila i kod mene.
    Izgleda iz ckb citaju poruke na forum

Sent from my Aber kutija

3. The Following User Says Thank You to miovrag For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Pocetak mjeseca, racuni se moraju platiti a svi po istom sablonu te nista ne radi kako treba.

NLBPay verifikacija konstantno izbacuje "unexpected error" prilikom pokusaja verifikacije transakcije. Naravno SAMO sa placanjima put domacih "racuna", online placanje ka stranim firmama no problemo.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    164
    Thanked in
    112 Posts

Ima li gdje cash in bankomat hipotekarna van Podgorice po primorju?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk
    ПОДГОРИЧКА БУДУЋНОСТ !

Thanks Thanks Given 
    1,103
    Thanks Thanks Received 
    659
    Thanked in
    333 Posts

Trebalo bi da ima svaki bankomat koji je ispred filijale.

Sent from my S22+ using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    102 Posts

Plaćanje računa preko mtel-ove aplikacije i kartice HB ne traži verifikaciju tokena, bar nešto da radi kako treba i bez greške i dodatnih kliktanja po mHB aplikaciji.
    Ne znam kakva su iskustva sa digitalnim kioskom, prestao sam odavno da ga koristim.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    20 Posts

Ne treba ni za digitalni kiosk

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

9. The Following User Says Thank You to mrki7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by mrki7 View Post
    Ne treba ni za digitalni kiosk

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
    Potvrdjujem.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    1,661
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

Moguce da su vec sacuvane / tokenizovane kartice. I onda oni samo iniciraju iznos i token. Pa zato ne treba potvrda kroz 2fa

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

To se uglavnom koristi kod servisa kao stos u netflix i slicni jer naplacuju jedan isti iznos. Moze biti ko ti ga zna.

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    101 Posts

Quote Originally Posted by JovanK View Post
    Plaćanje računa preko mtel-ove aplikacije i kartice HB ne traži verifikaciju tokena, bar nešto da radi kako treba i bez greške i dodatnih kliktanja po mHB aplikaciji.
    Ne znam kakva su iskustva sa digitalnim kioskom, prestao sam odavno da ga koristim.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
    Ne treba ni za moj One aplikaciju.

Thanks Thanks Given 
    4,906
    Thanks Thanks Received 
    8,779
    Thanked in
    4,233 Posts

Poštovani klijenti,

U skladu sa Opštim uslovima vođenja transakcionih računa i obavljanja usluga platnog prometa za poslovne subjekte i Opštim uslovima vođenja transakcionih računa i obavljanja usluga platnog prometa za fizička lica, a u cilju poštovanja mjerodavnih propisa i uputstava javnih tijela o sprečavanju negativnih pojava prilikom izvršavanja finansijskih transakcija, ovim putem Vas obavještavamo da je Banka ovlašćena zatražiti dodatne podatke i dokumentaciju kako bi provjerila da li je izvršenje naloga za plaćanje i/ili platne transakcije u skladu sa važećim propisima, te pravilima, načelima ili politikama poslovanja Banke, (kao što su na primjer odredbe Načela odgovornog finansiranja i Izjava o sklonosti preuzimanja rizika).

U praksi, gorenavedeno znači da postoji mogućnost da za pojedine transakcije putem usluga NetBanking ili mBanking Banka zatraži dostavu dodatnih informacija ili dokumentacije, neophodnih radi realizacije transakcije, kao što je to slučaj sa transakcijama koje se iniciraju na blagajni.

Ukoliko je za izvršenje određenog naloga za plaćanje ili platne transakcije nužna dostava dodatnih podataka ili dokumentacije o svrsi transakcija, u aplikaciji NetBanking ili mBanking će se nakon potpisivanja transakcije prikazati notifikacija/obavještenje. Dodatno, automatski će biti poslato email obavještenje na email adresu inicijatora naloga. Nakon dostavljanja potpune i adekvatne dokumentacije, transakcija će biti odobrena u najkraćem roku, o čemu ćete dobiti potvrdu putem email-a od KYC* tima Banke. Za realizaciju transakcije biće neophodno ponovno potpisivanje transakcije iz Nepotpisanih naloga.

Za sva pitanja ili nedoumice možete kontaktirati KYC tim Erste banke:[email protected]
    Najljubaznije se zahvaljujemo na razumijevanju.
    Last edited by goozica; 04-07-24 at 13:26.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Najveca moguca glupost, OPET se ide na to da klijent mora sam da se cima oko transakcija i zavrsava sve. BANKA je ta koja svudje u svijet ce vas cimati da vas pita za transakcije koje im izgledaju sumnjivo (a to rade po formuli MasterCard-a/Visa-e), sad meni treba neko hitno placanje (kao sto i jes trebalo prije par nedelja kad sam pisao o istom problemu u hipotekarnoj) i ja dodjem, platim sve regularno na nekom sajtu, sve informacije su 1/1 i na kraj samo stigne obavjestenje da nesto nije u redu i sad ti tu treba da gatas do cega je problem, kad zakljucis da je do banke ti treba njima da saljes te dodatne info (za sta treba vremena jer sanse da je taj sistem automatizovan su 0), dok oni to provjere, dok odgovore, pa ti onda ponovo to verifikujes itd itd.

Ideja bezbjednosti koju CB sad zahtjeva od ostalih banki je skroz korektna i normalna, jbg bez toga se ne moze u platni sistem Evrope sigurno. Medjutim, banke su na najgori moguci nacin ovo implementirali da je skoro kao zlocin sta oni rade.

P.S: Moj slucaj sa hipotekarnom je trajao puna 3 dana da bi na kraju istoj firmi umjesto preko PayPal-a platio preko Stripe-a (bez naloga, direktno sa kartice) i u tom slucaju transakcija nije ni bila "nesigurna" nego je prosla odma.
    Last edited by JigSaw; 04-07-24 at 13:48.

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,834
    Thanked in
    2,797 Posts

Jesu li ovo tradiocionalno Banke su krive što je država napisala takav zakon i instrukcije za poznavanje klijenta i njegovog poslovanja?
    Evo pročitaj zakon i osmisli jednostavno rješenje a nas par koji radimo po bankama ćemo proslijediti tvoje prijedloge kolegama da vide što su to propuštili.
    Ako mislite da banke žele da komplikuju život lijentima traženjem dokumentacije grdno se varate. Ali između kazne od 20,000 EUR-a i traženja dokumentacije banke su odabrale da vam traže dokumentaciju jer bi trebalo solidno naknada da naplate da optlate 1 kaznu.

Ako misliš da banke nisu sugerisale da je rješenje komplikovano, nerazuno, teško primjenljivo, da će biti problema - griješiš. Nekoliko sastanaka na tu temu je bilo, nije se mrdnulo sa mjesta.
    Čuvena replika - moramo jer Evropa tako kaže.

Kad donosioci zakona ne razmišljaju o zakonu, nego rade copy paste na google translate ne možeš da očekuješ da to ispane dobro. A sam zakon je donešen na brzinu da se izbjegne siva/crna lista.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Jesu li ovo tradiocionalno Banke su krive što je država napisala takav zakon i instrukcije za poznavanje klijenta i njegovog poslovanja?
    Evo pročitaj zakon i osmisli jednostavno rješenje a nas par koji radimo po bankama ćemo proslijediti tvoje prijedloge kolegama da vide što su to propuštili.
    Ako mislite da banke žele da komplikuju život lijentima traženjem dokumentacije grdno se varate. Ali između kazne od 20,000 EUR-a i traženja dokumentacije banke su odabrale da vam traže dokumentaciju jer bi trebalo solidno naknada da naplate da optlate 1 kaznu.

Ako misliš da banke nisu sugerisale da je rješenje komplikovano, nerazuno, teško primjenljivo, da će biti problema - griješiš. Nekoliko sastanaka na tu temu je bilo, nije se mrdnulo sa mjesta.
    Čuvena replika - moramo jer Evropa tako kaže.

Kad donosioci zakona ne razmišljaju o zakonu, nego rade copy paste na google translate ne možeš da očekuješ da to ispane dobro. A sam zakon je donešen na brzinu da se izbjegne siva/crna lista.
    Mogao si sazeti ovo da ne citam bas sve

Pogresno sam mislio, tj. mislio sam da drzava ne daje jasne korake kako se koji proces obavlja vec da je drzavi bitan samo krajnji rezultat procesa. Malo glupo iskreno jer evo kao sto rekoh, gluposti se desavaju iz dana u dan svakome. U samoj Evropi je situacija skroz drugacija nego sto oni odje predlazu. Sad da vidimo u koji drzavni organ da se zalim za ovo smece pa da vidimo sta ce bit

Thanks Thanks Given 
    404
    Thanks Thanks Received 
    120
    Thanked in
    87 Posts

Sta znam, uvijek ce svaka platna institucija traziti sto vise podataka o korisniku, a pogotovo za transakcije vece svote ili obima.

I dalje smatram da su tu krive programerske kuce, koje im rade projekte za eBanking i slicno. A isto tako i same banke, koje po trenutnom iskustvu velikom broju njihovih klijenata, uopste se nijesu potrudili da uvaze sugestije? Poboljsati korisnicko iskustvo? Odnosno da banka koja saradjuje sa X programerskom kucom, da im to poprave? Zasto i dalje koriste istu programersku kucu? Zasto ne probati nesto novo? Neki white-label solution? Smatram da bi za taj novac koji izdvajaju mjesecno/godisnje dobili mnogo, ali mnogo bolji proizvod, i korisnicko iskustvo biti na zadovoljavajucem nivo-u.

Zamislite da je npr. Revolut (dajem banalan primjer) dostupan sirom svijeta? Da se moze koristiti kod nas i ako nijesmo u EU (trenutno), pa veliki dio bio normalno presao kod njih i slicnih EMI-a, a postoji par njih koji cak rade i kod nas, a da nude malte ne iste mogucnosti kao i Revolut, a plus da je dzabe kartica, odrzavanje, odlican interfejs, sve radi..., a da ne moras nikad da se cimas do banke, nego sve preko telefona/racunara? Sta misle da X programerska kuca uvede npr. mogucnost otvaranje racuna kompletno online? ID verifikacija i selfi uz pomoc brojnih servisa koji postoje, a samim tim drasticno poboljsati samo iskustvo novih i postojecih klijenata? Ako transakcija zahtjeva dodatnu dokumentaciju, da se to moze odraditi fino putem aplikacije (dodavanjem/slikanjem dokumentacije) i uz pomoc AI-a (servisi koji se koriste za validaciju slicnih dokumenata) ubrzati sam proces? I dalje je sve malte ne manuelno.

Ulazak u SEPA ce svakako smanjiti troskove slanja novca ka EEA, ali sta ako i dalje bude bio isti sistem, kao sto je sad (eBanking), sporo, nefunkcionalno 100%, stalno nekih primjedbi? I dalje ostaje problem onda kod nas u CG po pitanju korisnickog iskustva?

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Ja samo vidim da nemate iskustva u svemu ovome, jedno su zelje, drugo su mogucnosti, trece i ono sto najvise ogranicava su pravni akti.

2024 godina i dalje ne mozemo da rsdimo on boarding (novi klijent preko neta, bez dolaska u banku).

Thanks Thanks Given 
    4,906
    Thanks Thanks Received 
    8,779
    Thanked in
    4,233 Posts

da vidimo sta ce ljudi da rade kad salteri budu na zakazivanje, ono, kad bankar moze
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,834
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by aleksandar069 View Post
    Sta znam, uvijek ce svaka platna institucija traziti sto vise podataka o korisniku, a pogotovo za transakcije vece svote ili obima.

I dalje smatram da su tu krive programerske kuce, koje im rade projekte za eBanking i slicno. A isto tako i same banke, koje po trenutnom iskustvu velikom broju njihovih klijenata, uopste se nijesu potrudili da uvaze sugestije? Poboljsati korisnicko iskustvo? Odnosno da banka koja saradjuje sa X programerskom kucom, da im to poprave? Zasto i dalje koriste istu programersku kucu? Zasto ne probati nesto novo? Neki white-label solution? Smatram da bi za taj novac koji izdvajaju mjesecno/godisnje dobili mnogo, ali mnogo bolji proizvod, i korisnicko iskustvo biti na zadovoljavajucem nivo-u.

Zamislite da je npr. Revolut (dajem banalan primjer) dostupan sirom svijeta? Da se moze koristiti kod nas i ako nijesmo u EU (trenutno), pa veliki dio bio normalno presao kod njih i slicnih EMI-a, a postoji par njih koji cak rade i kod nas, a da nude malte ne iste mogucnosti kao i Revolut, a plus da je dzabe kartica, odrzavanje, odlican interfejs, sve radi..., a da ne moras nikad da se cimas do banke, nego sve preko telefona/racunara? Sta misle da X programerska kuca uvede npr. mogucnost otvaranje racuna kompletno online? ID verifikacija i selfi uz pomoc brojnih servisa koji postoje, a samim tim drasticno poboljsati samo iskustvo novih i postojecih klijenata? Ako transakcija zahtjeva dodatnu dokumentaciju, da se to moze odraditi fino putem aplikacije (dodavanjem/slikanjem dokumentacije) i uz pomoc AI-a (servisi koji se koriste za validaciju slicnih dokumenata) ubrzati sam proces? I dalje je sve malte ne manuelno.

Ulazak u SEPA ce svakako smanjiti troskove slanja novca ka EEA, ali sta ako i dalje bude bio isti sistem, kao sto je sad (eBanking), sporo, nefunkcionalno 100%, stalno nekih primjedbi? I dalje ostaje problem onda kod nas u CG po pitanju korisnickog iskustva?
    Online otvaranje računa podrazumijeva video tj online identifikaciju klijenta. Koja zakonom nije bila predviđena do početka ove godine, dok recimo u Srbiju postoji već 3-4 godine (kaskamo opasno). Nije se moglo ni uvesti nešto što nije precizirano zakonom, a sa druge strane važeći akti traže kopiju lične karte da posjeduješ (upitno je li i to zakonito) i da blokiraš klijentu račun samo zato što ti u sistem nema novi identifikacioni dokument koji je on morao izvaditi ako mu je istekao ili ga izgubio.
    Za rezultat imaš pomorca kojeg ostaviš bez para samo zato što banka u CG nema njegov novi dokument. A njemu je pasoš validni bitniji od svega ostalog kad zaplovi.

Većina banka u CG ima različiti ebanking i većina ih je dobila od majki banki koje diktiraju rješenja na nivou svojih grupacija. Crnogorske filijale za grupacije su statisitčka greška pa je odstupanje od grupnih rješenja skoro pa nemoguće.
    Revolut i co koji pominješ kod nas zakon ne prepoznaje, i banke jednostavno neće da idu u sivu zonu, ulože novac u projekat da bi im došao regulator i rekao batali to. Pogotovo ne zbog veličine CG i obima transakcija koji je minimalan.

SEPA je svakako najbolje što može da zadesi CG građane po pitanju ino transfera novca i šteta bi bilo da se ne iskoristi prilika koju imamo po tom pitanju.

Da postoji volja države, Banke bi mogle na osnovu nove lične karte da provjere gdje radite, koliko dugo, po kom osnovu, za koju zaradu i kolike su vam obaveze i obustave od zarada. Većinu podataka ima poreska uprava. Zamisltei da poreska napravi nešto poput kreditnog biro koji ima Centralna Banka i da ti uz saglasnost klijenta povučeš te podatke i kažeš mu odmah može li dobiti traženi kredit ili ne. Ne bi morao ni progovorit sa nikim, sve bi moglo sa telefona.
    Naravno taj upit bi država treba da naplati i da zaradi od podataka koje posjeduje.
    Zamislite još da se uvežu podaci o blokadama javnih izvršitelja, koji na današnji dan nisu uopšte uvezana, poreska dugovanja, struja, telefoni, voda, porezi, kazne i ostalo što bi moglo da utiče na bonitet klijenta.

Ali mi preferiramo da podjemo do banke, da odivičič od bratanične što je oženio od komšijine zaovične kćerku nam odštampa papire, mi da pođemo kod kuma u firmu da nam on to ispečatira i ovjeri na foru da tamo radimo i da predamo za kredit da nam se to završi jer ionako ne planiramo kredit vraćat jer ima ovih što su više dužni pa neka mene preskoče, i da budem smrtno ljut na banke što su kamate i naknade skupe.

Quote Originally Posted by goozica View Post
    da vidimo sta ce ljudi da rade kad salteri budu na zakazivanje, ono, kad bankar moze
    Hvataće se veze kao i za sve ostalo u ovaj narod.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

22. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    474
    Thanked in
    236 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Online otvaranje računa podrazumijeva video tj online identifikaciju klijenta. Koja zakonom nije bila predviđena do početka ove godine, dok recimo u Srbiju postoji već 3-4 godine (kaskamo opasno). Nije se moglo ni uvesti nešto što nije precizirano zakonom, a sa druge strane važeći akti traže kopiju lične karte da posjeduješ (upitno je li i to zakonito) i da blokiraš klijentu račun samo zato što ti u sistem nema novi identifikacioni dokument koji je on morao izvaditi ako mu je istekao ili ga izgubio.
    Za rezultat imaš pomorca kojeg ostaviš bez para samo zato što banka u CG nema njegov novi dokument. A njemu je pasoš validni bitniji od svega ostalog kad zaplovi.

Većina banka u CG ima različiti ebanking i većina ih je dobila od majki banki koje diktiraju rješenja na nivou svojih grupacija. Crnogorske filijale za grupacije su statisitčka greška pa je odstupanje od grupnih rješenja skoro pa nemoguće.
    Revolut i co koji pominješ kod nas zakon ne prepoznaje, i banke jednostavno neće da idu u sivu zonu, ulože novac u projekat da bi im došao regulator i rekao batali to. Pogotovo ne zbog veličine CG i obima transakcija koji je minimalan.

SEPA je svakako najbolje što može da zadesi CG građane po pitanju ino transfera novca i šteta bi bilo da se ne iskoristi prilika koju imamo po tom pitanju.

Da postoji volja države, Banke bi mogle na osnovu nove lične karte da provjere gdje radite, koliko dugo, po kom osnovu, za koju zaradu i kolike su vam obaveze i obustave od zarada. Većinu podataka ima poreska uprava. Zamisltei da poreska napravi nešto poput kreditnog biro koji ima Centralna Banka i da ti uz saglasnost klijenta povučeš te podatke i kažeš mu odmah može li dobiti traženi kredit ili ne. Ne bi morao ni progovorit sa nikim, sve bi moglo sa telefona.
    Naravno taj upit bi država treba da naplati i da zaradi od podataka koje posjeduje.
    Zamislite još da se uvežu podaci o blokadama javnih izvršitelja, koji na današnji dan nisu uopšte uvezana, poreska dugovanja, struja, telefoni, voda, porezi, kazne i ostalo što bi moglo da utiče na bonitet klijenta.

Ali mi preferiramo da podjemo do banke, da odivičič od bratanične što je oženio od komšijine zaovične kćerku nam odštampa papire, mi da pođemo kod kuma u firmu da nam on to ispečatira i ovjeri na foru da tamo radimo i da predamo za kredit da nam se to završi jer ionako ne planiramo kredit vraćat jer ima ovih što su više dužni pa neka mene preskoče, i da budem smrtno ljut na banke što su kamate i naknade skupe.

Hvataće se veze kao i za sve ostalo u ovaj narod.
    @hercules da li SEPA utiče pozitivno na transkacije unutar države, tj. da li će nam tek SEPA omogućiti da imamo brze transkacije bilo kada (neradni dani, vikendi, noć) između dvije različite crnogorske banke?

Je li to sada nemoguće zbog zakona ili nekih tehničkih rješenja?

Sent from my NOH-NX9 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,661
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

Nemoguce je zbog nesposobnosti CBCG da pored DNS i RTGS napravi IPS koji bi radio 24/7.

Nadam se da ce kroz uvodjenje SEPA i to biti rijeseno.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li neko zna kako mogu da isplatim novac sa kladionice bet365? Prije sam mogao na nlb i hipotekarnu visa karticu ali sada vise ne mogu.
    Novcano ga cascavam ako neko zna da mi kaze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    51
    Thanks Thanks Received 
    21
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Pocetak mjeseca, racuni se moraju platiti a svi po istom sablonu te nista ne radi kako treba.

NLBPay verifikacija konstantno izbacuje "unexpected error" prilikom pokusaja verifikacije transakcije. Naravno SAMO sa placanjima put domacih "racuna", online placanje ka stranim firmama no problemo.
    Je li ti se ovo popravilo? Meni neće trika nema niti jedno plaćanje. Prošlog mjeseca samo je telekom aplikacija štekala, sad svaka plus online isto zeza.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by gregori View Post
    Je li ti se ovo popravilo? Meni neće trika nema niti jedno plaćanje. Prošlog mjeseca samo je telekom aplikacija štekala, sad svaka plus online isto zeza.
    Ma ne... Prosla mi je jedna jedina transakcija (Telemach racun) i to iz 20 pokusaja, Telekom nece i dalje npr. Kod tashte Telemach nece da prodje i dalje...

Kao slag na torti evo ga i odgovor od podrske (nakon sto sam ih morao podsjetiti na moj mail sa upitima wtf se desava)...

Nažalost, jos uvijek je u toku prilagodjavanje svih banaka zakonskoj regulativi, pa navedeno ometa redovno obavljanje transakcija. Problem nije do Vaše kartice već je masovne prirode.

Nadamo se da će uskoro biti sve u redu u tehničkom smislu i da ćete imati sve mogućnosti kao i ranije.

Ne znam kako ih nije sramota uopste dati ovakve odgovore. Zasto mene boli briga jel' problem samo do moje kartice ili je "masovne prirode"?

Thanks Thanks Given 
    404
    Thanks Thanks Received 
    120
    Thanked in
    87 Posts

sta znaci masovna priroda?

Page 299 of 408 FirstFirst ... 199249289295296297298299300301302303309349399 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (1 members and 9 guests)

1. SpellStealer