Page 1189 of 1279 FirstFirst ... 18968910891139117911851186118711881189119011911192119311991239 ... LastLast
Results 29,701 to 29,725 of 31961

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    2,371
    Thanks Thanks Received 
    2,385
    Thanked in
    1,495 Posts

4 stigle danas.

Sent from my Aber kutija

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Evo ja rekoh da pogledam i za onu moju pa vidim da je stigla u posti, sjutra ce mi je urucit'.

Vjerujem da ista stvar i sa @HaRRyy i ostalima koji su cekali (po)duze..

Definitivno postoji "cep" negdje i onda u isti dan prodje gomila posiljki ili makar zvanicno odluce da pogledaju te vrece ili sta vec.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    2 Posts

Evo mi je paket danas stigao u Podgorici (UPS), na tracking kaže Out for delivery...
    Ako sam dobro shvatio iz prethodnih postova, iskustvo je da neće doći danas, već da će me zvati sjutra da odrade papire, pa realno da očekujem paket u ponedjeljak?
    I moram li lično preuzeti (traže li potpis, ličnu...) jer od utorka nisam u CG 7-8 dana, ako u ponedjeljak ne dođe? Praštajte što smaram, ali mi je ovo prvo iskustvo sa UPS-om.

Thanks Thanks Given 
    348
    Thanks Thanks Received 
    805
    Thanked in
    488 Posts

Quote Originally Posted by petarr90 View Post
    Evo mi je paket danas stigao u Podgorici (UPS), na tracking kaže Out for delivery...
    Ako sam dobro shvatio iz prethodnih postova, iskustvo je da neće doći danas, već da će me zvati sjutra da odrade papire, pa realno da očekujem paket u ponedjeljak?
    I moram li lično preuzeti (traže li potpis, ličnu...) jer od utorka nisam u CG 7-8 dana, ako u ponedjeljak ne dođe? Praštajte što smaram, ali mi je ovo prvo iskustvo sa UPS-om.
    Mislim da UPS salje ovlascenje da im potpises, skeniras i vratis nazad sa kopijom licne karte, makar je tako bilo u slucajevima kad imaju neke dazbine da se placaju.

Cimni ih ujutro na Viber na ovaj broj +382 68 811 301, objasni koju posiljku cekas i da nijesi tu od utorka pa mozda malo ubrzaju stvar.

5. The Following User Says Thank You to Bor1s For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Bor1s View Post
    Mislim da UPS salje ovlascenje da im potpises, skeniras i vratis nazad sa kopijom licne karte, makar je tako bilo u slucajevima kad imaju neke dazbine da se placaju.

Cimni ih ujutro na Viber na ovaj broj +382 68 811 301, objasni koju posiljku cekas i da nijesi tu od utorka pa mozda malo ubrzaju stvar.
    Malo prije su mi poslali poruku na Viber, samo im treba potpisano ovlašćenje sa imenom i prezimenom, matičnim brojem i brojem lične karte, dakle bez kopije lične, pa sam im viberom to i vratio.

U poruci piše da svi nastali troškovi vezani za carinsku proceduru idu na račun pošiljaoca, tako da je to odgovor na pitanje da li i dalje ide bez dodatnih troškova po kupca.

Usput pitah i za dostavu, kažu da može biti i sjutra posle 13:30 ako bude sve ok sa carinom, a ako ne (čitam carinici ne završe proceduru u roku), onda sigurno u ponedjeljak.
    Hvala još jednom na brzom odgovoru.

7. The Following User Says Thank You to petarr90 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,161
    Thanks Thanks Received 
    13,608
    Thanked in
    5,157 Posts

Poručeno 17.06, jutros isporučeno, banja. U zadnje vrijeme mi je gotovo uvjek ovako, dan ili max dva dana čekam na uručenje od kad se pojavi kod nas u Pošti. Ne znam je li im što osvježilo ili me nešto vole no dobro je dok traje
    PS: Koristim isključivo "AliExpress Selection Standard" shipping, nema greške.

Last edited by BiTrAtE; 28-06-24 at 08:04.

Thanks Thanks Given 
    2,371
    Thanks Thanks Received 
    2,385
    Thanked in
    1,495 Posts

To je dobra stvar,ako ti treba nesto hitno. Ovako oglavnom narucujem "gluposti"koje mogu da čekaju 2 mjeseca.
    Mada

Sent from my Aber kutija

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Eto je ova HU posiljka stigla prekljuce, nakon 2 mjeseca od narudzbe.

Ovo je 'tracking' sa Ali-ja gdje se zavrsava 21. maja gdje pise "Received my local delivery company".

'Tracking' na sajtu Poste CG pocinje 21. maja, gdje pise "Prijem posiljke" ali se misli na prijem u Madjarskoj, ne CG.

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    377
    Thanks Thanks Received 
    70
    Thanked in
    61 Posts

Niko me nije zvao:

Last edited by flyeagle; 29-06-24 at 15:49.

Thanks Thanks Given 
    1,667
    Thanks Thanks Received 
    581
    Thanked in
    434 Posts

Da li ste nekada odbili prijem paketa preko DHL i da li su oni besplatno vratili paket posiljaocu?

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,646
    Thanked in
    1,028 Posts

Paketic sa Alija stigao u postu 06.06 i juce sam ga ja licno podigao, drugim poslom bio tamo. Ladno je stojao i niko se nije cimnuo da ga isporuci. Inace, na trekingu ga nije bilo, mislio sam da je to davno izgubljeno.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Poručeno 17.06, jutros isporučeno, banja. U zadnje vrijeme mi je gotovo uvjek ovako, dan ili max dva dana čekam na uručenje od kad se pojavi kod nas u Pošti. Ne znam je li im što osvježilo ili me nešto vole no dobro je dok traje
    PS: Koristim isključivo "AliExpress Selection Standard" shipping, nema greške.

Ne znam da li negdje piše ranije, ali nije zgoreg da se ponovi i ako jeste.

Sve pošiljke koje počinju sa R(u ovom slučaju bih rekao da je RB123456789SG), i imaju format dva slova (oznaka tipa pošiljke), 9 cifri (redni broj pošiljke prvih 8 cifri, 9. cifra kontrolna) i dva slova na kraju, dakle ukupno 13 karaktera, su registrovane pošiljke koje se prate od mjesta slanja do mjesta uručenaj i imaju prioritet.

Pošiljke koje počinju sa U, i u istom su formatu (npr. UB123456789HU) su neregistrovane pošiljke, koje se prate 'na veliko', tj prati se samo vreća u kojoj su spakove, a u kojoj može biti više stotina pošiljki.

Zašto se vide na trackingu, ali tek od Mađarske, zato što Mađarska i naša pošta to obrađuju radi sebe i svog lakšeg razvrstavanja i slanja, a nemaju tu obavezu (kod nas su ranije dobijale lokalne RR brojeve, vjerovatno se sjećate naljepnica).

Glavna razlika je što se registrovane prate pojedinačno, obrađuju pojedinačno i, načelno, imaju prednost u rukovanju i dostavi, pa ih zato dobijamo u vremenskom rokupredviđenim poštanskim pravilima (osim u ekcesnim situacijama).

Šta se dešava sa U pošiljkama jeste da uglavnom zaglave u našoj izmjeničnoj pošti u vrećama, čekajući carinike, jer ne mogu biti raspoređene i poslate dalje prije nego carinici dođu, otvore vreće i pregledaju svaku pošiljku, tj odrede da li treba da se carine, da se provjere ili da ih puste samo sa vizuelnom provjerom.

Da budem potpuno jasam, i R pošiljke se pakuju u vreće u većim količinama, ali kako se prate i imaju strogo definisana pravila, one imaju prioritet u svemu prethodno napisanom.

Dakle, koliko god naša pošta može i mora da radi bolje, u ovom slučaju nisu krivi za kašnjenje u 90% slučajeva, već su u pitanju carinici, koji nekim danima čak uopšte ne dođu da otvore takve vreće, a kad se to nagomila, onda dobijemo čepove od par i više mjeseci.

15. The Following 10 Users Say Thank You to petarr90 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    348
    Thanks Thanks Received 
    805
    Thanked in
    488 Posts

Quote Originally Posted by petarr90 View Post
    Ne znam da li negdje piše ranije, ali nije zgoreg da se ponovi i ako jeste.

Sve pošiljke koje počinju sa R(u ovom slučaju bih rekao da je RB123456789SG), i imaju format dva slova (oznaka tipa pošiljke), 9 cifri (redni broj pošiljke prvih 8 cifri, 9. cifra kontrolna) i dva slova na kraju, dakle ukupno 13 karaktera, su registrovane pošiljke koje se prate od mjesta slanja do mjesta uručenaj i imaju prioritet.

Pošiljke koje počinju sa U, i u istom su formatu (npr. UB123456789HU) su neregistrovane pošiljke, koje se prate 'na veliko', tj prati se samo vreća u kojoj su spakove, a u kojoj može biti više stotina pošiljki.

Zašto se vide na trackingu, ali tek od Mađarske, zato što Mađarska i naša pošta to obrađuju radi sebe i svog lakšeg razvrstavanja i slanja, a nemaju tu obavezu (kod nas su ranije dobijale lokalne RR brojeve, vjerovatno se sjećate naljepnica).

Glavna razlika je što se registrovane prate pojedinačno, obrađuju pojedinačno i, načelno, imaju prednost u rukovanju i dostavi, pa ih zato dobijamo u vremenskom roku predviđenim poštanskim pravilima (osim u ekcesnim situacijama).

Šta se dešava sa U pošiljkama jeste da uglavnom zaglave u našoj izmjeničnoj pošti u vrećama, čekajući carinike, jer ne mogu biti raspoređene i poslate dalje prije nego carinici dođu, otvore vreće i pregledaju svaku pošiljku, tj odrede da li treba da se carine, da se provjere ili da ih puste samo sa vizuelnom provjerom.

Da budem potpuno jasam, i R pošiljke se pakuju u vreće u većim količinama, ali kako se prate i imaju strogo definisana pravila, one imaju prioritet u svemu prethodno napisanom.

Dakle, koliko god naša pošta može i mora da radi bolje, u ovom slučaju nisu krivi za kašnjenje u 90% slučajeva, već su u pitanju carinici, koji nekim danima čak uopšte ne dođu da otvore takve vreće, a kad se to nagomila, onda dobijemo čepove od par i više mjeseci.
    Mozda bi ovo trebalo ubaciti nedje u onaj prvi post, ako ne cijelo onda makar u nekoj skracenoj verziji da ljudi znaju zasto na trackingu pise da im posiljka stoji u HU100 ili HUBUD po mjesec ili vise.

Thanks Thanks Given 
    6,947
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Da li ste nekada odbili prijem paketa preko DHL i da li su oni besplatno vratili paket posiljaocu?
    Da i ne

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    295
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Prolaze li i dalje parfemi od 100ml? Ocekujem da platim carinu i pdv nego ne znam da nema kakvih limita na mililitrazu boce.

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by Father.times View Post
    Prolaze li i dalje parfemi od 100ml? Ocekujem da platim carinu i pdv nego ne znam da nema kakvih limita na mililitrazu boce.
    Mislim da nije bilo limita u pogledu mililitraze.

Samo obavezna carina i PDV, bez obzira na cijenu, tj. cak i ako je ispod 75e.

Mililitraza je bitna kad se licno 'prenosi' i to u rucnom prtljagu.
    Do Not Disturb.

20. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    101 Posts

Thanks Thanks Given 
    4,919
    Thanks Thanks Received 
    8,831
    Thanked in
    4,263 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...rebi-od-jeseni

jos samo da postar stvarno raznosi postu
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    6,947
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Aliexpress standard shipping za 6 dana je u CG

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    4,919
    Thanks Thanks Received 
    8,831
    Thanked in
    4,263 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Ja ne kapiram.

Po ovome jer Posta CG do sada imala ugovor sa AliExpress-om da nam dostavlja posiljke?

1e svakako nema veze sa tim jer se to naplacivalo za carinski pregled a ne za dostavu posiljke.

Obozavam kad ljudi pricaju o onome o cemu pojma nemaju, pogotovo sa pausalnim informacijama, bez ikakvog izvora.

Eh.
    Do Not Disturb.

26. The Following 3 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,919
    Thanks Thanks Received 
    8,831
    Thanked in
    4,263 Posts

posta naplacuje i lokalnu posiljku koju juris po zeljeznickoj 1€
    zasto dhl ne naplacuje carinu?

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    posta naplacuje i lokalnu posiljku koju juris po zeljeznickoj 1€
    zasto dhl ne naplacuje carinu?
    Posta CG ne naplacuje dostavu.

Posta CG naplacuje njihov carinski pregled.

Ne bih znao tacno kako funkcionise DHL ali kontam da moze doci do nekog 'dogovora unaprijed' kao sto je slucaj i trenutno sa Amazon-om i sl.

Ali sa AliExpress-om to ne funkcionise nigdje da ja znam jer znamo koliko su Kinezi kredibilni.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    4,919
    Thanks Thanks Received 
    8,831
    Thanked in
    4,263 Posts

to su 2 razlicite stvari, ako je obaveza da se placa, onda svima treba da je placamo.

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    to su 2 razlicite stvari, ako je obaveza da se placa, onda svima treba da je placamo.
    Pa jesu dvije razlicite stvari, zato i kazem. Posta naplacuje carinski pregled, ne i dostavu na kucnu adresu.

E sad koliko je to ustavno je d(r)uga prica.

Kao i porez na gubitke EPCG i jos milion stvari koje placamo a vjerovatno ne bi trebali.

Ali ovo je CG, gdje je pravda duga ali i nedostizna.
    Do Not Disturb.

31. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Page 1189 of 1279 FirstFirst ... 18968910891139117911851186118711881189119011911192119311991239 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)