Tako ću i uraditi. Nego rekoh možda neko zna tačnu info. Hvala svakako.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Prilično sam siguran da je i taj robot, podji pogledaj ako ti nije dalek, velika vecina prodavaca po otpadima se ne udubljuje u temu, oni prodaju branik, mjenjač, auspuh od tog i tog, i ne zanima ga dalje sto je isti dio dijelilo 3 grupacije.
Ubio sam se da nadjem dio za Grand Senica IV, nedelju dana niko nema. Onda sam okrenuo pitanje i tražio Clio 4,Senic 3, megane 3, sa tim i tim motorom, pa dio, i posle 15 minuta dio je nadjen kod istih koji su mi rekli da nemaju to sigurno.
Tako ću i uraditi. Nego rekoh možda neko zna tačnu info. Hvala svakako.
meni se cini da je kod pezoa svaki motor do 1.6 imao robota...samo ovi jaci 2.0 pa na dalje su imali autaomatske menjace...
tako je na svaki citroen pezo koji sam probao...cisto sumnjam da ta mala kutija moze imati automatski menjac...
pricam o starijim modelima...
508 prvi model ja takva situacija...
c4 isto tako...i c4 picasso...
208 onaj model nakon 2010te isto...
svi imaju onaj grdni robot sto te cimne naprijed kad krene da prebacuje brzine... sve modeli od 2010-2015g
Last edited by E_K_V; 01-07-24 at 08:39.
Eto 3 komada sa automatom, to mi izbaci ovako na prvu. Ima ih, al su redji od robota, vjerovatno su i skuplji bili.
Ovo moje je 1007 1.6benz 2006 ili 2007 godište. Tako da je automatski mislim nemoguć. Ali evo ću provjeriti nekako.
ovakva dva grand picassa 2008 i 2012to godiste mi imaju brat od strica i kolega... robotizovani... BMP6 je robot da ja znam
milsim zabuna nastaje kad neko krene da pise o menjacu... automatski je jer sam salta...ali niko ne ide do tehnologije istog... a valjda o tome pricamo sad?
Last edited by E_K_V; 01-07-24 at 09:38.
u taj ti ide
2-Tronic is a 5-speed automated transmission installed on some Peugeot cars since 2005. It features a manual control mode and can adapt to individual driving style.
OPERATING PRINCIPLE
The 2-Tronic transmission is based on a manual gearbox equipped with two electromechanical devices controlled by a computer. One of them is responsible for gear selection, and the second one for engaging and disengaging the clutch. In order to switch to the manual mode, the driver slides the gear lever into the “M” position and then moves it to “+” or “-” to upshift or downshift. In this mode, the transmission can also be controlled with the help of paddle shifters.
To sam i ja našao ali me ovaj ubjeđivaše da je automatski. Ali očigledno ne zna šta prodaje.
eat jesu.... ali sam ja i u postu prije tebe napisao da se ovo sto sto ja pisem odnosi na auta do 2015te... stavio sam tu godinu otprilike kao granicu jer ne znam za ove kasnije...
konkretno ovaj pezo308 je izasao 2013/14 tako da je vjerovatno prva generacija dje je uz 1.6 isao klasicno autoamtski mjenjac...
Nije,nije, ima c4 picasso i grand picasso 1.6, prve generacije sa eat4 mjenjacem
moguce onda svasta...vjerovatno su i rjedji dosta.... ja sam nailazio samo na ove...i ono sto znam je da koliko god bih trazio autoamtika, ove robotizovane ovoga tipa nikad ne bih mogao da vozim...meni je ono uzas...
Pa i ja zimus kad sam uzimao sam gledao Aisin, al nema, i to sto je izlazilo je bilo olupano, crkao motor ili slicno. Bmp koliko oces. Na kraju manualni i ceraj.
kad ste vec kod toga, koji ide menjac u DS5 2.0hdi automatic?
aisin, nije robot valjda?
Hvala drug
Ja ima peugeot 508 2.0 183ks 2015 godiste i imam Aisin eat6
Ja ih imam u 1.6, od 2015 do 2020.
Robota sam imao u 1.4
A zna li neko za c4 picasso, 1.6 2013 godiste, koji je menjac? Noviji model
1.6 hdi EGS...valjda je to robot isto...
1.6 benzin i 2.0hdi ide automatic...
Najlakse vam je iskopat sliku sa neta, dje se vidi razlika u rucici mjenjaca tj oznakama. I onda nema greske kad trazite auto isl
Mozete to i na alcopi naci, tamo je oznaceno u naslovu koje je koje auto.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks