Jako.
Godinama tražim naslov filma koji me istraumirao negdje početkom osnovne. Lik (izgledom kao Marcello Mastroianni?), fatalni openi pjevač za kojim otkidaju mlade partnerke na sceni. On ih zavodi i odvodi kući gdje ih kreativno umori i spakuje u fridž.
Ili, isto negdje taj uzrast. Hororac. Radnja se odvija u nekakvom tunelu. 90% filma mrakčina, urlici i skeri tonovi. Uglavnom ženska pokušava da preživi zamku nekakvog tipa koji je postao čudovište nakon lab incidenta.
Ili, zaljubljeni par na pustoj plaži razmjenjuju nježnosti. On potom skače u more, ona neće. Smiju se, glupiraju. On je doziva, izodi razne akrobacije i zaranja...
Kad je izronio, čuje vrisak i vidi manijaka koji mu kasapi djevojku nožem.. Čini sve da izađe iz mora ali uzalud... predaleko je od obale
Last edited by starwalker; 29-06-24 at 12:27.
The more things change, the more they stay the same.
Zezate da su vam roditelji dozvoljavali to da gledate u osnovnoj.
Đe kod nas je bilo poslije Laku Noć Deco u krevet i dozirani i odabrani crtani i dokumentarci.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Ada lektira za sedmi razred nereformisane osnovne škole sadržala knjigu Hajduk Stanko. Malo malo pa nekome glavu okinu, nekome metkom grkljan iščupaju, nekoga spale u kući, nakrkatko su jednome kidali ruke i noge. Istina, to su samo momenti u knjizi, ali ipak.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Htjedoh da dodam taj momenat traume iz djetinjstva majka nam je bukvalno sve to čitala kad nismo još znali ni da čitamo,a tek đed.
On je ima još dodatne strategije i svašta da doda.
Last edited by Bluemoon; 29-06-24 at 13:05.
Ne želim da oživljavam traume. Zbog zašto bi to evocirali...Volimo da se traumiramo
Na muku navučeni...
Svaki dan je dobar za upiranje.
Uh Jama koliko sam je studiozno uzela u školi učiteljica dala naslov Svjetlost i tama u Poemi Jama tad sam se toliko potrudila na pismeni zadatak ja dobila peticu a ona izjavila nešto ka pošto je ovaj rad toliko dobar sljedeća može biti samo mršava trojka.Još je čitala na glas a svi gledaju u mene,ne mogu opisati koliko mi je bilo neprijatno.Moja najmrznija petica.Ka da sam to zbog ocjene činila.
Cio razred me prezira.Trauma.
Last edited by Bluemoon; 29-06-24 at 13:40.
Kad smo kod lektira, ova me najviše ispiiiizdila. Izgorio sam
![]()
Meni se čini da je bitno što đe čitaš.Mi smo recimo odmah nakon raspusta odlazili na surovo selo kod tatinih u krše i vrleti a ja sam bila teška štreberčina za razliku od braće koja je nosila cjelokupnu lektiru na selo.I sve vizualno što sam u knjizi čitala sam povezivala sa tim vrletima.Ova mi je bila baš obimna i bukvalno se i sad sjećam scena ka da sam film odgledala.
Eh...Izgoreli smo...![]()
Aj da završim s ovim nije mi bilo većeg oduševljenja kad sam u prelaznom letu za Moskvu preko Ziriha viđela ovo.
Brutalno!
Kolekcija Branka Copica, Tolstoj,Puskin... ruski klasici, Karl Marks, Erdeljanovic Istorije i Pelagic
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Evo je nađoh.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Da ih pojedeš...
Od knjiga i dalje imam sacuvanog, odlicnog Pala
![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
A neno "Tim lavlje srce" ...
Pominjasmo li #montecafe i stari dobri mIRC...Kakvim smo sve kvizovima i traumama bili uvučeni...
#noschool
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Stevan Bulajić
Moram je opet pročitati (sigurno 50 puta), jer je po meni ovaj dječiji san u stvari prenesena naivnost koju imaju odrasli.
Poslato sa ultra mini pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Last edited by Bugi; 02-07-24 at 20:29.
Vrela ljeta s kraja 90ih
![]()
Definitivno nije moje djetinstvo niti znam da li je na fotkama neko poznati iz tog vremena ili neki (dalji) rodjaci ali eto da postavim u slucaju da nekome roditelj eventualno prepozna o cemu se radi
![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks