Definitivno sam drugacije protumacio post, u stilu da se pitas jel' moguce da je sad toliko jeftino, mora da nesto nije u redu sa njim pa nisi siguran da li da ga kupis po toj 'super cijeni' ili ipak ima neki problem...
Inace sam vidio slicne clanke u zadnjih mjesec dana i na drugim 'adresama'. Izmedju ostalog se pominje i druga tema a to je da je sve vise ulja koje nije ni od maslina a onda mu u nazivu promijene nesto ali tako da kupcu izgleda da je to regularno maslinovo ulje. I mislim da na rafovima isto kao sve manje ima pravog maslinovog ulja a sve vise nekih novih 'hibridnih' ulja.
Sto se cijena tice, ne vjerujem da ce se zadrzat' preko 30e kao regularna cijena, tj. ne bi trebalo. Niti ima logike kad mozes odlicno domace maslinovo ulje (bolje u svakom smislu) da kupis upola te cijene.
Ali s' obzirom da nam pocinje turisticka sezona, vjerovatno ce te nenormalne cijene ostat', makar narednih par mjeseci.
--------------------------
Do Not Disturb.
Ko nije trgovao u pozamanteriji Perla u Vučedolskoj ne zna koliki stepen neznanja, nezainteresovanosti i nesposobnosti za svoj posao može da pokaže radnik i vlasnik privatne prodavnice.
Na nagovor prodavačice uzeh mladi sir da probam, prijatno iznenađenje, i posle par dana bude još bolji, obožavam takvu hranu
https://postimg.cc/56pC9xpB
"I shut my mouth and hold the light"
Kad smo kod sireva... U Barskoj Aromi svakog cetvrtka dolazi 'kolasinski lisnati u kajmaku' (ne znam jesam li pogodio ime tacno al' tako nesto).
Cesto ga kupujemo ali je poslednjeg puta bio ocaj... moji nisu htjeli da vracaju (ja ga ne bih ni uzeo ili bi ga 100% vratio) ali sir uopste nije bio svjez.
Da li je stvarno stajao znatno duze nego sto je trebao ili je transport bio neadekvatan ne znam al' je sramota prodavat' sir u takvom stanju.
Sve cesce gledam neadekvatne uslove pri transportu ili skladstenju i to se prodaje bez ikakvih problema pa poslije kad dodje do kakvih trovanja i drugih posledica bice "iznenadjenje".
Do Not Disturb.
Svojevremeno je ,,Dukat” ljeti prekidao da isporučuje svježe mlijeko, samo pasterizovano. Razlog je taj jer se ljeti teško može ispoštovati tzv. hladni lanac. Upravo to nepoštovanje ,,hladnog lanca” je najvjerovatniji razlog zašto je sir takav (nikakav).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Baj d Vej.
Viđeh ovaj članak glede teme:
https://finance.yahoo.com/news/spain...131725188.html
Vjerovatno se odnosi isključivo na Španiju.
Iako vele i druge mediteranske zemlje ali mi smo Balkan.JBG.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 26-06-24 at 21:42.
U Mega marketu sam uzela (dolazi im 1 nedeljno, utorkom čini mi se da mi reče prodavačica), moguće da kroz Zaliv ima još neđe ili na pijaci nekoj. Ovaj kotur, je 10e bio, kilo je 12,5e.
Prilicno skup za mladi sir.
A pričaj mi o tome. Ali to je naša ekonomija, veli, "potražnja" diktira cijene. U Podgorici je još i dobro, Cetinju, Nikšiću i sjeveru pretpostavljam. Nikoga ne zanima kako drugi žive, koliko mogu da se pruže, da li im se mogla omogućiti neka normalnost za život dostojan čovjeka. Svaki dan se sa time suočavamo, a evo svako malo su i izbori ali većini se ovo sviđa, zato i ima izlaznosti.
Odavno ne viđeh "jači" marketinški potez ka što je Zott odradio sa mocarellom.E sad baš kako će im proći ostaje da se vidi.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Vrlo pretenciozan naslov, citao sam tekst detaljno i pogledao sastave po. Znaci konkretno kod Moninija 8 parametara je kako treba a 1 je povisen na 2,55 a max je 2,2. A ljepsi mu je ukus i miris nego svakom domacem koje sam probao, iz CG i Hrvatske. Moguce i jer su mi domace masline najgore od svih maslina, ne volim ih nikako.
Od ovih iz prodavnice nisam probao Barsko zlato i Plantaze.
Sent from my phone
Ja uzimah neko domaće iz Bara, to je takav šmek imalo da se nije moglo ništa sa njim...
Cijena kivija u Beču i Voliju
![]()
Ali Bec nema more.
Do Not Disturb.
Cijena kivija u Becu je po komadu a ne kg.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Iako se slažemo da su Voli i co. smećari, moram te ispraviti. Ovo ti je cijena za komad (njem. STK=Stück), što je uobičajeno za prvu klasu egzotičnog voća. Kao što sam ranije pisao, CG trgovci a i kupci nemaju svijest o klasama, gleda se samo iznos. Treš roba u cjenovnom rangu premium stvari
_________
Market u kom najčešće kupujem nudi klasu organsko/bio za komad:
![]()
Za one kojima je budžet ispred kvaliteta i zdravlja, nudi im se ova pesticiduša od pakovanja:
![]()
Last edited by starwalker; 29-06-24 at 13:27.
The more things change, the more they stay the same.
Preporuka HDL
GURMANO AJVAR.
Last edited by xxl; 02-07-24 at 08:59.
“Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a
fukara se obogati.”
There are currently 3 users browsing this thread. (1 members and 2 guests)
Bookmarks