ne sporim ja da je de facto ostvarena usteda u dijelu da si planirao da potrosis 80e, a platio 60e... cudno mi je da reces USTEDA, a kupio si upola manje neceg... da se drzimo vrucine - bilo bi ko da sam umjesto suncobrana od 3m kupio onaj od 2m i proglasio problem rijesenim iako mi je pola terase na suncue sad, meni mozda i bi bilo dovoljno 2m suncobrana, ali policiji 75 auta nije dovoljno nikako
da, opravdanje je hitnost jer brzih dana istice trece (ili koje vec) produzenje ugovora o lizingu za astre pa je cilj bio da ne budu opet bez ijednoga auta
ujedno, neposredna pogodba je jedini oblik javne nabavke kod kojeg zalba ne odlaze izvrsenje (znaci dzaba osmanagic ima prigovore, oni kupe kola od auto cacka pa ce se posle tuzit s osmanagicima ako treba i logicno platiti odstetu ako izgube)...
dodatno - koliko se sjecam zakona o javnim nabavkama (mada godinama taj posao ne radim, mozda je izmijenjneno) - za ovoliko veliki iznos nije dozvoljena neposredna pogodba AKO postoji mogucnos da se na tender prijavi vise lica/firmi
jesu oni pozvali 2 najbolje plasirana ucesnika sa zadnjeg tendera, ali ako se zakon nije izmijenio hitno ili ne prekrsaj su napravili
ako se ispostavi tacnim pisanje medija o "donaciji" dodatnih skoda uz ove kupljene to ce dodatno stvar uciniti sumnjivom - ali ne moramo brinuti tuzilastvo snom mrtvijem spava
nije im krivi dio slobodno, narocito zbog "prisilnih" produzenja lizinga zadnje nekolike godine
mada, oni su u taj posao prvi put usli striktno s ciljem da zajebu alijans jer su svi znali da se njima namjesta tender... mislim da za prve 3 godine nijesu previse zaradili od astri, sva zarada je trebala da im bude kad ih prodaju (jos tad je bio dogovoren otkup svih astri najedno kad ih policija vrati)
"posrecilo" im se sto su im nekolike nesposobne vlade/ministra namjestile produzenja lizinga dje su garant zaradili plus ce i dalje astre sad moci da raskrcme za cijenu za koju su mislili da ce ih prodati posle 3 godine (fakat im jeste inflacija pojela dio para, ali opet)
@Shaneman @LuTheDuck apsolutno se slažem sa vama po svim stavkama i da dodam da nije ništa mjenjano nego je onako kako je bilo i prije. Da, prije je bilo 139 patrolnih vozila, a sada je 97. To je ušteda na 42 vozila (manje goriva).
Ukratko, ili je ministar dileja ili ono koji vjeruju u njegovu priču, to je poenta nabavke ovih 97 vozila ,,po hitnom postupku”.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Škode u funkciji
![]()
Zasto vecina nacelnika ide u penziju sa 2 nova stana .... hmmmm rusi?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kako biju rotaciE na ove nove škode.
Izgleda da je to zbog ćirilice.
A na one prosle su bile kao šterike.
Ođe je svakako motorista kriv, držiš odstojanje pa nikog udarit nećeš, samo ga vala nije trebao prebit, posebno ako je bio na motor dok ga ovaj udarao jer tad si bas nemoćan da se braniš, znam iz iskustva, zato nosim stalno rukavice sa protektorima
Sent from my iPad using Tapatalk
Da se zna ko je brži
ŠKODA
![]()
a kako kod nas ljudi znaju da nabodu kocnicu pred prodavnicu/trafiku/kad sretnu kuma i da samo istrce iz kola moza prosto nije stigao
svakako - udes nije povod za tucu ma koliko da popizdis...
na ovim prostorima je fica bila daleko najsporiji od policijskih auta (u odnosu na ostale na putu), ali ih je stizala sve mnogo vise nego tristaci, golfovi, astre, skode, fijati i sta se sve nije vozilo
Ove nove policijske Skode imaju 1.0 motor.
![]()
Prema tome, šta da ti kažem?
I to im je previše
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Kako ce po sela da idu sa tim skodama... treba sklopit ugovor sa aliansom za 30 dacia duster da ponesto pokrpe...
Malo statistike...
Poslato preko goluba pismonoše
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Interesatno je da je Śever miran ko bubice sto se tice prekrsaja, to gore od Bioca pa do Rozaja ako si lokalac niko te ne dira....
Ne znam da li se sjecate ovdje kad sam pislaa kako mi je na formu dosla kazna za obustavu plate, radi neke kazne iz Herceg Novog, na kazni musko ime, auto NK table, neki Audi a ja tada vozila Seat-a. Srecom sma imala papire jer sam taj dan na tom mjestu stvarno imala kaznu ali nasvoje ime koju sam platila na licu mjesta. To je bilo prije dvje godine. Tada sam otisla u Upravu Policije dorektno da mi se to makne, vidjeli su da je greska. Musko ime, tudje auto i ne znam kako su uvezali sa mojim imenom.
Juce oko 12, sti ze mi poruka od NLB banle da su mi svi racuni blokirani po nalogu Uprave Policije. U trenu sam se osjetila kao kriminalac a znam da nemam jednog eura duga prema nikome. Malo se prosaberem, nazovem banku kaze kazna neka 60 eur. Brzinom svjetlosti sma se stvorila u Upravu Policije. Kao vidjece sto je, reko nemate sto gledat ja znam sto je. Odmah su zvali banku i racun mi j eodblokiran. E sad, da sam bila u inostranstvu, sto bi se desilo? Ovdje moze da ide bas dobra tuzba ali ovo nije zemlja koja stiti normalnog gradjanina. Ne zelim da se dodatno nerviram. Ali ovo je debela greska i prekrsaj. Mpoglo je isto tako da nisma u Podgorici, kako bi bilo ko sa strane rijesio problem, mogao je biti neko stariji ko ne zna sto je, uzas![]()
Divlji zapad klasicni.
Meni su tako prijen5-6 godina blokirali sve racune po osnovu nekog studentskog kredita kod NLB banke, tj rate od 25e koju navodno nisam vratio.
Sa toboznjim kamatama i tarifom izvrsitelja ispalo je da platim 120e.
Posto nisam mogao da imam racune blokirane ko zna koliko vremena dok razjasnim situaciju, odma sam im uplatio, i nadam se da im je na ljekove poslo. Govvvna najobicnija.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
kod nas nesto kad treba da se uradi ne moze po pravilu da se sprovede od pocetka do kraja sto neces sam/a (izvinajvam se nebinarnim) ispratit svaku etapu do kraja...
3 puta su mi u poslednja 3 mjeseca ista ta NLB banka blokirala racune po nalogu Uprave policije..znači u aprilu, Maju i sad u julu,...
jesam imao neke saobracajne kazne ranije , ali nisam imao nijednu 2022,2023 i ove godine.
Najgore od svega je što u dvadeset prvom vijeku , godina 2024 ne postoji centralizovani registar novčanih kazni dostupan svakom gradjaninu
kao javna baza poidataka, gdje bi mogao da udjes , ukucas svoj maticni broj ili adresu ili oboje,....i pogledas da li imas nekih potrazivanja od strane
kako Uprave policije, tako parking servisa , ili nekih državnih kompanija,
Jer vjerujem da bi tako bila mnogo veća naplata istih , nikome se ne isplati da plaća dodatne takse, troškove postupka ili
da mu se blokiraju računi...uz to da gubi vriejeme po MUPU i ministarstvu pravde da sazna gdje sta treba da se plati...
Usput, dvije od moje tri kazne su bile iz 2020 , vremena korone , kad su mi pisali kazne zbog isteka vozacke dozvole
koju nisam produzavao upravo zbog COVID a tada,...a za trecu se i dalje jurim sa njima da vidim na sta se odnosi ,..iako sam morao da je platim da bi mi odblokirali racune
E nisam znao da su već jednu škodu slupali u Sutomore.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks