Meni sve kao da je sifa pogresna pa rekoh ds nije zabagovala aplikacija
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
https://play.google.com/store/apps/d...e.hbklik&hl=en
Interesantno kako zadnjih skoro 40 recenzija su sve negativne
Koliko su je forumaši hvalili na sva zvona, nije ni čudo da su je pokvarili...
Sent using Tapatalk
#fakenews
Konkurencija je jaka. Samo li se dočepamo EU dostina će preći na Revolut i slične opcije koje nude puno više opcija i bolje aplikacije.
Evo osim mene koji nešto kao stalno grinjam.
Za Jun mjesec na Playstore recenzije za novu aplikaciju Hipotekarne Banke.
A računam da ima makar još 10x više nezadovoljnijih.
Prati li iko iz Hipotekarne šta se dešava?
Poslato sa ultra mini pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Plus ima masu stranaca (pogotovo Rusa/Ukrajinaca) koji su nezadovoljni ne samo sa HB, vec i sa Lovcen ili NLB aplikacijom, gdje malte ne ni ne dobijaju podrsku, kako rijesiti taj problem oko placanja online, nego moraju ici u poslovnicu za sve to...
A HB je bukvalno odgovorila na jedan review na Play store, prije X godina... Naravno, kao sto sam i prije rekao, HB ne radi aplikaciju, vec u njihovom slucaju nasa kompanija "Logate" koja se dosta hvali sa svojim tehnologijama (mozete pogledati na njihovoj LinkedIn stranici), i njihovim rjesenjima za digitalno bankarstvo. Samo mi nisu jasne banke, tj. direktori, kako to da primaju velike plate, a da ne gledaju odziv svojih korisnika? Da li oni uopste i koriste svoje servise? Ja da sam direktor, zvao bih ove iz "Logate"-a i rekao bih im da imaju dvije nedelje da se sve popravi, sa listom gresaka, i sta treba da se popravi. U suprotnom dovidjenja. I onako dobijaju velike kolicine novca, za sve ove servise, a rade kao da su ih klinci iz drugog razreda srednje radili.
Tako da, banke i jesu krive u jednu ruku, ali po meni su tu krive najvise programerske kuce.
Povezani sistemi između banaka, privatnih finansija i usluga.
Kada vidiš ko sve radi u Logate, pa onda ko radi van CG u Logate, pa onda vidiš čime se bave roditelji ili braća i sestre tih što rade van CG u Logate sklopiš u glavu priču.
Ali i pravu si, prave vlasnike bi zanimala ova priča, ali oni ne gledaju forum ili Playstore nego excel tabele a one su nikad bolje.
Inace, primjetili ste kako je CKB uveo nove bankomate, one Crne sa NFC funkcijom, i sad npr. hoces da podjes do bankomata da uzmes nesto novca, ili uplatis na racun, putem telefona, kod Metalke moras da provuces karticu kako bi usao u dio gdje je bankomat, a npr. nemas karticu sa sobom, nego zelis da korists NFC. Ako imas Samsung, a nije noviji od S20 serije (https://www.samsung.com/my/samsung-p...orted-devices/), ima u sebi MTS modul koji tehnicki simulira magnetnu traku kao sto bi istu provukao na vrata, da bi usao.
Udjes u onaj "secret menu" *#0*#, MST TEST, i tamo odaberes Track 1+2, i telefon prislonis uredjaju za provlacenje kartice i vrata se otvore.
![]()
Last edited by aleksandar069; 26-06-24 at 03:04.
Oćeš da kažeš da vrata otvara impuls bilo kakve kartice?
To znači da mogu i one isteklo datuma?
Odlican sistem zaštite.
Nije ovo taj sistem
Nego šalješ test sa telefona i otvara ti vrata.
Ako test kod prolazi onda bi trebalo da prođe bilo koja MST kartica.
Last edited by Bugi; 26-06-24 at 08:05.
A cek, logate je radio aplikaciju HB? Dobro je da uopste radi u tom slucaju![]()
Da, bilo i da je kartica isteklog datuma.
Taj "MST TEST" je zapravo Samsung Pay, tehnologija koja je totalno razlicita od Apple/Google Pay-a. Jako dobra stvar jer si mogao prije da i ako POS terminal nema ugradjen dodatak za beskontaktno placanje (karticom ili Apple/Google Pay...), mogao si samo da prislonis telefon na POS terminalu gdje se provlaci fizicki kartica i uvijek si mogao da placas, cak i na onim prastarim POS terminalima.
Sad, tehnicki gledano ne mozes da podjes i provuces neku Snj karticu koja samo ima magnetnu traku, a da nije bankovna, jer mora da se poklapa sam format neke fizicke kartice sa bankovnom (Track 1 ili Track 2) - https://www.clearlypayments.com/blog...-credit-cards/
A sto se tice sistem "zastite", da bi se imao neki uvid ko je u nekom odredjenom trenutku usao u dio gdje je bankomat, a mozda ga nije koristio. Naravno, sa neke druge perspektive kao na primjer sa "MST TEST-om" ostao bi izvjestaj kod njih u sistem totalno neki random broj kartice/ime prezime (kojeg zapravo ni nema).
Pojma nemam stvarno sta iko od njih radi ali ovo sto se desava u zadnjih mjeseci nikada nije ranije, ne u ovom obimu.
Evo danas opet online placanje (hosting / domen) koje nema sanse da prodje NLB/CKB kartica, isto za Amazon.com. Srecom hosting mogu sa paypalom da platim...
Kolko ce se realisticno cekati na ulazak u SEPA-u? Kako to funkcionise to? Pretpostavljam da nije samo da ispunimo taj zahtjev za clanstvo nego ima milion nekih stvari pa me zanima ovako, sa realne strane kakvo je stanje i sta se moze ocekivati? Meni bi za poslovanje bilo bomba
Ne znam puno, ali da podijelim to što znam.
Dobil ismo grant finansiranje kako god od Evrope za SEPA neđe sredinom prošle godine. Do kraja ove godine strani eksperti rade analizu posotjećih zakonskih i tehnikih rješenja platnog sistema države i daju sugestije tj instrukcije što treba da se promijeni i dodatno usvoji. To se sve ne može završiti za danas godinu dana pa da budemo full expeditivni.
A kad već pominjemo skeniranje i izmjene zakon u okviru SEPA pridruživanja to vam je recimo ovo što je regulator natjerao banke da uvedu PSD2. Ovo "maltretiranje" sa autorizacijom uplata, izmjene zakona za sprečavanje pranja novca i finansiranja teorizma gdje nema keš transakcija u privrednom poslovanju većih od 10,000, gdje se opsi transakcija mora precizno navesti itd itd.
Ako ti je za utjehu, premijeru je ovo među bitnijim temama, tako da možda se ipak nešto tu i desi.
A na današnji dan i dalje imamo DNS i RTGS platne sistema sa klirinogom. Crna Gora je drćava bez instant payment sistema 23 godina 21 vijeka.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
U okviru iste banke je instant placanje.
Ono sto mene brine je koliko ce se ugradjivati ove nase lopovske banke u provizije za placanja.
Last edited by Apolo; 02-07-24 at 10:45.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks