Ne nego da se prestrojis u desnu ukoliko ides brzinom manjom od oznacene, u ovom slucaju 30 na sat.
Pa ovaj znak oznacava pocetak te trake, desne.
Prema tome, šta da ti kažem?
Ne nego da se prestrojis u desnu ukoliko ides brzinom manjom od oznacene, u ovom slucaju 30 na sat.
--------------------------
Do Not Disturb.
Ono sto sam i ja napisao, drugim rijecima.
U svakom slucaju apsolutno nebitni znak i za nas i za sve nase saobracajne probleme.
Kao sto rekoh.. ljudi ne znaju sta znaci obavezni smjer niti jednosmjerna ulica a ne sto drugo... Raskrsnicu ne bi rijesili iz 10 pokusaja.
Do Not Disturb.
Pa normalno da ne znaju ni raskrsnice nit ista kad teorijski casovi nisu obavezni nego se testovi nauce napamet i tako se prodju.
Last edited by Zhuangzi; 25-06-24 at 08:25.
Znači da lijevom trakom možeš da ideš 35 i libo me čoldo kome se žuri, svira i blica![]()
I za tailgating.
Tako je, desna od 1-ogranicenja, lijeva od 31 do ogranicenja.
Tako je. Samo je logicno da ce desnom da idu oni koji idu ogranicenom brzinom, tj. do tih 30-40 na sat.
A isto tako je logicno da ce oni koji idu brze da voze iskljucivo lijevom trakom.
HAUEVER, praksa nasih veljih vozaca bi bila znatno drugacija... vozili bi lijevom dok ne bi naisli na nekog ko vozi malko sporije od njih a onda pretekli/zaobisli to vozilo koristeci desnu traku i ulecuci u makazice onima kojima obicno i nije tako lako da ukoce u mjestu (tesko kamioni/sleperi) ali za nasu gamad za volanima nema tog puta ili saobracajnog znaka koji ce ih spasit'.
Do Not Disturb.
Ovi što idu lijevom trakom 50/60/70 do ograničenja 80km i neće da ti se pomjere desno.
Treba kod psihijatra da ide -> on kao vozač i kompletna familija ako može što da se spasi/utiče dok je vrijeme.
Smatra se ugrožavanjem bezbjednosti saobraćaja ako se vozi manje od trećine maksimalno dozvoljene brzine, jedna žena iz Budve je kod Tivta prije neku godinu kažnjena zbog toga (u prevodu, presporom vožnjom je ugrozila bezbjednost, odnosno radar je ,,upecao” na nešto više od 20 km/h gdje je ograničenje 80 km/h).
Kada smo kod tog znaka za ,,treću traku” godinama je stajao znak da je minimalno dozvoljena brzina 50 km/h na usponu od Jaza, a iza tog znaka je stojalo da je maksimalno dozvoljena brzina 50 km/h. Dakle, da bi bio legal dok voziš trakom za preticanje morao si da voziš tačno 50 km/h, ni brže, ni sporije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
To bi mi bila obavezna ruta za polaganje vozačkog.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Vozač ugrožava bezbjednost saobraćaja ukoliko se kreće sporo? Imajući u vidu da je brzina glavni uzrok opasnosti u saobraćaju, to jednostavno nije tačno.
Vjerujem da si htio da kažeš nešto drugačije.
Vozilo koji se kreće sporo ne ugrožava bezbjednost saobraćaja. Međutim, to vozilo može remetiti normalno odvijanje saobraćaja, ukoliko se iza njega formira kolona. U tom slučaju, vozač je shodno Zakonu dužan da stane na prvom odgovarajućem mjestu i propusti kolonu.
Dakle, gospođa kod Tivta nije kažnjena zbog ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja, već zbog toga što nije postupila u skladu sa Zakonom i propustila kolonu koja se formirala iza nje.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Ne ne, mislio je kako je rekao, ako vozis presporo ugrozavas bezbjednost jer se vrlo lako moze desiti da Bizbi naleti iza tebe i nastade haos![]()
Poljoprivredne mašine (maksimalno 40 km/h) se ne smiju kretati po autoputu (maksimalno 130 km/h) i putu rezervisanim za motorna vozila (maksimalno 100 km/h) dok po svim ostalim kategorijama mogu. Bicikla sa motorom i ina takva vozila (maksimalno 50 km/h) ne mogu se kretati po autoputu dok na svim ostalim kategorijama puteva mogu.
@Viscount gledao sam tu kaznu (odnosno fotografiju iste koju je uslikao njen kolega sa posla), zaista se ne sjećam šta je tačno pisalo, ali u tih tri-četri reda obrazloženja je pisalo nešto u smislu da je ugrožena bezbjednost saobraćaja zbog zagušenja (nešto tako). Znam da smo komentarisali da je prva osoba u CG koja je kažnjena zbog spore vožnje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Preleceh ZOBS na brzinu.
https://www.paragraf.me/propisi-crne...-putevima.html
50 km je minimum na autoput. Na magistralni put koliko vidim nema minimalne brzine, al mislim da ima nesto vezano za 40km na sat vezano za kategoriju vozila.... nemam sad vremena detaljnije da pretrazujem.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Čuš radar,koji mjeri brzinu u jednom trenutku je uhvatio na 20km/h!?znaš li kad bi uz dobrog advokata platila tu kaznu na sud-nikad.Ajde da je presretač pratio duži vremenski period pa i da shvatim kaznu,ali znajući mjesta gdje stoje naši policajci s radarom( to je obično tamo đe je ograničenje 50/60km/h) mislim da 20 na tim mjestima je i 'normalno',a da ne rečem da je mogla da smisli milion opravdanja zašto je U TOM TRENUTKU vozila 20km/h.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks