Page 888 of 987 FirstFirst ... 388788838878884885886887888889890891892898938 ... LastLast
Results 22,176 to 22,200 of 24674

Thread: Crash / sudari u CG

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,907
    Thanked in
    1,349 Posts

mozda jesam...
    ali to ne znaci da treba da se sjedi i da se cuti...napises jednom..drugi put...
    ako nema reakcije, mozda ima neki portal koji ce da prica o tome... pa krene prica...
    ovako mozes samo da cekas da li nekome od drzavnih sluzbeniak koji radi na tom mjestu smeta to isto sto i tebi/meni, pa se sjeti sam da uradi nesto

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    80
    Thanked in
    49 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    I to mu iz UP potvrdili. I njima dosadilo da pale rotaciju kad krenu u divljanje.
    Moguce da neki uopšte nisu dobro procitali sta sam napisao , a napisao sam dobro magistrallni putevi , a ti su glavne saobracajnice u državi
    gdje je svaka dovedena do tog nivoa da se može voziti minimum 70 km/h ,osim par mjesta gdje su U- krivine , a gdje se posebnim
    saobraćajnim znakovim predvidi i reguliše brzina.

Naročito se u sezoni dešaavaju nezgode,...kada kao recimo danas , na dionici Nk-PG gospodja
    iz Poljske gusla u Ravu 4 nekih 40-50 km na sat, vjerovatno jer prvi put vozi ovuda i ne poznaje put ,
    iza nje šleper , pa kombi sa putnicima ,...i onda nasložena kilometarska kolona .

E ovo su okidači za preletačeviće i saobraćajne nezgode.
    A pošto nesrečnići kao mi nemamo barem 500-600 km autoputeva i pošto nema
    dovoljno ni kamera , ni policije da pokrije sve dionice ,...
    ovo sa minimalnom brzinom bi zaista jedino rješenje bilo....

Ovo je Copy Paste storija na većini puteva u zemlji tokom sezone

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,633
    Thanked in
    1,018 Posts

Pa ne moze bit min 70 a max 80, za vecu brzinu putevi nijesu odgovarajuci. Najbolji ti je primjer Dg Pg, veliko broj ukljucenja i kruznih tokova, a on je medju najboljim za tu tvoju zamisao. Da bi se dozvolilo 100+ da se vozi ne moze toliko ukljucenja.

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    mozda jesam...
    ali to ne znaci da treba da se sjedi i da se cuti...napises jednom..drugi put...
    ako nema reakcije, mozda ima neki portal koji ce da prica o tome... pa krene prica...
    ovako mozes samo da cekas da li nekome od drzavnih sluzbeniak koji radi na tom mjestu smeta to isto sto i tebi/meni, pa se sjeti sam da uradi nesto
    Zalim se ja, i previse. Zato i pricam da je na osnovu mog iskustva.

Ovdje mislim generalno na zalbe na nadlezne sluzbe, uprave i sl., ne nuzno samo na saobracajne.

Obicno se sve iskulira, rijetko se desi da i dobijes kakav valjani odgovor. A portali obicno odbijaju da objavljuju te stvari jer zalbe tog tipa nisu vele popularne i ne privlace mnogo pregleda i klikova a sa druge strane dostina portala se (makar djelimicno) finansira iz budzeta i slicnih 'izvora' pa onda i ne smiju da pisu o nadleznima u nagativnom kontekstu.

Nego nije tema pa ne bih dalje u sirinu problematike naseg sistema.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by Dimitris View Post
    Moguce da neki uopšte nisu dobro procitali sta sam napisao , a napisao sam dobro magistrallni putevi , a ti su glavne saobracajnice u državi
    gdje je svaka dovedena do tog nivoa da se može voziti minimum 70 km/h ,osim par mjesta gdje su U- krivine , a gdje se posebnim
    saobraćajnim znakovim predvidi i reguliše brzina.

Naročito se u sezoni dešaavaju nezgode,...kada kao recimo danas , na dionici Nk-PG gospodja
    iz Poljske gusla u Ravu 4 nekih 40-50 km na sat, vjerovatno jer prvi put vozi ovuda i ne poznaje put ,
    iza nje šleper , pa kombi sa putnicima ,...i onda nasložena kilometarska kolona .

E ovo su okidači za preletačeviće i saobraćajne nezgode.
    A pošto nesrečnići kao mi nemamo barem 500-600 km autoputeva i pošto nema
    dovoljno ni kamera , ni policije da pokrije sve dionice ,...
    ovo sa minimalnom brzinom bi zaista jedino rješenje bilo....

Ovo je Copy Paste storija na većini puteva u zemlji tokom sezone
    Ja sam i odgovorio za magistralne puteve...

Tvoje rjesenje je da brzina bude izmedju 70 i 80 na sat a svako ko nije u tom rasponu... da se pisu kazne? Vjerujem da bi onda svi vozili na tempomat.. ko ga nema, iskljucuje se iz saobracaja.

Sto cemo sa kamionima i ostalim tezim vozilima koja ne mogu da idu 70 na sat niti smiju? Da ih iskljucimo iz saobracaja?

Iskreno nisam nesto besmislenije citao u poslednje vrijeme. Bez ljutnje.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    80
    Thanked in
    49 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Pa ne moze bit min 70 a max 80, za vecu brzinu putevi nijesu odgovarajuci. Najbolji ti je primjer Dg Pg, veliko broj ukljucenja i kruznih tokova, a on je medju najboljim za tu tvoju zamisao. Da bi se dozvolilo 100+ da se vozi ne moze toliko ukljucenja.
    Da je sreće već bi odavno neka komisija za saobraćaj obišla i odvozala svaku dionicu u zemlji po više puta i onda
    najbolje odredile kategorizaciju za svaki put ponaosob.
    Evo recimo dionica NK-Vilusi -Risan minimalna brzina može da bude lagano 90 a maximalna 120 , ali evo neka stave i minimalnu 80km/h
    samo da je ima , i to bi trebalo konačno uvesti svuda.

Najveći broj nesreća se dešava upamtite ne zbog prebrze vožnje ,već zbog prespore vožnje.
    Jer takva spora vožnja upravo uzrokuje prebrzu i neprilagodjenu u najčešće pokušajima preticanja
    bez konkretne procjene .

Recimo , ovo sam vidio u jednoj njemačkoj pokrajini i to na lokalnim putevima, gdje su stajali znakovi
    za minimalnu i maksimalnu brzinu,...dok na njemačkim autoputevima ti svakako kazna ne gine ako
    voziš presporo
    Last edited by Dimitris; 24-06-24 at 13:13.

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Najveći broj nesreća se dešava upamtite ne zbog prebrze vožnje ,već zbog prespore vožnje.
    Jer takva spora vožnja upravo uzrokuje prebrzu i neprilagodjenu u najčešće pokušajima preticanja
    bez konkretne procjene .
    Znaci idemo sad logicki, vrlo jednostavno... da nije te prebrze i neprilagodjene voznje ne bi bilo ni toliko saobracajnih nesreca, pogotovo sa ozbiljnijim i smrtnim ishodima.

Sto opet znaci da je ta (pre)brza i neprilagodjena voznja uzrok a ne (pre)spora voznja.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    80
    Thanked in
    49 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ja sam i odgovorio za magistralne puteve...

Tvoje rjesenje je da brzina bude izmedju 70 i 80 na sat a svako ko nije u tom rasponu... da se pisu kazne? Vjerujem da bi onda svi vozili na tempomat.. ko ga nema, iskljucuje se iz saobracaja.

Sto cemo sa kamionima i ostalim tezim vozilima koja ne mogu da idu 70 na sat niti smiju? Da ih iskljucimo iz saobracaja?

Iskreno nisam nesto besmislenije citao u poslednje vrijeme. Bez ljutnje.
    Ne, moje rješenje je da se individualno procjene putevi, da ograničenje bude 70 do 110 ili 120 ovisno o kvalitetu puta
    Odavno su prošla vremena stare Jugoslavije i vozila koja su imala do 50-60 konja ispod haube,...
    Ne bi bio potreban tempomat jer bi se saobraćaj odvijao prilično nesmetano i 99.9 % vozača ne bi imalo nikakvu potrebu da pretiču
    Što se tiče težih vozila , sva vozila javnog prevoza tipa autobusi i kombiji danas mogu da ispune ovaj kriterijum minimalne brzine
    a što se tiče šlepera , koji ne mogu ispuniti ovaj kriterijum, da jedino mogu voziti noću u nekom odredjenom periodu
    Mada koliko znam i većina teških kamiona danas može izgurati da vozi minimum 70 na sat,.. tako da ovo noćno pravilo
    bi važilo samo za one koji ne mogu.

A koliko je ovo noćno pravilo baš neophodno govori i situacija
    od prije par dana u Kotoru oko 14 h---2 šlepera jedan za drugim guslaju kroz centar, i za njima treći neki utovarni kamion
    Sezona, milion turista ,...gledam i ne vjerujem , od ulaska u Vrmac do izlaska iz Kotora se putovalo nekih sat i 45

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Vecina teskih kamiona i slepera mogu da izguraju minimalnu brzinu od 70 km/h na svim nasim magistralnim putevima?

A oni koji ne mogu da voze samo nocu?

Ok, sve si u pravu. Ne bih te vise zadrzavao.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,633
    Thanked in
    1,018 Posts

Da je sreće već bi odavno neka komisija za saobraćaj obišla i odvozala svaku dionicu u zemlji po više puta i onda
    Evo recimo dionica NK-Vilusi -Risan minimalna brzina može da bude lagano 90 a maximalna 120 , ali evo neka stave i minimalnu 80km/h

bez konkretne procjene .

Recimo , ovo sam vidio u jednoj njemačkoj pokrajini i to na lokalnim putevima, gdje su stajali znakovi
    za minimalnu i maksimalnu brzinu,...dok na njemačkim autoputevima ti svakako kazna ne gine ako
    voziš presporo
    Nk Vilusi- Grahovo ne moze nikako. Previse ukljucenja, odrona, divljac, stoka, usponi itd.
    Pretpostavljam da sad vec spamujes tj przis nas po malo.

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Ne smije niko voziti ispred tebe jer kad ima prostora ispred onda se ide max sto cesta dozvoljava, sve drugo je covjek zdapi i nije pravi junak, posebno kad se zuri da se ohladi guz...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    5 Posts

bez konkretne procjene .

voziš presporo
    Ja ne vjerujem sto ti pises ovo je van svake pameti da oprostis. Ko su ti ljudi iz policije sto su ti potvrdili kakve oni reference imaju da ti potvrde bilo sta kupljenu diplomu? Ja sam sticajem okolnosti proveo dio pripravnickog u saobracajnoj stanici i samo jedan dan da provedete tamo bilo bi vam sve jasno i budite sigurni ovo je odlicno stanje ko i kako tamo radi.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,128
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    515 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Još stoje polo i clio na parkingu Arome.
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    90
    Thanks Thanks Received 
    788
    Thanked in
    339 Posts

Kakav Bangladeš od države

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Na magistralnom putu Podgorica - Danilovgrad, u naselju Gornja Gorica stradao je pješak, potvrđeno iz OKC-a.

Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Podgorica-Danilovgrad, u podgoričkom naselju Gornja Gorica, kod marketa Idea.

Kako je saopšteno oboreni pješak smrtno je stradao na licu mjesta.

Uviđaj je u toku

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

Godinama tvrdim,,čak sam razgovarao sa mnogima iz Uprave Saobraćajne policije,
    da kada bi se na magistralnim putevima postavilo da je minimalna brzina kretanja 70km/h, i da se najrigoroznije kaznjava svako ko
    vozi ispoid toga, čak i više nego ovi što prekoračuju dozvoljene brzine , da bi se značajno smanjio broj svih saobračajnih nezgoda
    i proporcinalno tome i štete i povrede i smrtni ishodi.
    Glupe njuške u Upravi policije kažu da sam u pravu ,ali da oni nemaju način zakonski to da promjene i kasnije primjene
    U smislu, radio ne radio - sviraće nam radio,...plata se prima , kolone se prave itd, saobračajni udesi i haos svuda

Potpuno je druga tema zašto ovako mala zemlja nije premrežena autoputevima, makar i svaki kilometar
    istih bio u stranom vlasništvu. Mi smo najgori sami sebi
    Kamion i autobus u Lapcice da uhvate krivinu 70 na sat? Pa opet u Stanisice? Pa izvise Budve u Markovice?

Auto bi to lagano moglo, pod uslovom da je formula 1. Ali nisam bas siguran za autobuse i slepere da bi to uspjeli.

Probaj nedje sa kamionom da uhvatis 70 na sat krivinu na Carev laz, Meterize, Jankovica krs, prije tunela Mekavac, Dobrsko selo i dvije prije Belvedera. Javi kad stignes na Cetinje castim rucak.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

19. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    454
    Thanks Thanks Received 
    604
    Thanked in
    233 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Na magistralnom putu Podgorica - Danilovgrad, u naselju Gornja Gorica stradao je pješak, potvrđeno iz OKC-a.

Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Podgorica-Danilovgrad, u podgoričkom naselju Gornja Gorica, kod marketa Idea.

Kako je saopšteno oboreni pješak smrtno je stradao na licu mjesta.

Uviđaj je u toku
    Na pješačkomhttps://cloud.tapatalk.com/s/6679e483...1028e3d-V.jpg?

Thanks Thanks Given 
    261
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    50 Posts

Ono u GG je pakao odradjeno, al vise nicemu ne cudim. Ostavili ukljucenja nenormalna, ubacuju se kola dje stignu, ljudi prelaze ka nenormalni… pih

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Nasli su puteve dje ce da ih voze.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

Brza voznja...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,202
    Thanked in
    2,888 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Svakodnevno ljeti tu ima udesa, muka ljudima do voze 200 m (do kružnog) nego koristi pješački da skrenu na plažu ili sa plaže da se uključe, onda kočenja…

Page 888 of 987 FirstFirst ... 388788838878884885886887888889890891892898938 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)