Ramax, Sitnicka 51.
Prema tome, šta da ti kažem?
Kad smo kod toga Golf V 1.9/77 DSG 2007 god kakav je za odrzavanje, mane i ostle stvari...
Znam da je staro ali je za pocetnika tako da ne bih nista bolje za sad uzimao dok s ovim ne ispravi koju krivinu i ocese par zidova
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dje uzet antifriz, za moj auto tfeba valjda G11 plava tečnost, đe ću nać to? I moram li miješat sa destilovanom?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Imas Febi u Next, trazi 77089-FEB. 11,54€ za 1.5 lit.
Zahvalni za majstore ili za vlasnike?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Što znam sad je svaki PD motor prešao dosta, veće mane su mu bregasta i podizači, sicevi dizni u glavi motora, ako je motor BXE ili BLS zna klipnjača probit kroz blok, BKC nema taj problem, turbina povremeno strada. Ako je održavan primjerak, neće bit problema, a ako je nepoznato održavanje onda je malo rizik za kupiti. Osnovno neko održavanje nije preskupo, pogotovo sad kad Golfa petice ima na svakom ćošku. Pisao sam ovuda šta sam prošao sa lošim PD motorom, a isto tako znam dosta primjeraka koji nikakvih problema nisu imali i da ga samo voze i održavaju.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Auto otpad VW grupacije 2015+ vozila u CG ko ih ima najvise,cito sam iznad postove nema skoro niko sta meni treba.
Zadnji diff superb,passat,octavia...
Koji su to otpadi u Albaniji da znate?
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Moze li da se ubaci motor sa stranca bez papira,i da se upise na masinski?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Na planeti ima preko 1.5 milijardi vozila koja su u upotrebiProcenjuje se da na planeti ima preko 1.5 milijardi vozila koja su u upotrebi. Istovremeno raste i broj neiskorišćenih automobila – onih koji nisu prodati, dakle nisu prešli ni kilometar. Mnogi ljudi nisu ni upoznati sa činjenicom da ovi potpuno novi automobili, koji nisu našli kupce, završavaju na takozvanim "grobljima automobila".
Postoji mnogo takvih mesta gde nova vozila bukvalno istrule jer prodavci ne žele da im spuste cenu. Opravdanje je donekle logično, jer bi spuštanje cene obeshrabrilo kupce da plaćaju fabričku cenu novog automobila. Situacija je otišla toliko daleko da su fabrike automobila često primorane da kupuju zemljište kako bi skladištile neprodata vozila. Frapantan podatak ukazuje da je skoro 10 milijardi automobila doživelo ovu sudbinu. Stoga nije iznenađujuće da su automobili najrecikliraniji proizvod. Pitanje kada će ljudi shvatiti važnost usklađivanja proizvodnog procesa sa stvarnim potrebama kupaca i kada ćemo kao društvo postići ravnotežu između privrede i životne sredine i dalje ostaje bez adekvatnog odgovora.
Održivost i reciklaža prilikom projektovanja automobila
Koliko god da je uticaj automobila na životnu sredinu veliki i ekološki štetan, malo je onih koji bi se zarad ekologije odrekli automobila, zar ne? Automobili predstavljaju opasan otpad jer sadrže delove koji se moraju zbrinuti na poseban način, kao što smo već napomenuli uključujući gorivo, motorno ulje, hidraulično ulje, antifriz, kiselinu iz akumulatora i tečnost iz klime. Međutim, zbog velikog broja automobila koji se recikliraju, važno je da se prilikom projektovanja vozila obrati pažnja na ekološke aspekte i mogućnost efikasnije reciklaže.
Kako bi se povećala održivost automobila, proizvođači sve više koriste materijale koji su lakši za reciklažu, kao što su aluminijum i magnezijum, umesto čelika. Takođe, upotreba obnovljivih i biorazgradivih materijala postaje sve češća. Primena tehnologija koje omogućavaju lakše rastavljanje vozila na kraju njegovog životnog ciklusa takođe je ključna. To uključuje dizajn koji omogućava jednostavno uklanjanje i ponovnu upotrebu delova, kao i upotrebu standardizovanih komponenti koje se mogu lako zameniti i reciklirati.
Nadalje, proizvođači sve više pažnje posvećuju smanjenju upotrebe toksičnih materijala u proizvodnji automobila. Na primer, izbacivanje olova iz akumulatora i upotreba manje štetnih hemikalija u procesu proizvodnje može značajno smanjiti negativan uticaj na životnu sredinu. Tekst je odlomak sa portala
Kakva su iskustva s Mondeom MK4?
2.0tdci 163ks, je li ti Pezoov motor?
Ima li kakvih ozbiljnih mana, lise toga sto je skup set kvacila i plivajuci zamajac?
Ovaj mi je zapao za oko, kad bi spustio cijenu jos malo...dosta opreme ima
https://autodiler.link/eJiey3KKvdbjXJbg6 https://autodiler.link/eJiey3KKvdbjXJbg6
Uzimaj.
Imamo jedan Ford u familiji sa 2.0hdi. Najgora finansijska odluka rame uz rame sa ne prodavanjem djedovine onda kad su Rusi nudili milione.
Treba mi da napunim freon, Zeta car, Ramax, Dje da idem ?
+382 67 922 962
https://maps.app.goo.gl/ufAwmKAphD2kS3vP6
20€
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks