Odjednom 60 ljudi ode dobrovoljno, ranije im nije na pamet padalo, onda naprosto pobjegli, prepali se Kovača. Realnost fanova Dritanove vlade
Meni je realnost te vlade ona slika kad likovi gledaju u rupu za koju se ne nađe koje je iskopa. Al, ajd sad.
Da batalimo ad hominem.
Ako ode 60 sudija u kratkom roku, dobrovoljno ili silom zakona (presuda Svetlani Vujović da je nezakonito penzionisana, neće bit da su baš svi dobrovoljno prepadeni Kovačem i Dritanom, a izgleda da nije bilo ni po zakonu), tada iz viših sudova ide masovna migracija u Apelacioni i Vrhovni.
A onda treba popuniti ta mjesta u višim sudovima, uglavnom kadrom iz osnovnih koji nikakve veze sa sličnim predmetima nikad nije imao. Otprilike kao dovodiš hirurge koji su stavljali stentove da rade transplatacije srca. Odnosno sudije koji su radili saobraćajke, provale i slične stvari da sude organizovani kriminal.
Kojima bi da su vrhunski i iskusni trebalo godina da "uđu" u predmete. A sa iskustvom i znanjem koje imaju, tačnije nemaju, ovaj odlazak sudova u koprive&šipkove je bio očekivan. I očekivano ne da nema prvostepenih presuda za tri godine.
Mislim da će se pod pritiskom "javnosti" pojaviti uskoro prvostepene presude koliko da se narod ne pušta iz pritvora. A onda će do sudovi iznad da poobaraju, jer će presude biti kvaliteta "ko ti je ovo radio". Tada će ove sudije iz viših sudova biti heroji (kao sad tužilaštvo) a ovi koji ukidaju ruka mafije (kao sad ovi iz viših sudova).
Al eto juče saznasmo da je policija imala saznanja da će neko u vazduh odlećet, reče sam direktor. No imaju preča posla od sprečavanja lećenja u vazduh. Fontovi i pisma na kola, čuvanje manastira u istom gradu...
Isto kao što su kulirali kod manastira dok je čovjek na par stotina metara masovno ubija ljude.
Osvježilo.

. Realnost fanova Dritanove vlade 

Bookmarks