AROMA
HDL
iDEA
VOLI
Meni je čak bezveze da mi kasirka pakuje jer ne znam jel im to u roku službe ali baš prećeruju sa plastičnim kesama bukvalno jednu sitnicu da uzmeš ona vadi kesu.
Nego,vraćamo se na ono staro pitanje jel vi uopšte koristite cegere?
Najbolji sistem mi je "samouslužni" đe sam bez kasirke prođeš kroz skener spakuješ i ćao i ne s*reš kako te neka kasirka dovela do ludila.Sa razlogom ili bez razloga.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Kamo srece da ima kasa i samo karticu provucem. Vidjeh u Istanbulu prije 5-6 godina, banja..
Uvešće to pretpostavljam i kod nas barem paralelno sa kasama znači dosta.Inače,ja nikad nisam imala problem sa kasirkama. Samo mi kroz glavu prođe misao kakvih drkaDžija se nagledaju u toku dana pa kakva god da je ili se nešto našalim ili velim nije vama lako zapamte me ka neko ko ih je posmatra ka ljudsko biće a ne nakve vreće za istresanje ili robote.
I to je skoro pa outdated.
U CH ti treba samo app trg. lanca koju si povezao sa platnom karticom, potom telefonom skeniraš željeni/e proizvod/e, stisneš plati, staviš u džep/torbu i napustiš objekat (bez kontakta sa ikakvom kasom)
Jbg, oni su koncept self-scanninga testirali prije 60 godina
The more things change, the more they stay the same.
A dje procitah ove zadnje dvije strane od danas... iznervirah se na brzinu sa pricom "nisam prijavio, to mi je spijanje".
Nista licno, ovako razmislja vecina ljudi kod nas. I zato smo tu dje jesmo.
--------------------------
Do Not Disturb.
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Pazi, do prije 15 godina je bilo normalno da ti ne vrate kusur već žvaku.
Znate li vi koji je to napredak prije svega u glavi prosječnog montenigrosa?
Onda je počela borba oko beskontankntog plaćanja, da bi od brojke od 80% ljudi (Montenegro Banka 2004) koji ne vjeruju karticama i misle da će 8h neko pokrasti, došli do preko 50% građana koji koriste kartice makar jednom mjesečno.
Idući korak je da NAROD shvati da ako je na znaku maksilmna brzina 80 on ne dodaje još 30 "jer može", da zebra služi za prelazak ulice, i da cijena na polici mora da bude ista kao na kasi.
Neke zemlje su ove i slične bolesti odbolovale davno a i trebalo im je značajno manje godine.
I tome se vidi koeficijent inteligencije (tj mogućnost da se vidi opšte dobro) nekih GRAĐANA određene države. Mi smo tu veoma nisko, a plan nam je da tu i ostanemo jer nam se može (što bi reklo boli na nas *ujac).
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Samousluzne ti se ucine OK, kada je npr situacija kao kod nas gdje imas dosta kasirki koje su kao masine.
Ali sta rade u npr u BG, imas jednog kasira sto radi i prave namjerno guzve i onda sve vise ljudi ide na samousluzne, e sad je guzva na njoj, pa cak i veca, jer ti sam pakujes, sam provlacis, sam placas i onda uvijek ima neko nesto da zezne.
Dje nema takvih situacija to je ok. Sustina tj cilj toga nije da nama pomogne, nego da se smanji broj radnika a da mi kupci zamjenimo radnike. Jos malo cemo im praznit kamione, nosit do kase, sami naplacivat.
Ne znam kakako je sa Lidol-om u Dubrovniku, ali u Beogradu nisam vidio ni jedan njihov objekat da ima samouslusznu. Cak naprotiv ako imaju 7 kada nikad ne radi preko 3. Prave konstat o guzve.
Nadam se da ce doci Lidl pa da ljudi vide da je kod nas izvikana prica za njih, naravno ima dobrih stvari ali ne toliko koliko se ocekuje od njih od nas.
Npr. hoces da kupis nesto, 10 puta udjes 8 puta ga nema jer to dobijaju svake predtupne srijede kada je mjesec pun, malo karikiram ali imaju tako neku politiku da neke stvari dolaze odredjenim danima i ceraju te da ides tim danima u prodavnicu. Makse!
Ne mogu da nadjem sliku sto sam slikao na kasi, nesto je ovsko stajalo “recite kasirki da je artikal na popusti inace nece biti obracunar popust”
P.s.
Na samousluznim kasama imate problem sa kupovinom: alkohola, cigara, artikala koji imaju zastite
Cigari ne stoje da dohvat ruke vec morate nekako da dodjete do obicne kase
Alkohol ne mozete da provucete morate da trazite dezurnu osobu (u manje objekte jer nemaju osobu koja nadzire te kase) za te kase da bi vam odobrila (18+ godina)
Artikli kao alkoholna pica, maslinovo ulje, basilico i jos dosta artikala u Bg imaju one zastite koje moraju da se skinu, to znaci da opet morate da idete do kase da vam skimu to.
Last edited by GaD; 16-06-24 at 10:32.
Mislim da LIDL nema samousluzno ni u DBV, u BG-u nema sigurno (provjereno, bio prije par dana).
Ali u BG-u skoro svaki drugi market ima samousluzno i sto kazes.. radi ok ako nema problema.
Ali mi se desi da u prodavnici radi JEDNA kasa i JEDNA kasirka se pracaka sa velikom guzvom na samoj kasi a ovamo na samousluznim sve neki problemi... Kupujem pivo, treba odobrenje. Provucem jednom, iskuca ga dvaput i opet mora njena asistencija da ponisti. Iz ne znam kojeg razloga pocne da 'place' da stavim artikal na ovu ili onu stranu. Imao sam 10-ak artikala, trebala mi je asistencija te kasirke 3 puta. Bas mucno.
Do Not Disturb.
A d za pivo treba odobrenje to zaboravih kad sam bila u Italiji bukvalno čekaš da ti provuče onu karticu neko od radnika.
Ali,vrijedi za vops čekat.
Prica o Lidl-u je cisto farbanje jeftinim jupolom
Da je cilj vlastima u CG (Spajicu, Milatovicu, Mandicu, Knezevicu, i na kraju krajeva Milu, posto im izgleda svima Milo komanduje) da gradjani CG zive bolje, otvoren bi bio lanac drzavnih supermarketa, koji ce da prodaju prehrambene proizvode i sl. po cijenama uvecanim samo za operativne troskove.
Onda bi 'Vol*' (za gradjane nas K boli, kupujte kod nas dok vam zeludac ne oboli - od 'k valitetne' hrane) i sl. antidrzavni, parazitski elementi mogli da stave kljuc u bravu, posto ne bi mogli da pariraju cijenom, a pogotovo ne kvalitetom (sve otpad).
Znao bi se red, i u smislu cijena, a pogotovo u smislu kvaliteta hrane (vijest od prije neki dan o otrovanom cipsu, luku i sl. je samo mali dio toga sto je zatrovano, jer nema ama bas ikakve kontrole).
Sad bi neko rekao ne mogu sve da iskontrolisu, pa da, ne mogu jer ne rade svoj posao. Da rade svoj posao, pa utvrde da je veliki lanac supermarketa uvezao zatrovanu hranu koju konzumira vecina gradjana CG, ista bi bila odmah unistena, a datoj firmi bi onda bila napisana kazna fino od jedno 5-6 mil. EUR, da im ne pada na pamet vise ista tako da rade. Ako isto naprave opet, nacionalizacija firme, kraj price, pa se onda vajni bizmismeni ne bi igrali 'bizmisa' na racun zdravlja gradjana CG.
Sva druga prica je mahanje gradjanima sargarepom, bananom, i 'ostalim'![]()
Last edited by techlinkit; 16-06-24 at 11:13.
Kad pominjene LIDL...
Ja se slazem da vjerovatno ljudi ocekuju previse i nece to bit' "med i mlijeko" kad dodju ali sa druge strane vidim da ovdje i neka 'anti-kampanja' kao da LIDL nema nista bolju ponudu i cijene od nasih bizbismena poput VOLI-ja, HDL-a i sl. a sa tim se bas ne bih slozio.
Em je ponuda mnooooogo veca, em su generalno cijene znacajno nize. Mozda ne svega, u svakom trenutku ali bukvalno se svaki proizvod moze nac' jeftinije a uz to ima gomila varijacija tog proizvoda pa moze da se bira oce li se kupovat' jeftinije ili kvalitetnije. Taj izbor kod nas obicno ne postoji vec se kupuje nekvalitetno a u isto vrijeme i skupo.
Kupih kilo odlicnog chedar sira za 7e, kupih gomilu fantasticnih soseva za pastu po 2, 2ipo eura. Kupih gomilu nespresso kapsula za 2ipo eura (10 komada) i jos milion stvari.
To na sto sam ja potrosio jedno 100e u LIDL-u, u nasim marketima bi me kostalo izmedju 150 i 200e, zavisno od marketa, trenutnih "akcija" i sl.
Cak i cijene na stranu (iako je to realnije najbitnije kod nas), izbor je jednostavno mnogo siri i bolji. Kod nas kupujes manje-vise iste proizvode u svakoj prodavnici. Igraju se nekih kvazi "akcija" medjusobno pa je u jednoj prodavnici jedne nedelje nesto jeftinije 20c, iduce nedelje isto to u drugoj jeftinije 15c. Sve neki medjusobni dogovori i planiranja a ustvari te korpa ispada manje-vise isto u svakom nasem marketu i uvijek uzimas iste proizvode jer je izbor realno truba. Kapiram ja da vecina gradjana i ne zna za bolje i misli da je to normalno ali vjerujte mi da nije.
Last edited by Fidel Castro; 16-06-24 at 11:22.
Do Not Disturb.
Lidl ce i na Okov,Centrometal,Kips uticati da pojacaju akcije na alat....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
A okle, u Lidl je Parkside, amaterski alat totalni. I nema ga stalno, ako sam dobro shvatio, nego kao akcijska ponuda.
Ja evo 5 mjeseci u veliki obecani grad Crnogoraca (da, cak je i Knezevic u Bg Crnogotac)
U taj Lidl se zaletio iz par puta i odustali, nemas mesaru no sto ti u najlonsku kutiju ponude, imaju manji izbor hemije nego Lakovic i Voli, jednostavno drze se nekih par artikala sa kojima imaju vjerovat o ugovore i to je to.
Ne mozes cijeli trgovinu da zavrsis kod njih, to je sustina. Generalno meni je to najveic provlem, ako cu da kupim sir 7€ tu a u voli kosta 10€ ali u voli imam da lupim sve sto sam samidlio kupicu ga u Voli.
Bas sinoc pricam sa kumom koji zivi ovdje 15 godina, kao u Lidl cekam akcije kada se pojace ti neki artikli i neke specificne stvari kupuje kod njih.
Npr imaju za mene super cokoladu koja nema nidje ali ko ce ic samo radi cokolade i cekati red i gubiti sat vremena. Da ne pricam tek sta je to u veliki grad.
Da se razumijemo ja bih prvi volio da se otvori i ali vidjecete nije to ni 50% sto narod ocekuje.
Ja vam sada garantujem da je kod nas u Lakovicu i Voliju bolja usluga nego u bilo kom Lidlu u Beogradu, a vjerujem da je takav koncept bilo dje se otvori LILD.
Bio sam i u METRO na daleko cuveni, neke stvaro su povoljnije ali generalno nista, a kupujete u skladiste (bukvalno), ono pero kad se otvorio Lakovic, e samo 3 puta vise skadiste.
Univerexport totalno bezveze, udjem kad moram.
Maxi nesto najblize nasim prodavnicama, naravno spori…
Idea-u nisam ulazio jer je ne volim ni kod nas
Sve u svemu neka se otvori sto vise kod nas mi kao kupci samo mozemo imati boljitak od toga.
Jes evo ugasi Okov u Beogradu. Okov u Beogradu izmislio svijet za prodavnice toga tipa u Bg. Bio sam u “uradi sam” kips iz doba Stari Aerodrom.
Tako je, ne mozes ugrabit kad se prodaje, a tek kad je kao neka povoljna cijena, tada je ratno stanje.
Na kraju razlika od 10-15€ i kupis kao gospodin, jer svakako imas gara coku 2-5 godina.
Da nije ta prodaja ok bi bilo, ali kada nisu akcije onda cijene nista spec.
Last edited by GaD; 16-06-24 at 11:48.
Neka u lidl sve cijene budu iste kao u ostale prodavnice nebitno je, povuci ce bar 10-15% trzista kod sebe pa kad opane prodaja kod drugih morace da spuste cijene ne bi li koji % vratili kod sebe![]()
Do Not Disturb.
Ja mislim da je montenegrina rekla da je u HR znatno jeftiniji pa da sa primorja idu tamo ljudi da kupuju, ja sam jedino ulazio u onaj Lidl na zlatibor i generalno je ponuda dosta drugacija nego domaca, kakvog je to kvaliteta nemam pojma ali je jeftinije da ce biti za 5-10% u dosta slucajeva.
Najjeftiniji lidl sam vidio u skandinaviju, tj u Helsinki konkretno. Uz skandinaviju, jeftino je i kroz njemacku. U njemacku imaju jaku konkurencinu u vidu Aldija.
U HR je lidl skuplji nego po śeveru evrope, moze im se. Isto i u srbiju.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks