U Budvi imaju mjesta i sa skupljom kafom, ne vidim problem, niko nikoga ne tjera da baš na to mjesto popije kafu. Kapućino (dobar) u Budvi gdje ga ja pijem je 1,70 €. Kao što sam negdje ranije pomenuo, u Budvi najviše varira cijena kolača, od 0,90 € do 14 €, ovaj potonji nije 15 puta bolji, ali je drugačiji ambijent/terasa/usluga/… ko voli nek izvoli.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Najskuplju kafu sam platio u Solunu (prije ihaj haj godina), 7 €, a malo dalje (100-ak metara, nije na prvoj liniji do mora) ručao za 4,5 €. Juče sam bio u Dubrovniku i tamo nisam vidio jeftinija mjesta, samo skupa i još skuplja, recimo na šetalištu (Srebrno) štand sa brzom hranom kuglu sladoleda naplaćuje 2,5 €. U okviru jednog šoping centra jednu tortilju vegetarijanu i tri makjata smo platili 18 € …
50% popust za domace goste? Ja za to nisam cuo a jos manje vidio.
Znam za stvari poput ulaznica na bedeme i sl. ali za pice/hranu i kafice/restoranu? To mi je nepoznanica potpuna.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Ne znam nisam pametan , ali ako moze kafa u Mašu , Uniko i Protokol da bude 2,40e onda vala i na pjeni od mora moze da bude 3-4e![]()
U svakom gradu postoje mjesta koja su skupa a i mjesta koja su jeftina . Sjecam se kad sam bio u Budimpestu da nas je lik koji nam je izdavao smjestaj vodio na najjaci tradicionalni gulas kod njih a mjesto zabaceno a cijena istog 3-4x manja nego na udarna turisticka mjesta …
U Barselonu bokal sangrije 40e a u lokal 5m pored isti bokal 12e …
Kod nas je problem sto nema radnika , da bi ih imao moras platiti debelo a onda da bi nadoknadio troakove podizes cijene i tako ide zacaran krug . Plate rastu ali rastu i cijene usluga, zivota , kirija … itd
I josh jedna stvar , po inostranstvu su restorani,kafici, dostave luksuz i vazda je skupo bilo . Nama je malo tesko da se naviknemo na to jer do sad su cijene bile dzabaluka al polako ali sigurno ce biti i kod nas kao po evropi . I to ima veze sa onom nasom pricom u narodu kako je kod nas bio njemac i cudio se kako su nam lokali ujutro u 10h svi full a kako kod njih su prazni.
Last edited by Stivi; 10-06-24 at 22:01.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
“Ukupan broj dolazaka turista prema preliminarnim podacima, u prva tri mjeseca 2024. godine iznosio je 192.215 što je za 11,98 odsto manje u odnosu na uporedni period prethodne godine. U istom periodu ostvareno je 1,32 miliona noćenja, što predstavlja pad od 19,12 odsto. Broj dolazaka stranih turista se smanjio za 12,68 odsto, dok se broj noćenja stranih turista smanjio za 20,14 odsto”, navedeno je u biltenu CBCG za period januar mart.
Ovi podaci ukazuju da je u Crnoj Gori bilo značajno manje turista, ali i da su se ti turisti koji su došli zadržavali značajno kraće, jer je skoro duplo veći pad u broju noćenja u odnosu na broj posjeta.
Prevedeno, ove (pred)sezone se daleko manji broj rusa i ukrajinaca prijavljuju kao turisti.
U Maestralu pivo+kafa 11€, ajde bre šta ste se stisli
TT
Flasirana mala voda u Przno 3€
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Tebi je sto god narucis 3e
Satelitski resiveri/oprema
Brat ga zaokružuje ovako i na 20cm
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Šta je 5cm gore-dolje
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Gore dolje gore dolje gore dolje
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-preuzme-sveca
Jahahahaa bješe li ovo ista grupa ljudi koja je bila za to da se poćera Aman i probila ogradu zarad paradajz turizma? Država duradi nešto ����
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
tad su oslobadjali plaže, nije to isto
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Oni su šćeli da svetostefanske plaze budu samo za njih, puni su safre sto drugi dolaze i ne mogu da im zabrane...
Sad nekako ako mogu i Sveti stefan i Vilu Milocer da nakrkaju prijateljima, bracom i kumovima kao Budvansku sto su urnisali... pleme...
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Nedavno sam bila, parking je 4€ sat.
Stepenicama kad se spuštate na dnu vas dočeka raspala vitrina sa prošlogodišnjim asortimanom pića, zarđali lanci i još neke gluposti za plažu - izgleda prljavo.
Igralište za djecu - nedostaju ljuljaške, viteške više nema, kante za smeće nema.
Lokal Nobu koji ne znam ko drži, i koji je više zatvoren bio nego što je radio se raspada i izgleda jako ružno.
Oni poslovni prostori ispod Nobu-a isto izgledaju prljavo, nema niko da manem krpom i viledom od mještana a bi da prisvajaju.
Radi Olive restoran, a cijene su za tu lokaciju korektne međutim konobar je dao sebi za pravo da sugeriše kada treba večerati (do 20h), jer nakon toga njima kuhinja kaže zatvaramo. Ako postoje neka pravila treba da se jasno navedu na tabli ispred lokala i sve u redu (u Italiji je ručak u nekim mjestima od 12-14h večera od 18.30 do 21.30) ili se rade rezervacije, sve je vidljivo uživo i na sajtu, a ne da se dovode gosti u zabludu.
Sramota.
Na kraljičinoj stoji obezbeđenje ali koga i šta čuva ta duša u metar s metar kvadrata iskreno ne znam, vila ne radi, Kraljičina Stolica ne radi; dvije vile iza građevinske skalamerije ne rade; nadalje ona ogromna građevinska skalamerija kvari prirodni gušt i ono što je nekad bila suština tog kraja mada kad se uđe dalje u Pržno i osmotri okruženje tačno se vidi da nije samo vlast kriva nego i mještani kojima je vazda malo. Cijene na Pržnu skuplje nego u Italiji.
Kakav dragulj propada jer - muškarci.
Dim sum.
Hmm znaci 2.50/h sto platih parking u Porto Montenegro nije toliko strasno.
inace im je kafa u Regent 2.85 (+0.285) a kiśela 2.5 (+0.25) i kad naplate vise u nekim prčvarama tacno im je treba prosuti u facu.
cudi me da nije 3eur
nothing comes from violence and nothing ever could
3.14 za obicni/amerikano, ostale su malo vise.
Ne znam što se aveta sa Svetim Stefanom i Kraljičinom plažom. Dajte to Janku Marku Batu Careviću da proširi poljoprivrednu farmu sa Krimovice i ne filozofirajte previše. Ada i na Krimovicu je zajahao jer "zemljište nije bilo uređeno" i "država nije imala nikakve koristi od njega". Istina, navedeno nema nikakve veze sa činjenicom da je nezakonito prisvojio zemljište i na njemu nezakonito gradio, ali nećemo se valjda hvatat za te sitnice.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Nemoj me štrecat. Malo li je rugla učinjeno nego još i zlatiborski stil na more da donosimo... a krave, prasad, koze, konji i ovce neka šetaju i žive u vilama po Sv. Stefanu...
Last edited by tigrovo_oko; 14-06-24 at 13:43.
Dim sum.
a ne zezajte, nekad su magarci plazom setali
nothing comes from violence and nothing ever could
Neka!![]()
Dim sum.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks