Evo in novi podaci za ,,Vagner” u vezi Bahmuta. Bitka je trajala od 15. jula 2022 god. do 5. juna 2023 god., za to vrjeme ,,Vagner” je uz postojeće vojnike regrutovao još 48.366 lzatvorenika. Ukupno poginulih ,,Vagnerovaca” u Bahmutu je 19.544 (što se, otprilike poklapa sa Prigožinovom izjavim da je angažovano oko 50.000 ljudi od čega je poginulo 20.000), od tog broja poginulih 17.243 čine zatvorenici.
Izvor: https://zona.media/article/2024/06/10/42174
Sent from my iPhone using Tapatalk
Жарко! Украјински ФВП дронови и ариљерија направили маскр над наступајућим руским механизованим туртл тенк нападом код Красногоривке.
Поздраве ботоксираном болеснику шаље 59. механизована бригада ЗСУ.
https://x.com/DefenceU/status/180021...gfe39erWw&s=19
Црногорце је одржало црногорско срце.
Gumi defekt...
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Хајмарс ошурио Панцира:
https://x.com/GirkinGirkin/status/18...o0o0aNrYQ&s=19
А ФПВ дрон ошурио Бука:
https://x.com/bayraktar_1love/status...OBeJvG-cQ&s=19
Надам се да је свима јасно да Русија не може остварити ниједан ратни циљ који је ботоксирани дегенерик прокламовао у ноћи напада, и да му је боље да мота каблове.
А ви што се надате у Трампа, или не знам кога, не знате што призивате.
Да не не питате убрзо не хоће ли Ботоксирани ескалирати, но хоће ли Трамп ескалирати.
У Европи очекујете АФД на власти, а добијете сестру Ђиђу и зајебане Пољаке.
Зато пазите што желите.
Last edited by BAR; 12-06-24 at 18:30.
Rusi neće osvojiti Kijev ali ni Ukrajina neće vratiti ništa od ovoga što je Rusija osvojila... I šta ćemo sad? Naebaće ukrajinski i ruski narod što trenutno od bombardovanja i gubitka života, infrastrukture itd itd što od kredita koje će Ukrajina morati vraćati jednog dana... A sankcije prema Rusiji će naravno opet najviše osjetiti narod... Tako da dobijamo pozicioni rat i gomilu snimaka iz dronova nad kojima samo likuju dva tabora, u udobnim foteljama
TT
Zabolje me za ruski narod.Ne izjednačavaj.Tamo ne padaju granate.
Žalim ukrajinski narod.
Imam u okruženju ljude koji su na tu stranu pa doznah kojim redom zamišljaju odnosno ih truje propaganda naravno centrala takvih medija iz Moskve će da pada Evropa ka domino efekat a onda će se vratiti neko rusko carstvo.
Tako da nemoj izjednačavati ljude koji podržavaju neku zemlju da se odbrani u cijeloj ovoj priči Ukrajina jedina izbora nema.Rusija može jednostavno da položi oružje,jer kad Rusija položi oružje položiće ga i Ukrajina,a ako Ukrajina položi oružje eto njih dalje preko Moldavije itd.
Koliko se puta ovo ponovi na ovoj temi žalosno je više mi je postalo otužno da na jedan forum mora vječito da se ponavlja neki jednostavni postulat.
Niko ne zamišlja Rusko carstvo već samo realno sagledavamo situaciju dje se oni brane od zapada i vidimo neke pojave ( za sada Afrika ali i bliski istok u dogledno vrijeme ) koje sugerišu uticaj koji Rusija ima u svijetu . Sad gledam neke podmornice na Kubu a opet posle priloga bbc da imaju ekonomski rast uprkos sankcijama i sve se nameće zaključak da je neko ozbiljan sa druge strane da bi uopšte mogao da bude poražen od Ukrajine . Pa sama informacija da se oružje koristi po ciljevima u Rusiji znači da im na ratištu ne mogu ništa pa gadjaj dje stigneš ( što znači više mrtvih civila ) ....
deuscroix
Nisam siguran da Rusija ima aspiracije “za Moldaviju i dalje” u slucaju da ostvare svoje ciljeve u Ukrajini… bez obzira na sve, to, jednostavno, nije logicno… istina da neke evropske zemlje strahuju od toga, ali to je vise politikanstvo nego realan strah od napada. Kao sto to obicno biva u vremenu surovog kapitalizma, svi ce teziti ka tome da se nastavi biznis. Bez obzira na kulturoloske, politicke i ostale razlike, geografija ce odigrati kljucnu ulogu u normalizaciji odnosa. Pored rata, Rusiju opterecuju i unutrsnja previranja, a s druge strane i EU drma ozbiljna kriza koju me mogu rijesiti uz pomoc svojih prekookeanskih partnera…
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Samo što su nas ođe ubjeđivali da Rusija neće napasti ni Ukrajinu, da je to sve zapadna propaganda, pa svi vidimo kako je to završilo.
Kakav zapad i kakvi zapadni mediji ljudi o kojima govorim prate medije iz Srbije đe Karaganov glavni gost.Prate Sputnjik.Mislim meni je ža,neviđeno mi je ža što su to ljudi koje znam ali više ne prepoznajem.Zapad ne govori o svemu tome nego Moskva.
Mislim nećemo se ubjeđivati potrebe nema znam odlično kako to izgleda u RL jednostavno puštim nekoga da ispriča što ima više se i ne trudim da vidi ono što mu je pred očima.
Rekoh već hibridni rat je zlo.
Veli,da nuklearna eskalacija može da spasi živote jel vidite vi što ovaj priča to svaki bogovetni dan drvi preko medija na naše prostore.Ono nevrmajnd.Ne znam ni što se trudim više uopšte sto put istu priču vrćet u krug ka idiot.
Sva sreća pa se balkansko pleme i ovo naše podneblje ama baš ništa pod kapu nebesku na planeti ne pita.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 12-06-24 at 23:09.
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Što znači da i ako se desi napad (ili neka vrsta puča) od strane Rusije u recimo Moldaviji to će naravno biti opravdano...
Kako drugačije i može biti kod totalitarnog sistema?
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
ovi prikriveni putinofili su najgori. nije baš to tako kako izgleda no smo mi ostali umislili da je ovo rat. i onda oni dodju da ti objasne, kako je morao psihopata da reaguje, kako brani pravoslavlje etc
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
A to su ti 99 procenata ovi naši veljeprdi.
Dobro sto se vratise cijene zbog rata u Ukrajini...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; 13-06-24 at 08:24.
Брат Кирило каже да су Руси, након што им је урнисана ПВО на Криму, догнали једину батерију система С500 коју имају.
Колико ћемо чекати да и њу запале?
Last edited by BAR; 13-06-24 at 08:55.
Niko ne govori o ruskom carstvu, nego sano o istorijskim ruskim teritorijama koje eto, sasvim slučajno, odgovaraju teritorijama ruskog carstva.
Ubjeđivala je Moskva i Ruse što je tek hajlajt.
https://youtube.com/shorts/GiJp3Wqjwh0?feature=shared
Zato su i nazvali specijalna vojna operacija i da neće biti apsolutne mobilizacije nego malo po malo,korak po korak.Meni je najjače što ljudi misle na ove prostore da su Rusi željeli ovaj rat.Nedobog reko da se Balkan što pita i da posjeduju nuklearke odavno bi svijet bio po bunkera.
Kakvo podneblje.
Enivej.
Ajde majstori što opravdavate/podržavate Putinovu operaciju objasnite ove podatke.
Gotovo milion Rusa se iselilo iz zemlje.Veli Rusija se bori protiv zapada a Rusi zbog ludaka pobjegli glavom bez obzira na isti zapad.
Sram vas bilo.
Ovo ti je za 2022.
Tek se obrađuju podaci za 2023...
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks