U korpi na stolu mogu pomorandže i jabuke, limun u frižideru, banane najbolje pojesti u roku od dva tri dana, a jagode, trešnje, maline, borovnice, kupine, šljive, breskve, nektarine, kajsije i sl najbolje kupovati u količinama za taj dan koje će se pojesti ili do narednog, da se ne bi bacalo. Mada vazda možeš iskoristiti za neku opciju mafina ili banana hleba pa svega staviti u recept. Lubenicu uzimam samo ako nas se skupi više od 8moro, jer je ne mogu gledati rapolovljenu danima u frižideru.
Paradajz može dva tri dana vani, krastavac salata i ostale povrćke u frižideru, osim krompira i luka.
"I shut my mouth and hold the light"
Centar za ekotoksikološka ispitivanja u mladom luku pronašao pesticide u dozama od četiri odnosno deset puta većim od dozvoljenih, u turskom “patos rols” čipsu otkriven kancerogeni akrimalid
Turski čips “patos rolls” i mladi luk kupljen na podgoričkoj pijaci “Gintaš” puni su po zdravlje ljudi štetnih materija i nijesu za ishranu. U čipsu je pronađena kancerogena materija, a u mladom luku prisustvo pesticida višestruko iznad dozvoljene granice.
Pricam ja ljudima no zalud , slanina je zdravija od povrca...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Samo nebo je granica. IDEA vs Italija.
![]()
Platio si ti i jedno i drugo
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Kako god, 1.70 za oboje. Meni svakako jeste gratis jer toliko puta uzeh ovaj hljeb bez poklona.
Nocas uzeh 2, da imam i za dorucak. :P
Vjerujem da bi Italijani za Heinz rekli da je čisto skrnavljenje naspram Barilla sosova no moram primjetiti da imaju dobar sos za špagete.
Ono ja sam spojila Heinz sos i Barilla špagete odlična mi kombinacija.
Last edited by Bluemoon; 19-06-24 at 21:19.
Barilla je smece. I pasta i sosevi.
I to ce ti i svaki Italijan potvrdit' bez problema.
--------------------------
Do Not Disturb.
Koja je to bolja, naravno podrazumijeva se na ponudu kod nas. Italijani kazu da je overpriced i stvarno u aroma/conto je nekih 1.50 dok je u lakovic 0.99 i u voli cesto bude 0.99 na akciji.
cini mi se da sam probao sve sto ima u ponudi, barila se najlakse i najljepse skuva (najmanje se ‚lijepi‘ za serpu).
uzimao sam i neke domace iz pekare svaki dan i nije bila losa.
Meni je Divella odlična, a barila mi je ok, ništa specijalno.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Da li koriste plastiku ili kartonska (biorazgradiva) pakovanja?
Lori tjestenine?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; 20-06-24 at 06:27.
Viđeh je nisam je uzimala,iskreno ne vidim razliku sa Barillom obje su na isti šablon.
Fidel me zaintrigira baš me zanima što bi on izabra.Nađoh random jedan link Barilla piše gotovo svuđe da je lider.Znam da razbijaju sa profitom,plaćaju stipendiste,samim tim i radove na temu ali isto tako velika je proizvodnja ka što rekoh sumnjam da se pretrgoše da ne štede na načemu.
Evo random pa što od ovoga izabrati:
https://www.learnitalianpod.com/2023...-pasta-brands/
Garofalo i Molisana
Baci pogled
TT
Last edited by institucija; 20-06-24 at 06:36.
Đe ih ima?
#fakenews
Garofalo stalno ima u Idei, Molisana povremeno.. Granoro takođe
P.s. Garofalo je dosta skuplji od svih ostalih
TT
Garofalo ima i u Voli
Sent from my S23+ using Tapatalk
Odlično, idem danas u potragu. Molisano vidim da je najbolje ocijenio od ovih komercijalnih.
#fakenews
Okey vjv su skuplji jer je Barilla mass pordakšn pa imaju komoditet u cijenama ali vrijedi ako su u kvalitetu bolji.
Hvala na preporuci nisam znala da ima kod nas obično trgujem u Voli i po difoltu krenem put Barilla-e što bi se reklo stara navika.
Ja ga uzeh da probam prije neki dan, baš mi se nije svidio. Prejak, previše luka, mislim. Ipak su mi italijanski zakon. Posebno volim Mutti pomodoro.
Last edited by aLaPaCha; 20-06-24 at 07:32.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Kod nas je relativno slab izbor a i cijene su krvnicke sa pastu koja iole valja.
Mozda bu 'De Cecco' bila najbolja u smuslu placeno/dobijeno jer vecina ostalih pasti koje ista valjaju kod nas su preko 3e za 500gr.
U HR je recimo mnooooogo bolji izbor a i cijene su prihvatljivije, rekao bih.
Neka jede ko sto oce, samo objektivno kazem da Barilla vazi za losu, jeftinu pastu. Svima koji iole znaju o istoj.
Do Not Disturb.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks