Da, čuo sam za tog Murakamia, samo što ja slabo čitam beletristiku, više filozofiju i tako neku malo stručniju literaturu, ali valja s vremena na vrijeme razbit tu dosadu realizma sa nekim dobrim romanom.
Što znam ako voliš Mijazakija voljet ćeš i njega.Ni ja nešto ne volim beletristiku ali mi on prija od Kafke na obali mora preko Tvrdo kuhane zemlje dosta je i lucidan.Valja nekad pobjeći od realizma.
Inače Haurijev Pokretni Zamak je klasičan anima anti-ratni film neću da pominje roman po kojem je rađen jer Mijazaki je tu dobrano dodao svog uma.
I jedna zanimljivost oko Murakamija njegova djela su kao borba između zapada i japanske kulture u njemu samome đe su te dvije kulture sudar svjetova.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 06-06-24 at 23:46.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Ova knjiga je pokazatelj da dobra ocjena na Amazon ne znači da je knjiga dobra.
Ovdje autor sve prezentovao super, napravio neke dobre analze, lijepo napisao knjigu itd. ali čini mi se da je promašio temu.
Ono, poštujem trud koji je uložio u pisanju knjige, ali čini mi se da je taj trud bio uzaludan.
![]()
Dosta dobra.
![]()
Kratka, ali izuzetno dobra knjiga o logičkim greškama sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu.
Neki to rade u cilju manipulacija, ali dosta njih su i obični ljudi i donose loše zaključke zbog toga što su glupi.
![]()
Morao bih neđe ponovo da pročitam par poglavlja iz ove knjige, jer zna da bude dosta dubiozno.
![]()
Pročitah ovu knjigu, koja pripada kategoriji rijetkih novijih knjiga koje su mnogo popularne, a pritom izuzetno dobre:
![]()
Još jedna bzv. knjiga sa odličnom ocjenom na Amazon:
![]()
Ovo je roman, ali ustvari je više kao neka psihološko-filozofska knjiga.
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks