A sto svi nista tako dobri u matematici kada dajete plate? Nego cistacice rade za minimalac a ovako kalkulisete ne znam kako. Ne glupirajte se, nije realno da uzme 25e za sat posla ciscenja pa pricajte sta hocete
Sent from my SM-F946B using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Cistacica radi za minimalac i capru joj odrijese sto mora toliko ulaza da ocisti jer ste se vi stisli i ocete da vam za 100 eura vode ulaz, ciste...sto znaci da joj vi derete capru i da se krijete iza agencije.
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Ja sam vodio ulaz od 13 stanova(4 sprata) za 0€.Znači dva puta mjesečno uzmem izvod iz banke,jednom mjesečno okačim na oglasnu uplate,nismo imali lift a ponekad sam trebao zamijeniti LED plafonjerku... plaćali agenciji 39€+PDV higijenu(prosječan kvalitet te usluge jednom nedjeljno).
Kad su krenula dugovanja pojedinih stanara,prebacio sam upravljanje ulaza na Agenciju(higijena+administracija bez majstorskih/domarskih usluga 105€).Jedino što svaki cent koji agenciji dajemo vrijedi-to su utuženja,ne zbog velikog obima posla za to,nego što bi da sam ja to pokretao komšije imale osjećaj da ih ja LIČNO utužujem.
Sad većina stanara kuka koje nam pare odoše za agenciju i traže da se vratim da ja upravljam ulazom,ali.....joooooook
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
evo sad cujem akvila radi ulaze pod uslovom da su upravnici, otvorili su dodatne firme za odrzavanje lifta i sta li jos vec, pokupe sve pare i odu na isti nacin kao sto vi pomenuste odje.
jedan pravnik ih je tuzio za svoj ulaz i uspio je sve da vrati
Last edited by goozica; 05-06-24 at 12:47.
nothing comes from violence and nothing ever could
@Zhuangzi Pa,što neko spomenu,3€+pdv po stanu,39e+ pdv za ulaz koji završe za maksimum 1h,alat joj je stajao u prostoriji u ulazu.Malo nije,možda malo ide njoj,ali ukupno noje malo.
Sad nam ulaz vodi ANNI,pođoh prije neki dan da uzmem neki papir od njih.Kancelarije i oprema za rad administracije kao da je ona Blađova firma Kodio.
Meni za vođenje ulaza od 13 stanova za 4g. trebalo 2 ona deblja registra,jedan fluoroscentni marker,kutija onih zakački za oglasnu tablu i ukupno utrošenih 48 mjeseci x 2 puta x ˝h posla= 48 radnih sati za 4godine vođenja administracije tolikog ulaza.
No,oćemo svi da smo gospoda i da se nikome ne zamjerimo(ja prvi kad su utuženja u pitanju) pa smo dobili što smo tražili
Last edited by joni; 05-06-24 at 13:11.
Eto vam je prilika pa vas dvoje otvorite agenciju.
Ja sam ti ośetljiv i uvrjedljiv ka mlada na svekrvine komentare tako da otvaranje agencije nije opcija.
Da nisam takav,ne bih ja batalio ni ovo što sam potpuno free vodio 4 godine SEV i što će neko mislit ako ga predam na utuženje i prinudnu naplatu.
Mi smo uzeli pahulju umjesto aqvile. 15 stanova u ulazu,usluga upravnika ulaza ,ciscenje 1 nedeljno i sitne popravke cijena 100e plus pdv
I od nas im slijedi tuzba znaci nismo jedini ulaz,a nzm sta misle da ce neko da im precuti kradju da ne gleda neko sta rade i kako
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by darko cfc; 05-06-24 at 21:35.
Satelitski resiveri/oprema
Tako smo u moju zgradu na Zabjelo imali cistaticu fenomenalnu medjutim, vremenom su pojedini stanari prestali da placaju tako da smo morali agenciju angazovat zbog naplate. Sad je ulaz polucist jer ovi jedva da ista rade ali se zato naplacuje od svih.
Sad se stanari bune kako nije cisto i oce da vrate proslu cistacicu.
Nije mi jasno da je neko toliko glup da krade na taj nacin, sta krade? Kako moze da krade ako je sve jasno i lako dokazivo…kao da tu ima na hiljade transakcija mjesecno pa da se nesto ‘provuce’ a ne redovne uplate stanara, to bi dijete iz osnovne skole vodilo te ‘finansije’.
Teško da se može naći neko da čisti (a da nije iz ulaza), pogotovo sada kada je sezona, a da nije preko agencije. Uostalom ko god misli da je lagano i preplaćeno neka sam krene i eto mu lagane zarade. Tržište, nekada je i u ovoj branši važilo ,,ako nećeš ti da radiš za te pare ima ko hoće”, a sada važi ,,ako nećeš ti da platiš toliko ima ko hoće”, a to će sve više i više biti izraženo u sektoru uslužnih djelatnosti (sve manje kadra jer sve manje ljudi želi time da se bavi). Ja lično svakome ko mi kaže ,,to ti je 5 minuta posla” ili ,,sitnica, ne može to puno koštati” obično kažem tri puta veću cjenu od realne (kada ne poštuje moje vrjeme i znanje onda neka plati, mada sam radiji da ne radim takvima), tako da lagano, ne određujte koliko kome vredi nečiji posao, a da li je dobro odredio cijenu reći će, kao i uvijek, tržište.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Čišćenje ulaza je najmanji problem i plaćanje nekog ko bi čistio. Problem je što ne spada samo čišćenje ulaza u održavanje veći popravka liftova, hidrofora, sijalica itd. Koji je debini idiot izmislio da se plaća održavanje ulaza po kvadratu stana? Valjda je za zajedničke prostorije bitno koliko ko ima članova u tom stanu, nego površina stana. Znam, da je to odnekud prepisano, ali sigurno nije iz neke socijalističke zemlje gdje su stanovi nasleđivani a vremenom broj članova, prirodnom selekcijom, spao na 1-2. Vidim u mom ulazu, ima više od pola stanara koji koriste liftove za podizanje tovara (po 3-4 metra mjesečno) drva za ogrijev, sa 4-5 dječice koja vole da se igraju vožnje liftom. Oni plaćaju manje nego neko koji živi sam ili njih dvoje, koji koriste čiste izvore energije za grijanje, ne optrećuju lift jer žive na nižim spratovima...Stvarno, koji debil je prepisao taj zakon iz neke zapadne zemlje gdje ljudi žive na drugi način od našeg i nemaju istoriju socijalizma kao mi.
Zapravo i nemam šta da se čudim, to je namijenjeno agencijama bliskim tada Milovoj a sada novoj vlasti, da vrše zaplijene i otimaju od naroda imovinu i stanove. Pljačka na kvadrat. I neće se zaustaviti na stanovima nego će biti kao što Štulić reče: "ako ne slušaš kurwin sine, nećeš ni jesti."
Jedino ih atomski rat može spriječiti u tom organizovanom kriminalu, a sve su prilike, tako će i biti.
Moja duša je ostrvo.
Moj auto je ford.
Apsolutno se slazem, agencija za odrzavanje ulaza bi bila duzna da o svom trosku (ne smije povecati cijene zbog te gratis usluge) angazuje osobu koja ce kontrolisati koji stan ima koliko zitelja.
ako im neko dodje u goste naravno da se i to racuna, jer i ta osoba prlja ulaz, pod i lift.
e sad, ko ce da placa za gosta…ako taj gost ista valja on bi trebao sam za sebe da plati koriscenje tudjeg lifta, stepenista, otvaranje vrata (rasklimaju se nakon odredjenog broj otvaranja) i da boravi samo sat vremena - jer svakog gosta sat vremena dosta.
Da,i recimo da bude,da 2 stanara sa 9-tog sprata plaćaju kolko 6 stanara sa trećeg sprata,jer se triput više voze liftom.
Sad ozboljno:ko nije plaćao vodu po članu domaćinstva na zajedničkom vodomjeru,ne zna što je pakao vođenja računa o tome koliko stanara u koji stan "živi" a "koliko je tu samo sestrića i brataničnih koji studiraju i samo su tu 7-8 mjeseci godišnje" ili "đece koja još doje pa ne piju vodu"....
Ovi sa devetog neka sami sebi popravljaju krov jer ovima sa prvog krov ne treba.
njima je krov drugi sprat i sve tako.
--------------------------
Do Not Disturb.
Cush citaju forum menadzeri higijene
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
A izgleda ne znaju ni sta znaci 'korigovanje' cijena jer je pominju ni da ce doci do "povecnaja od 20 eura" niti da ce "poskupiti 20 eura" niti ista slicno.
Ne znam koji retardi stoje iza ovih agencija ali eto... mogli su se makar potrudit' da nadju nekog, da im neko napise ove dvije recenice.
Do Not Disturb.
Osim toga evo još grešaka...
![]()
Last edited by Bugi; 09-06-24 at 09:22.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks