Aham tako ide to kod dsg i rahatluka vožnje ruka na mobitelu i volanu a kad crkne sensor pressure for cluth2 na 60hiljada….![]()
Da sam ti rekao da je kanta ne bi mi vjerovao i rekao bi mi da sam lud.
Prema tome, šta da ti kažem?
Aham tako ide to kod dsg i rahatluka vožnje ruka na mobitelu i volanu a kad crkne sensor pressure for cluth2 na 60hiljada….![]()
Golf
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Golf,Audi,Seat ,Skoda i dr koji su na isti kalup pravili tj platforma ….
Novi Atlas, 70000 zelenbaca, 2.0 motor i te gluposti.
Ispod monitora ima kapacitivne dugmice za podesavanje temperature i jacine zvuka.
Ti dugmici nisu osvjetljeni nocu, ako hoces da podesis temperaturu imas dvije opcije, da upalis svijetlo gore ili da trazis prstom sto u toku voznje nije bas bezbjedno.
Ja ne mogu da vjerujem.
nikad cuo za atlas... jos kad kazes novi, onda vjerovatno psotoji i neki stariji
Od 2017. prva generacija, sad je izasla druga. Za Amere ali ima ih kod nas.
Ne nego moras da tapkas a problem je sto ne vidis gdje treba da tapkas.
Nema slajdere.
Lexus npr. je imao ovako nesto jos davne 2012. godine i cisti je seks:
![]()
Da to je prava rijec, slajder.
To je onda stvarno pakao...mada vidim da neki proizvodjaci podrazumjevaju da je klima stalno na auto pa ti onda to i ne treba :-) nastelujes kako ti odgovara i vozis.
Sent from my SM-F946B using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Da, na AUTO ali to AUTO znači održavanje temperature na recimo 22C...što ako mi supruga, koja je inace zimomorna traži da povećam na 25C? Treba da upalim blic od telefona i da tapka. Paklić kunemtise. To samo njemci mogu.
Ajde takumi,ne prećeruj i ne cepidlači.Ni ona rabota ne svijetli pa je svaki put u mrak i bez gledanja potrefiš.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Što ste ljubomorni?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Takumeee pusti ove sto im nekretnine sjede u gaćama,gdje god imaš prilike ozezi i bježibilo svetla ili ne
![]()
Hesteg useravanje...
Samo malo da ih sredim
I tako odlucim ja da spremim felne za farbanje...Da se udari smirlgla, pa da se iskituju ivice...I ne da djavo meni mira, krenem da se raspitujem okolo kako i sta je najbolje...
I naleti tip osobe koju ja nazivam "seoski vrac" u sve se razumije ali nista ne zna zapravo...I ubaci seoski vrac meni crva u glavu, ima da se kupi veli hemija, kao gel, namazes, digne ti farbu svu... Skid boja se zove veli on meni.Sto puta koristio on za tockove, sto puta mu radilo najjace.
A ja stvarno gledao po instagramu i cudima, ono sto digne boju i samo je spatlom ostruzes...Rekoh top, je li moguce da to imamo u CG...
(to definitivno nije to, ono je hemija iz avio-industrije, i razno razne kisjeline kojima obicno lice nema bas lagan pristup)
Uglavnom kupim skid, namazem na felne...sacekam, nista se ne desava...
Kad ono odreagovalo sa sprickitom-podlogom, gumiralo se...Nit mozes da ogulis, nit mozes da smirlglas vise jer ne funkcionise smirlgl papir...
I samo mi je pukao film, i ponio sam ih kod Draskovica u NK...
Pjeskarenje, navarivanje ivica ovih iskrzanih da se nista ne kituje, ravnanje, epoksi prajmer, filler prajmer itd...Sredio ih je kao da su sad iz fabrike.
Izmedju ostalog mi je isto pukao film, pa sam posao i kupio kompresor, crijeva, filtere, separator vode i ulja, air sander, pistolj za tockove, pistolj za farbanje (koji kosta taman koliko kompresor)...
Tako da samo biram neku nijansu i gas, jebe mi se...Ako ih u*****, bacam ih u moracu i pravim se da ih nikad nije ni bilo
![]()
Inače nisi normalan ja treba u NK jednu obavezu da završim evo mjesec dana se ne mogu organizovat
I koliko košta ovo zadovoljsvo kod Draškovića!?
Pjeskarenje 80e
Navarivanje ivica i ravnanje 35e
Epoxy prajmer 40e (to je prajmer koji se stavlja posle pjeskarenja, jer ostane goli aluminijum, i ako oksidira onda nikakvu farbu nece primat)
Smirlglanje, nanosenje filer prajmera/sprickita/predlaka bukvalno priprema za bazu i farbu jos 40
Uglavnom 200e
Na to dodaj sad koliko ce kostat boja i lak, to sve zavisi od nijanse...Tako da me tockovi od 300e izlaze 600+ eura![]()
Last edited by Laz; 05-06-24 at 22:13.
Ako ništa, bar će da budu kao iz fabrike.
Biće ih šteta prodat kad dosade
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Nemoj ih usrat sad kad su sredjene da valja, greota je
Oduzi lakiranje u dva dana da se fino svaki sloj osusi, natopi ih fino lakom na kraj i sigurno ce bit odlicno
Rucni rad, iskustvo minimalno, dobra volja i na kraj, za mene i to sto mi treba za zimski set, vise nego dobro![]()
But if you never try, you'll never know..
Može vam se bravo za vrijeme i trud, sam ću da kupim koje pakovanje super lepka i 0.5kg pirinča da iskitujem ivice i udarim molersko zavrsno sloj :P ….
ja sam tako za lagunu sredjivao felme...samo sto sam ja rucnio smirglao do podloge, pa onda nanosio novu podlogu i smirglao tj bolej receno polirao podlogu pa tek onda farbao...
3-4 godine felne nisu cule a to mi je bio prvi posao takvog tipa da radim..
fora je ne kraju sto se zavisi od same podloge, koliko nju dobro pripremis tako ce i felna da izgleda...ja sam ostavio bio neke sitne "nesavrsenosti" i reko bice to dobro, ide farba, pa bezbojni lak, nece se vidjeti...kad ono trt...nema sanse da sam mogao da sakrijem to![]()
Zavrsih felneNa kraju sam ih ja ofarbao i prezadovoljan sam kako su izasle.
Strah me je bilo da sta ne zenem, kad su vec pjeskarene...
Koriscen je Profi Air kompresor od 24L, Profi Air pistolj sa 1.4diznom i regulatorom pritiska, filter/separator ulja i vode iz sistema.(sve ove stavke su bile u okov na akciju prosli mjesec i sve zajedno sa materijalom za farbanje kosta manje nego sto bi neko uzeo da ih ofarba)
Za bazu sam koristio protok od 2 bara, dok za lak 2.8 bara... Farbao sam na otvoreno, u ladovinu na ovih dobrih 35 stepeni...Prasine nekom srecom gotovo da nisam pokupio nista
Kompresor jeste mali, ali moze zavrsiti felne, jednu po jednu i da se odmara po malo.
Baza oprasta dosta, moze se nanijeti i tanko, i debelo, izravna se sama...Sto se laka tice, valjda kako sam prskao na dosta velikoj temperaturi, nije podlivao, ali zato sam morao da pazim da nanesem dovoljno debeo sloj da ne ostane "hrapavo".
Lak baca povelik overspray, svuda su oblaci "izmaglice" bili, potrovao sam pola naseljamaska obavezna.
Sve u svemu, ja bih dao zeleno svijetlo svima koji bi da pokusaju ovakvo nesto...Nije pretesko
Inace preporuka za cuvenog Kica sto prodaje boje, sve mi je smutio, razrijedio, objasnio sta i kako.
setap:
boja/baza: (felor B120/B131)
baza:
Nemam sliku kako je izaslo sa lakom preko, ali imam ovaj jebacki snimak:
https://streamable.com/4n0dsl?t=0&src=player-page-share
Dobar posao!
Jesu li malo previse glossy?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks