Cu zdravo tkivo, dps je bila dosta sarena partija koja je okupljala razne ljude prvenstveno zbog toga sto su bili na vlasti.
tu je bilo bosnjaka koji su otisli u bosnjacku, onih koji su uvijek uz partiju na vlasti - otisli su u pes, oni koji su vjernici i uz crkvu, otisli u demokrate…oni koji mrze mila iz dna duse i kontriraju mu u svemu - df.
to sto partija jos uvijek postoji je na nivou sistemske greske.
dijeli se na dva dijela, oni koji ne znaju sta ce a sramota ih je da predju nedje drugo - te ce da povede Markovic i ostatak ce biti ultra komite kojih ce biti najmanje i to je to.
Dok se sve to izdesava, pes je vec dosao na jacinu dps-a u svom vrhuncu.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Што кажу стари црногорци пут до пакла поплочан је добрим намјерама.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Nema normalne alternative na političkoj sceni CG, to je fakat..
Niko normalan i ne misli da će se dps vratiti na vlast ali je jako naivno razmišljanje da ga neće zapasti neke poluge vlasti u budućnosti, što je još smješnije to isključivo zavisi od njih samih: ili će otići do šume u apsolutni nestanak ili će im doći iz guzice u glavu.. Tužno je što su oni najpoželjniji partner u očima EU/zapada..
Da li su ovi koji su ih smijenili mogli bolje, pa posle 4 godine mogu komotno reći mogli su.. Da li su gori od dps-a u smislu selektivnog rovarenja po državnom koritu? Opet posle 4 godine mogu da kažem da jesu, čak su ih prešišali u nekim stvarima..
Da li to znači da dps treba da se vrati? Apsolutno ne.
Da li treba nešto mijenjati? Naravno.
Partije “pravih srba” polako ispucavaju svoje adute jer osim prslog nacionalizma nemaju šta da ponude.. PES se trenutno drži zbog jakih ekonomskih obećanja ali realno im treba kičma za sve ostalo.. Demokrate su još uvijek u svom mjehuru đe ne smiju ništa konkretnije od saopštenja ili fb statusa da urade.. Ostali su se rasuli i ogolili do koske..
Ne bi me čudilo da Dule okine dobar komad od svih pomenutih a u kranjem to bi značilo i mnogo stabilniju vladu ko god da je napravi (računam da će se ovi ekstremi pogasiti u međuvremenu kad im ponestane rezolucija i sendviča)..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Pojma nemam ko je Markoviću bratanična, a svakako nemam nalog na instagram. Mada mu je i ćerka udata za nekog turbo Srbina. Mislim da je zeta odmah proslijedio u kako se zvaše ona agencija za civilno vazduhoplovstvo ili civilna kontrola leta ili kako li već? Ono đe plate daje neka evropska organizacija i nama i Srbiji. Sjećam se kad je prije neku godinu Vučić u medijskom naletu pravdoljubivosti prijetio da će da smanji plate zaposlenima u srbijanskoj filijali te organizacije, iako se oni ne finansiraju iz državnog budžeta. Mnim e da je zetu tamo još prije 5-6 godina plata bila 2500+ eura.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
U to ime, moze lock
![]()
Kontrola leta za Srbiju i CG je SMATSA i oni valjda ne zavise od države i teže ide to partijsko ubacivanje, ako je uopšte i moguće. A plate im jesu vrhunske za ovo podneblje.
Agencija za civilno vazduhoplovstvo je valjda državna priča tj direktor im je funkcioner. Ali i oni imaju top plate, mislim da direktor ima oko 4 iljade.
Zaboravio sam koja je od te dvije. Mada nije mnogo ni bitno, tadašnja 2500+ plata je mila odakle god bila.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
A i današnja.![]()
Samo naglašavam da je ta plata danas vjerovatno 3500+ eura.
Demokrate su 2021. bile prva partija koja je po podršci u istraživanjima preskočila DPS. Tadašnje 25% mogu sanjat u budućnosti, a sami su zasrali takvu poziciju do koje su došli.
Toliko insistiranje na catch all strategiji, da se nikome ne zamjeriš a da se svakome pomalo svidiš, od raznih glasača, medija, NVO; ambasada... A da se ne izjasniš eksplicitno ni oko čega već da kao političar daješ izjave kao za izboru za mis. To je siguran put u gubitak glasača. Možda dostini budeš drugi izbor, ali se drugi izbor ne zaokružuje.
Doduše ostali su neki epski krindževi koje ćemo svi pamtiti, posebno Ljaljovo đeljanje totema.
Latini bi rekli "Svidio bi se mnogima da se nisi trudio svidjeti svima". U realnom životu, što mislite o gaziranom soku, koji opet nije gaziran, sltko-ljut, a nije sos, tamno braon, a opet žut, ukus kombinacija kole i pomorandže. Ne vjerujem baš u prolaz na tržište takvom proizvoda.
Nekim sličnim putem ide i PES. Evo su krenuli i sa krindževima i sa patikama za osnovnu, srednju i fakultet. Spajić je bio broker, pružao u životu usluge ljudima, izgleda da nije bio ni trejder. Makar bi se tako reklo po ponašanju gdje ni sa kime ne želi da uđe u bilo koju vrstu konflikta. Zato će da ga pojedu, a partija mu je u padu.
Na kraju mantra "Sa svima, samo ne sa DPS". Ko je najviše forsira? DF i DCG. Oni to za dobro Crne Gora. Aha, kako ne.
Kolika bi bila njihova cijena u pregovorima ako se može i sa DPS? Da li bi Mandalo bio predsjednik skupštine, a njegovi puleni preuzeli sva državna preduzeća đe ima finoga keša? Da li bi ljaljaši sa sedam poslanika imali šest ministara i cio aparat bezbjednosti?
Al dobro, najvažnije je DPS poslati istoriju kako rekoše nakon izbora u Budvi đe je DPS opozicija osam godina.
Većina od 30. avgusta taman liči na istoimeni trajekt. Stalno se raspada, krpi i mnogo košta. Al najvažnije je da se DPS ne vrati. Mantra koja se najčešće pominje kad se nešto žešče zakaki.
Tko leti, vrijedi...
Lijepo je kad pukne tikva pa jedni o drugimo pričaju istinu.
https://x.com/KAranitovic/status/1797970481125204371
Tko leti, vrijedi...
najodgovornija funkcija u državi pa Predsjednikova par ekselans bivši kadar dpsa
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Daaa
Iskoči mi prije neki dan kako pred kamerom (telefona) uz suze odvaj sina (2, 3 godine) od sise. Dojanja. O vojime oca.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Last edited by extravaganca; 04-06-24 at 18:59.
Vidjeh i ja ono .... nije bas sve za kamere...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
E to se zove krindž, jedna od rijetkih riječi modernog doba koja mi se dopada.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks