View Poll Results: Moj najčešći izbor je:

Voters
134. You may not vote on this poll
  • AROMA

13 9.70%
  • HDL

41 30.60%
  • iDEA

8 5.97%
  • VOLI

72 53.73%
Page 189 of 255 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193199239 ... LastLast
Results 4,701 to 4,725 of 6355

Thread: Trgovački lanci | poslovna politika i odnos prema kupcima

Thanks Thanks Given 
    459
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Znam i vrijeme i u aplikaciji pise kad sam kupio i koliko je bio racun.

Al' kaze kasirka "Nema racuna, nema zamjene/povrata".
    Ni ja tako ne uzeh racun i podjoh kod sefice jer platih karticom rekoh koje je vrijeme placanja ona mi ostampa kopiju racuna i ponijeh gospodji na kasu i lagano zamijenih... ako nije kasno probaj tako da odradis ova moja situacija je takodje iz Okova

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

2. The Following User Says Thank You to mrki7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,204
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Mene su iz Sport Vison ispametili.u dva navrata oko nekih papuča. Baš bih te i iz 2x mi se ba IG pojavljuje reklama, priie naručivanja 2x provjerim broj i dostupnost (H. Novi oba puta). Narucim i nakon 2-3 dana stize mail da ih nema. Zvao sam i neku bzvz pricu mi ispricali. Kad sam fizicki u prodavnici pitao mogu li da ih posalju iz HN u PG sacekacu (slicno kao Fidel sto je pominjao), kao to ne rade, a licno au meni u nekim prethodnim situacijama to ponudili i ispostovali cak i dan ranije je stiglo... Bas sam se iznervirao jer sam bas te papuce trazio i jos se oba puta prikaza da ima samo moj broj, 46...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

4. The Following User Says Thank You to Ben Dover For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,005
    Thanks Thanks Received 
    6,219
    Thanked in
    2,893 Posts

U većini radnji nema posebno odeljenje za prodaju preko interneta (što jeste logistička greška ali nikako da se to utvrdi) već se u ostatku posla usput odrađuje i ta trgovina pa se dešava da prođe i nekoliko sati dok se obradi zahtjev, a u međuvremenu može biti ta tog artikla više nema (a može biti i da nije dobro stanje iz ovog ili onog razloga). Za prevoz robe između gradova koriste se uobičajni dani, često nema svakodnevnog prenosa robe… ima tu dosta logističkih problema, svi se mogu peglati, ali mislim da je prva stavka najveći problem od koga počinje pa se samo gomilaju problemi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

Do nedavno sam radio honorarno za jednu firmu koji su imali trop online prodavnicu, trebao im je neko za unos materijala na sajt, graficku obradu i pripremu reklama dok ne pocne nova platforma. Tad sam radio sam, i nije nimalo jednostavno jer pored unosa podataka treba ispratiti sve porudzbe, iskontaktirati magacin i poslije prepustiti ostalima da ta roba stigne dje treba.
    Poslije su otvorili novu online platformu, bilo nas je troje - slike, opisi artikala, baneri, marketing i logistika, kasnije i trenutno rade 4 osobe na tome.

Potpuno nebitno ime firme, sustina - onlajn prodajom firma nije na dobitku, imaju radnike koje moraju placati (koji u medjuvremenu preuzimaju druge obaveze kad ima manje posla), ulozeno je dosta novca za pokretanje platforme itd...
    Najveci profit (i najvise posla) je bilo tokom korone, i vidjeli su ljudi da ovo ima potencijal.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,646
    Thanked in
    1,028 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Znam i vrijeme i u aplikaciji pise kad sam kupio i koliko je bio racun.

Al' kaze kasirka "Nema racuna, nema zamjene/povrata".
    Radio sam ja reklamaciju posle godinu dana upravo preko aplikacije. Recem datum i iznos racuna i oni me po imenu nadju.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Sportina se zatvara, kupim muzu farmerke, slucajno naidjem, medjutim iako nosi 33/34 Tom Tailor iz nekog razloga ove mu male, podjem da zamijenim, nema broja, reko ok, uzecu novac. Dolece menadzerka, ne moze novac. A ono bezobrazno. Reko moze naravno, mogu da biram, novac ili prozvod. Mrzilo me da se bakcem, bilo je vec 21h. Zao mi je bilo radnice jer sam i ja zauzela malo grublji stav kad me iznervirala ova menadzerka, a ta radnica je uvijek bila ljubazna. Poslije sam isla posebno njoj da se izvinim. Mada smo se razumjele Toliko sam robe tamo kupila i nikad problema dok se ne pojavi ovo zlo od menadzerke. Cak nije problem ni to sto je rekla nego nacin na koji je rekla. Mozda da je normalno rekla, posla bi i nasla nesto drugo i ok ali taj stav bezobrazluka mrzim.

Thanks Thanks Given 
    6,138
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    3,339 Posts

Jel popust u sportinu? Sad pred zatvaranje

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Sve na 50% ali nema skoro više ništa, ja ne znam otkad je to nego sma slučajno naišla. Do sda su vazda slali SMS, sad ništa.

11. The Following User Says Thank You to montenegrina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,919
    Thanks Thanks Received 
    8,829
    Thanked in
    4,262 Posts

sportina se gasi jos od prosle godine, ni tada nije bio neki izbor
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,636
    Thanked in
    3,817 Posts

Sreća pa su mi gabariti takvi da rijetko kad nađem broja za bilo šta i u novim kolekcijama i to kad tek stignu, tako da ne moram da razmišljam oću li naći nešto na sniženjima ili rasprodajama.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

14. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25,910
    Thanks Thanks Received 
    8,334
    Thanked in
    4,091 Posts

Nisi jedini, ako ti je lakše

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

16. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,636
    Thanked in
    3,817 Posts

Odavno se pomirio, samo mi sporadično smeta. Što je najjača stvar, nisu moji gabariti toliko nenormalni koliko naše prodavnice svojim nabavkama misle da jesu. Uz nikakvu saobraćajnu povezanost, to je jedna od najbitnijih stvari koje mi smetaju kod života u malom gradu.

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    U većini radnji nema posebno odeljenje za prodaju preko interneta (što jeste logistička greška ali nikako da se to utvrdi) već se u ostatku posla usput odrađuje i ta trgovina pa se dešava da prođe i nekoliko sati dok se obradi zahtjev, a u međuvremenu može biti ta tog artikla više nema (a može biti i da nije dobro stanje iz ovog ili onog razloga). Za prevoz robe između gradova koriste se uobičajni dani, često nema svakodnevnog prenosa robe… ima tu dosta logističkih problema, svi se mogu peglati, ali mislim da je prva stavka najveći problem od koga počinje pa se samo gomilaju problemi.
    Ovo se meni jednom desilo u Sport vision. Kupio online i navrh dva dana stigla poruka da ih nema na stanju. Najgore je što su ih fizički imali u prodavnici kad sam probao, ali je neki popust važio samo za online trgovinu. Naručio ih umjesto da ih kupim na licu mjesta. Svaka škola se plaća. U ovom slučaju se plaća tako što nisam ni došao u priliku da platim ono što sam htio. Inače, objašnjenje ovima koji rade na kasi bilo je da je online prodavnica potpuno nezavisna od njih, tako da je informacija o mojoj kupovini kasno stigla do njih. Patike već bile prodate.

Thanks Thanks Given 
    6,138
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    3,339 Posts

Probas u sportvision narucis preko Sportdirect i tako ja obicno radim online trgovinu nema greske sa sportvision

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,782
    Thanks Thanks Received 
    2,301
    Thanked in
    1,272 Posts

Default Trgovački lanci | poslovna politika i odnos prema kupcima

Tu mi je “najjaci” Okov, koji je za sajt dao stotine hiljada eura, navodno stanje skida iste sekunde (kad se proda u radnji)

Čim neko naruči, stiže nalog kuriskoj službi, itditd

X puta mi se desilo da za neki artikal pokazuje da ima na Stari ili u Bazar, da odem i naravno da nema…

Razumijem jednom, dva puta ali deset….

Inače da je sreće da svi sajtovi naprave kad je zaliha 1 ili 2 komada da ne prikazuje tak artikal

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Sportina se zatvara, kupim muzu farmerke, slucajno naidjem, medjutim iako nosi 33/34 Tom Tailor iz nekog razloga ove mu male, podjem da zamijenim, nema broja, reko ok, uzecu novac. Dolece menadzerka, ne moze novac. A ono bezobrazno. Reko moze naravno, mogu da biram, novac ili prozvod. Mrzilo me da se bakcem, bilo je vec 21h. Zao mi je bilo radnice jer sam i ja zauzela malo grublji stav kad me iznervirala ova menadzerka, a ta radnica je uvijek bila ljubazna. Poslije sam isla posebno njoj da se izvinim. Mada smo se razumjele Toliko sam robe tamo kupila i nikad problema dok se ne pojavi ovo zlo od menadzerke. Cak nije problem ni to sto je rekla nego nacin na koji je rekla. Mozda da je normalno rekla, posla bi i nasla nesto drugo i ok ali taj stav bezobrazluka mrzim.

Tako su učili radnike na početku, da ne vraćaju pare, a ako počneš da se pozivaš na zakone, prijetiš inspekcijom onda vrati pare, treba li napomenuti da je firma iz Slovenije…. (Isto sto i xyz, orsay, tally weijl, six…)
    Last edited by stefke; 02-06-24 at 08:27.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,636
    Thanked in
    3,817 Posts

Na patike od 130-140 eura da platim SD poštarinu od 30 eura plus pdv - preskupo ispadne. A ako je preko 150 eura, i carinu treba platit. Dovoljno bih kukako što bih za patike od 150 eura platio 150 eura, đe još da patike od 150 plaćam 200 i kusur.

Naravno, sve je ovo beznačajno jer da uspijem da nađem broj koji meni odgovara, ne bih naručivao preko SD.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,646
    Thanked in
    1,028 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Tu mi je “najjaci” Okov, koji je za sajt dao stotine hiljada eura, navodno stanje skida iste sekunde (kad se proda u radnji)

Čim neko naruči, stiže nalog kuriskoj službi, itditd

X puta mi se desilo da za neki artikal pokazuje da ima na Stari ili u Bazar, da odem i naravno da nema…

Razumijem jednom, dva puta ali deset….

Inače da je sreće da svi sajtovi naprave kad je zaliha 1 ili 2 komada da ne prikazuje tak artikal

Tako su učili radnike na početku, da ne vraćaju pare, a ako počneš da se pozivaš na zakone, prijetiš inspekcijom onda vrati pare, treba li napomenuti da je firma iz Slovenije…. (Isto sto i xyz, orsay, tally weijl, six…)
    U Okov radnicima odbiju od plate sto fali, i to svima zajedno, nebitno cija je greska, dal je to zavrsilo u drugom objektu isl. I onda radnici taj artikal ne skidaju sa stanja isl. U Dg su skoro 3-4x uzastopno radili popis jer im se ne poklapa stanje . Nemaju radnika ni za svakodnevne obaveze i oni rade popis 15tak dana i usput treba normalno prodaja da funkcionise, kako da ne.

Thanks Thanks Given 
    615
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    59 Posts

Ahaha citam komentare, stvarno smo dno... bukvalno se sve svima isto desava, ima na stanju - nema na stanju, pakao. A dostava, pa ispod nedjelju dana ne može... Samo pomislim na vece zemlje, koje imaju amazon prime, next day delivery i tako to.

Ali svudje isti sablon i za menadzere, prije bi menadzeri svoj zivot dali nego ne daj boze pare vratili ili na neki nacin ostetili firmu. A ista ta firma bi ih pustila niz vodu, trepnula ne bi, da im je to u interesu... idioti.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,646
    Thanked in
    1,028 Posts

Pa evo Okov u Dg recimo, mijenjaju sefove makar jednom godisnje, i sve ista prica. Oni "odozgo" nikako da skapiraju da im je sistem upravljanja los a ne ljudi, bukvalno od kad je objekat otvoren.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    2,013
    Thanked in
    1,139 Posts

To je nazalost standardni paradoks kod nas, citava usluga online trgovine je losa jer nema dovoljno potraznje, a potraznje nema dovoljno jer je usluga losa. I onda tu ili treba dovoljan broj crnogorskih gradjana da se iscima i predje preko svega kako bi MOZDA nakon nekog vremena kompletna usluga (od kupovine do dostave i eventualnog povratka) bila bolja ili da se poslodavci iscimaju i da zrtvuju da posluju malo sa minusom(tj potencijalnim buducim plusom jer bi ustedjeli na kraju) i da unaprijede i drze te sajtove kako treba. Posto smo sigurni da crnogorski biznismeni to nikad ne bi uradili eto paradoksa

Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    299 Posts

Oces da kazes da su ovi ''odozgo'' krivi, to ne moze da bude uglavnom su veliki intelektualci

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,443
    Thanked in
    2,607 Posts

Zbilja vazda DG kuburi sa radnicima i šefovima i to u svakom od lanaca...

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Pa evo moj primjer... ja kupovoa kuke za kacenje bicikla, gumirane.

Pise da ima u radnji u Radanovice (iako na sajtu ne pise koliko komada). Ja odem jer mi je nausput, pitam tamo.. kazu nema toga. Ja rekoh pise na sajtu da ima bas u ovoj radnji... kaze nema, to je staro stanje.

Druga radnja u kojoj je bilo je u BD koja mi je bila manje-vise nausput ali opet devijacija sa puta + gubljenje vremena kroz BD nesnosne guzve. Ali ajde.. nema druge. Odem tamo, kazem radniku sto trazim i on mi pokaze dje su kuke. Ja gledam i ne vidim moje.. To je sve sto ima veli on. Nece ni da pogleda nego ja da trazim po barkodu koju kuku trazim. Jedva ga nagovorih da pogleda inventar na kompu i kaze on da je ostao jedan komad. Nadjem ja taj jedan komad a ono bez gume, ogreban, nagrdjen. Veli on "Tako je to uvijek kad jedan komad ostane".

Te tako ja obidjoh dvije radnje, izgubih i vrijeme i zivce a ne uzeh ono sto sam trebao i sto je pisalo da ima na sajtu u obije prodavnice. Onda sam ih napucio preko telefona i zvanicne zalbe pa su tek onda azurirali stanje i izvinjavali se zbog 'stvorenih problema'.

P.S. Sto se racuna tice... ja sam pretpostavljao da mogu da trazim ali su te kasirke toliko bezvoljne, toliko nadrkane a juce tolike guzve na istim tim kasama da nisam imao zivota da se cimam oko amortizera koji je placen ispod 2e. Neka su im proste... da im kakve slicne/bolje radnje, u Okov ni ulazio ne bih.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    2,013
    Thanked in
    1,139 Posts

Cini mi se u CG da nema nijedne privredne grane dje neko ne drzi monopol isto tako kao Okov za to i onda se izivljava i na radike i na kupce

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,646
    Thanked in
    1,028 Posts

Ovo sto gore napisa za kuke ostecene. A da na Stari su dugo.vremena drzali wc solju na 30% popusta a falio komad velicine dlana sa nje. I to izlozena, bas da se vidi.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Sto pomenuste okov, vidio ja na sajtu neki artikal i otisao do radnje i pitam ih sta je brze, da ga vi povucete pa da ga preuzmem kad stigne ili direknto da narucim sa sajta…kaze on brze i bolje da ga oni u tu radnju traze pa da me nazovu kad stigne.

dobro, cekam ja…dodjem kad su mi rekli (mozda su isto pomenuli neki cetvrtak) uglavnom cekao sam vise nego sto su rekli, pa su opet porucili pa sam opet cekao…na kraju nije se nista desavalo pa se dogovorosmo da ja direktno porucim…i to sam cekao - ukupno nekih 2 mjeseca koliko me sjecanje sluzi.

Page 189 of 255 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193199239 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (1 members and 2 guests)

1. dobrocanin