Quote Originally Posted by avet View Post
"Штае сад ово, да се Црна Гора срами нечега?

А, ово није ни у пет, па ни у десет прљавштина и зала које су нам нанели у последњих пет година. Не!

Резолуција је једна од ситних пакости на којима се, како рече Јарамаз, темељи црногорски патриотизам! То је од њих очекивано, црногорске елите - од Његоша наовамо - никада, ни у једној ситуацији нису покренуле братску акцију према Србији. Не!

Увек су подло, за најситније могуће интересе, забали нож у леђа. Сетите се, Никола Петровић је - у сред Невесињске пушке - шуровао са Аустријанцима око поделе Херцеговине, да би исту гнусобу поновио око Метохије и Рашке. Да би се ненаједена црногорска задњица најела, и сујета умирила, Карађорђевићи су повукли трупе из Пљеваља, чији становници су били апсолутно за присаједињење нашој матици, тада краљевини Србији!

Дуга повест црногорских издаја, превара и осталих поганских работа је овде описивана годинама, а пре тога су то деценијама радили Јарамаз, Геџо, покојни Вукић и још низ живе и упокојене браће наше. Они су били пророци српске нове мисли, прогнани на маргине одлучивања јер је већина одлучила да је „Монтеругло малено али часно и поштено!"

Не, рођаци, не иде то тако. Мања је подлост овај глас, него ли је то била резолуција 2021. Мања је подлост ова резолуција, него ли је то био споразум лидера 2020. и све што се, до пада владе ЗК, дешавало у односу према Србији. Сетите се штићене личности, која је позвала полицију да интервенише против наоружаних лица из црногорског аута, да би интервенцију снимила и пласирала - ко зна за чији интерес - снимак медијима!

Ви сте помињане корифеје оптуживали да су удбаши, мене као епигона те политике да сам лудак - јер смо у глас говорили да је ова земља наш отворени непријатељ који, речима Раја Војиновића, ради све да нас затре. И да то ради цело своје постојање, јер она само постоји - као и БиХ, уосталом - само ако постоји сукоб Запада са Србијом. Кад је пао аустријски двор, пао је и Никола Петровић, нимало случајно.

Данас је представник Конга хируршки сецирао ствар: „Док разматрамо ову резолуцију, Руанда спрема нови геноцид."

Моји добри рођаци, рат никад не престаје. У бившој Југославији, он је заустављен и настављен цивилним средствима. Црна Гора, сем кратко за земана Момира Булатовића кад су номинално подржавали, учествовала против српског народа. И данас, хибридно, она ради против нас. Сваки израз лојалности Црној Гори је бирање стране. Драго ми је што неки од вас данас отварају очи, и што сте се вратили онамо где је ваше јато. Вратиће се многи, нарочито ако је циљ предлагача ове резолуције оно што је предвидео представник Конга. Надам се да нећемо, али ми нешто говори да ћемо видети како из црногорских база крећу НАТО војници ка Србији, како ће из Зете и Тивта полетати њихови авиони, како ће подгоричка влада уводити санкције и примати непријатељске војнике. Уосталом, пола тога су 1998. и 1999. већ урадили. Ако не верујете мени, питајте Војсу Османи и Била Клинтона!"

Сретен Ћеранић
Фејсбук
https://www.facebook.com/share/p/M4h...ibextid=oFDknk
Kad lopov viče dršte lopova da bi skrenuo pažnju sa svog lopovluka.