Može, ali i ne možeajmo redom, sa konkretnim primjerom koji sam vidio. Investitor je prodao dva stana, ostali stanovi se vode na investitora. Kao etažno vlasnik/vlasnici su organizovali skupštinu i odabrali šta treba. Poslije toga prodaju ostale stanove i novi vlasnici zatiču formiranu skupštinu stanara. Ovaj primjer je formalno čist. Ono što se takođe dešava (a nije po propisu) je da investitor zbog zakonske obaveze garancije od dvije godine nameće svog upravnika. Skupština stanara i garancija ne bi trebalo da su povezani, ali se dešava. Jedan slučaj sam naišao da je investitor tako nametnuo stanarima upravnika i održavanje, ali to nije bilo registrovano u sekretarijatu, odnosno zgrada nije imala svoj žiro račun već se uplaćivalo na žiro račun investitora…
Može biti svašta, prvo treba provjeriti da li je žiro račun od zgrade, ako jeste onda je formalno sve odrađeno kako treba, te sa promjenom upravnika ostaje isti žiro račun.
Sent from my iPhone using Tapatalk

ajmo redom, sa konkretnim primjerom koji sam vidio. Investitor je prodao dva stana, ostali stanovi se vode na investitora. Kao etažno vlasnik/vlasnici su organizovali skupštinu i odabrali šta treba. Poslije toga prodaju ostale stanove i novi vlasnici zatiču formiranu skupštinu stanara. Ovaj primjer je formalno čist. Ono što se takođe dešava (a nije po propisu) je da investitor zbog zakonske obaveze garancije od dvije godine nameće svog upravnika. Skupština stanara i garancija ne bi trebalo da su povezani, ali se dešava. Jedan slučaj sam naišao da je investitor tako nametnuo stanarima upravnika i održavanje, ali to nije bilo registrovano u sekretarijatu, odnosno zgrada nije imala svoj žiro račun već se uplaćivalo na žiro račun investitora…
Reply With Quote
Bookmarks