https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...e-eu-postojala
“Šta nas boli briga za Evropsku uniju, od nje će ostati samo pisani dokumenti da je nekad postojala”.
najbitnije da ti je dobar stajling. što se država raspada, to je manje bitno“Prvo i najbitnije da si divno izgledala i stajling za 10. Priča jasna i samouvjerenost vidljiva”
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Kako komentarisati a ostati priseban na ovu turbo/krimi/osjećaja bez karikaturu.
Ja se stvarno pitam kako ljudi dođu u stanje tolike pokvarenštine.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Најтежи и најдужи процес ће бити унаприједити судство, са полицијом се завршило релативно лако, тужилаштво иде некако, али судство је и даље црна рупа.
Апсолутно заслужује протест оваква пресуда и надам се да ће нека женска нво организовати исти.
Кад смо код нво погледајте разлику између ове три.
CŽP i HRA: Protestujemo zbog drastičnog, a neobrazloženog smanjivanja kazne izvršiocu višestrukog silovanja djeteta (vijesti.me)
Petrović: Šta osim višestrukog silovanja treba da se desi da bi shvatili da razorno dejstvo silovanja (vijesti.me)
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Je li ikad iko od sudija odgovarao kod nas, za ove sramne i skandalozne presude?
U srećnim zemljama su to ljudi od najvećeg ugleda, za svako poštovanje, kod nas talog sa dna kace čast izuzecima.
Neće proći ovo, vratiće se na ponovno i opet će se ovom monstrumu dati koliko toliko adekvatna kazna (meni bi bio na lomaču), ali mora li pritisak javnosti vazda da radi da bi se dobila neka pravda, pi.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ne postoji adekvatna kazna za štetu koju je ovo biće napravilo drugom mladom biću. On vrlo lako može da zaboravi ali ona baš i ne.
A za ovakve i slične, ove i one presude, u kojima je poruka da nisi vrijedna, važna ni dovoljno dobra - možemo da se zahvalimo pravnim marifetlucima svih uigranih saučesnika predstave za/na tuđ račun. Sve im prosto.
"I shut my mouth and hold the light"
Ako to mlado biće ima nekog muškog u familiji,ili u mjestu, plemenu, ne bi se ovaj nesoj trebao radovati ranijem izlasku iz zatvora.
Ovo što je uradio ovaj lik ne zaslužuje maksimalnu kaznu predviđenu za to djelo. Iz prostog razloga jer svi mi možemo, ili sam ja devijantan samo, da zamislimo i gore djelo iz te kategorije koje zaslužuje jaču kaznu. Ako budemo svakog kažnjavali maksimalnom kaznom dobrim dijelom obesmišljava se suđenje.
Ovdje je problem što maksimalna kazna nije dovoljno visoka. Staviti 25g. max i odmah 15 godina robije bude sasvim logična presuda. Ovo su posebno teške stvari koje bih izjednačio sa ubistvom jer na neki način to i jeste. Meni sve ovo sa smanjenjem kazne više ukazuje na potrebu redefinisanja maksimalne kazne.
γνῶθι σαὐτόν
Pa jesmo li za običajno pravo tj za vraćanje na fabrička podešavanja pošto nam ove civilizacijske tekovine ne idu?
Valjao bi neki referendum na ovu temu.
Divlji zapad ima vise smisla nego ovo bezakonje odje.
Може ли у нас ишта лијепо трајат?
https://rthn.co.me/nastavljeno-devas...-javnih-cesmi/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Naravno da običajno pravo može/treba da se desi. Jedan od razloga zašto zakon postoji "oko za oko i zub za zub" je bio učestali nesrazmjeran odgovor učinjenom zločinu tj. "običajno pravo". Tako može i ovdje da se to desi što će dovesti do toga da se neko zamisli oko ovih stvari i razmisli malo bolje o maksimalnim kaznama. Civilizovani narodi su naučili lekciju, a mi i dalje učimao izgleda.
γνῶθι σαὐτόν
Doživotna.
Caesar
Nesrazmjeran odgovor učinjenom zločinu je bio običajno pravo jer je primat imala čast i dostojanstvo porodice odnosno zajednice.
Danas se zajednica pocijepala (a to je već druga tema) toliko da se fokus mora/treba staviti na individu per se, a posebno jer je žensko čeljade tretirano kako je tretirano generacijama unazad u CG (da se podsjetimo njen polni organ je tretiran kao stvar zajednice, čast porodice itd, da ne idemo i tu na široku treću temu).
Trebali bi svi u pravosudnom sistemu da imaju visok stepen/osjećaj odgovornosti prema ovome. Ako tome nisu vični, treba da se vrati oko za oko, pa će se više štrecati devijantni (kad već neće da potraže stručnu pomoć) nego što se sad štrecaju.
Kako se osjeća dijete koje neko “uzme” bez njene dozvole više puta? Koje je traume to stvorilo? Da li će ikada moći da uživa u sopstvenom tijelu sa drugom osobom? Da li će poželjeti djecu? Kakve obrasce u mišljenju joj je taj događaj samo formirao da bi uspjela da preživi? Da li će joj njegova maximalna kazna pomoći u tome da onda prebrodi svoju muku sa kojom diše svaki dan?
Last edited by tigrovo_oko; 14-05-24 at 14:13.
Stano: Negatorima genocida u Srebrenici nema mjesta u Evropi
https://www.cdm.me/politika/stano-ne...esta-u-evropi/
Evropska unija (EU) neće tolerisati među svojim članicama, bilo koga ko pokušava da negira genocid, relativizuje genocid ili pokušava da veliča ratne zločince, javio je dopisnik TVCG iz Brisela.
Love, peace and respect.
DPS-u iskreno nije stalo do te rezolucije to su obični foliranti no već vidim kako će ovo iskoristiti u svoju korist.
Putevi drže gradski prevoz 45 autobusa, linije su od 6h do 22h, rade pretpostavljam u dvije smjene a i sigurno imaju po jedan ili dva slobodna dana neđeljno što je minimum 100 vozača. A 45 autobusa je malo za pg, tako da će to sigurno da raste, e sada da li se zapošljavaju ljudi preko veze ili ne to ne znam
Nebitno,potpuno nebitno nemam namjeru da prozivam ikoga ponaosob ionako kod nas partije ubijaju individualnost samo kad se prisjetimo onih tastera kad se bješe Brajović zaHeba pa reka ali ovo je predložila opozicija.
30 godina su imali aparat i da se stanovništvo edukuje zašto je što bitno,ali ne oni su se makljali sa DF-om što im je super odgovaralo.Đe edukacija?Ne po tom pitanju po svim pitanjima.
Kad ti je stalo onda se trudiš na nekoj edukaciji za nešto a ne taster poslanici ajde kad si već me ođe napa za generalizaciju nek bude ona stara čast izuzecima.
https://www.politika.rs/scc/clanak/6...oljih-na-svetu
Универзитет у Београду међу 1,8 одсто најбољих на свету
Sent from my phone
Dokle god se ne odreknu Mila i drugih i pozovu na njihovo hapšenje i oni su lopovi.
Takodje medju trenutnim poslanicima je kolona onih koji su se za vrijeme vlade dps napunili parama do čepa kroz razne kombinacije i namještanja. Daleko je manje onih koji su pošteno od plate živjeli.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Jel ti javio ko da je Milo u penziju otiša.![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks