mmmmmm...
i mmmm...
http://www.zdravahrana.com/images/st...rapije/nar.jpg
i što se mene tiče ništa više![]()
Last edited by zvoncica; 10-11-12 at 21:56.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Jes da je povrće, ali lubenica. Nemam predrasuda.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
jagode,a po porijeklu banane:glee:
http://www.zenskisvet.com/recepti/recept-922.jpg no mi se ne desi cesto da ga vidim,a jos redje da ga probam![]()
Ja volim svo voće,ali najviše malinice.
![]()
jagode i banane![]()
Jagode i trešnje.
" čini se da iz rana raste cvijeće... "
Grožđe kad je u kombinaciji sa sirom nekim oporim.
Trešnje, inače.
Трешња, смоква.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Višnja
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Fermentisani Cabernet pretočen u Vino.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Ne mogu da odlučim. Sve volim. Možda jagode i ananas najviše. Mada trešnje isto, banane, grožđe, lubenicu... Ma sve!
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Šipak!
Banana, tvrda breskva, jagode sa šlagom
Tvrda breskva nije postojala do prije 20g.Sad ne postoji mekana,zrela breskva
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ova japanska jabuka, za mene nema preko nje.
Imamo dvije u dvorište, jos cu ih posaditi.
Otvorim je, posrčem je..
Ma divota.
E nema ljepšeg drveta a grđega ploda!
Jabuke, smokve, grožđe, jagode, lubenica i trešnje - to dok može da stane u želudac, a ostalo normalno. Samo ne japanske jabuke i trvde kruške.
Meni definitivno ananas najvise prija
Svjetski dan voća
https://mladiniksica.me/svjetski-dan-voca/Od 2007. godine ovaj simboličan datum, u poljoprivredne i prehrambene svrhe, regulisan je za – VOĆE. Voće ima neizostavnu ulogu u prehrani stanovništva, ali i važnu ulogu u agrarnoj privredi.
Kod nas proizvodnja nije na zavidnom nivou, izuzev grožđa koji se većim dijelom proizvodi radi prerade. Međutim imamo potencijala, a možda neke od sledećih zanimljivosti i opredijele neke farmere za ovu vrstu proizvodnje.
- MASLINA je u botaničkom smislu voće, iako se kulinarski smatra više kao začin. Priliko jela, pak, ljudi je konzmiraju sa slanim obrocima.
- Postoji i voće koje se još u doba Rimljana dodavalo slanima jelima, a i danas je taj trend prisutan u nekim restoranima i kod nekih kuvara. U pitanju je, naravano – NAR.
- Tropska BANANA voće je koje se najviše konzumira na globalnom nivou. Drugo mjesto zauzima – JABUKA.
- Više od 2 000 godina pravi se razlika između GROŽĐA za proizvodnju vina i grožđa namijenjenog za jelo. S tim da su se danas razvile mnogobrojne sorte i jedne i druge grupe, da bi bilo teško nabrojati ih sve. Takođe, za sušenje grožđa te dobijanja suvog važi isto.
- Grođže naravno, ali i KIVI i banana se smatraju (makar u botaničkom smislu) bobicama zbog toga što se plod razvija iz jednog cvijeta i iz jednog jajnika.
- Ni KUPINE ni MALINE a ni JAGODE nisu bobice. Ovo zakonski ali i laički nema uporište, ali u stručnom krugu i biljnom svijetu svakako da ima. Naime smatraju se gomilom plodova koji rastu zajedno.
- „Rajsko voće”, „voće bogova” … naziv je za jednu specifičku voćku kojom obiluje crnogorski južni i centralni dio, a koja nosi naziv – SMOKVA, jedna je od voćaka sa najvećim udjelom šećera. Najčešće je na tržištu možemo naći u avgustu mjesecu, a najveća joj je mana što brzo prolazi.
Ananas,,,,dok ga očistim, otegnem papke, i više mi se ni ne jede ...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks