Kolko god da sam obrta po konzervama, kod nas nema bez ove radioaktivne, tako da...lakše će nam panut sarmat.
Narode, đe se može uzet neki ljuti kečap/sos koji je bez kalorija, šećera i slično, uglavnom što bolje nutritivne vrijednosti da su?
Prodavali su na FB grupi Kupujmo domace.
Prije se uz rachun sa Idea Super karticom dobijao i dodatak na kojem je pisalo stanje bodova itd. a sad traze da se skine app i ok skine se za sekund,ali trazi broj kartice,isto ok,a shta ukucat za lozinku,zna li ko?
Jer njihov call centar naravno ne radi,valjda je i mushkarcima tamo praznik.
...
Neće tako,preteshki su,interesovalo me samo je li mi proshao neki rok za neke poene,ali neka se j.
...
Već neko vrijeme nema maslinovog ulja od Plantaža u Voliju. Da li ga ima u nekom od drugih marketa?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
https://www.cdm.me/ekonomija/srinkfl...za-isti-novac/
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Lakše se dogovore vlasnici trgovinskih lanaca, supermarketa, mini marketa, prodavnica, ugostitelji za svoj groš sa ministrom i/ili premijerom, no što će se narod sjetiti da ih sve zapali.
"I shut my mouth and hold the light"
Nisam rekla da treba bojkotovati ili naložiti markete/hranu, nego konkretno nekoliko individua, za početak možda 20, pa uzeti iz marketa što treba i ostaviti koliko smatramo da vrijedi. Čisto za primjer ostalima koliko je narod dobar i pun razumijevanja.
Što se tiče kontrole i zaštite potrošača, mi imamo ljude koji su zaposleni na tim pozicijama ali izgleda kradu bogu dane, guraju tutu da upale a primaju plate.
Đe je neko promišljanje države i visoko poticioniranih odgovornih u toj branši u svemu ovome?
Gospodo Voli, Idea, Aroma, Mega, Hdl, Franca i slični hoćete da držite monopol u ovoj državi? Ok, možete da probate.
A onda fino država da osnuje državni market, skine akcize sa proizvoda sama sebi, pa da vidite kako bi gospoda držala više monopol i širila se. Bagra.
Last edited by tigrovo_oko; 15-03-24 at 08:07.
Ja sam uopsteno rekao jer znam da sam gledao slicne predloge i pozive na bojkot. Konkretno tih vecih lanaca. A svi znamo da je to nemoguce. (po Tviteru [a i drugim drustvenim mrezama] je bilo vise tih 'poziva' prije nekih mjesec dana, ako se ne varam)
Zastita potrosaca je najveca prevara kod nas. Eto sam, nazalost, imao vise iskustava sa njima i uvijek su imali jedan od dva stava: ili ih apsolutno ne interesuje da rade svoj posao i samo kuliraju ili odgovaraju nebuloze koje nemaju nikakve veze sa samim pitanjem ili problemom ili staju na stranu 'velikog', na stetu potrosaca jer im je to bice lakse ili se i tu malo ugrade. Rijetki su ti koji imaju neko pozitivno misljenje o njima. Na forumu znam jednu osobu, uzivo nijednu.
"Drzavni market bez akciza"? To bi odma proglasili nekim napadom na slobodu trzista a nasli bi se i oni koji bi to nazvali komunizmom ili nekim slicnim rezimom.
Naravno da mehanizama i opcija ima ali smo mi vec dugi niz godina/decenija nesposobni da ista od toga izvedemo.
Kad bi neki eksterni 'revizor' dosao i imao pristup onome sto se kod nas redovno krije, ne bi mogao da vjeruje koliki monopol postoji u svakoj sferi.
--------------------------
Do Not Disturb.
Konacno smo saznali razlog visokih cijena u Crnoj Gori.
https://m.cdm.me/ekonomija/napadi-hu...-u-crnoj-gori/
Da posaljemo mornaricu?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Jes, nego je bio kontenjer i 15-20k za vrijeme korone pa su svi digli cijene, pa posle toga je padao na 5 na eto do 2k a ne sjecam se da je iko spustao cijene i sad oce opet da dizu….
Bolje da se ne brane ovim, da i mi ne postanemo Huti kroz markete.
U nekim državama Huti napadaju brodove, a u nekim drže supermarkete...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
To je prica kao kad dignu cijenu goriva kad barel skoci ali je ne spuste kad barel padne.
Znaju oni koliko je narod 'pametan' pa mogu i ovakvu kosku da bace i da se cijela proguta.
Do Not Disturb.
Šrinkflacija kažete? Ovo bi trebalo da bude 5kg
![]()
Sad ce to trzisna inspekcija da provjeri
Kad si je kalibrisao zadnji put![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks