Nijesu samo xiaomi za kinesko tržište, nego i samsung. Za većinu azijskog tržišta prave se od jeftinijih materijala, ne podržavaju potpuno iste opsege za internet i slično. Ipak, prosječni korisnik teško da može da primijeti razliku. Ima dosta preklapanja sa našim opsezima pa telefon za kinesko tržište sa globalnim romom radi ok. Neđe sam pročitao da je Xiaomi za svoje najnovije flagship opcije blokirao mogućnost flashovanja na globalni rom, ali za ove jeftinije varijante to nije slučaj. I ja i moja sestra imamo kineske varijante sa globalnim romom. Ona Samsung a54, ja Samsung a52s. Njen telefon nije došao sa punjačem, dok je moj stigao isto sa adapterom za evropsku električnu mrežu koji zna da gubi kontakt. Doduše, ja sam svakako odmah kupio novi punjač od 25w, jer se Samsung a52s isporučivao sa punjačem od 15w, iako podržava 25. Ovaj koji sam dobio u kutiji sa telefonom držim na poslu ako se zadesi da mi je potrebno punjenje usred dana.
Jedini način da zshop drži toliko povoljnije cijene od konkurencije jeste upravo taj. Kad je sestra kupovala A54, bio je 330€ naspram 370-380 kod konkurencije.

Reply With Quote
Bookmarks