Kad su banke vec vidjele da ce bit' primorane da salju ove izvjestaje, mogle su makar da prestanu da kradu na ovaj nacin ali se izgleda osjecaju toliko zasticene da ne moraju ni da se trude.
Nije ovo nista novo, samo sad na njihovu zalost izlazi 'crno na bijelo' i imace pune ruka posla sa korisnicima koji ce ih pitat' "sta je koji q ova naplata?".
Tako je i ERSTE prije jedno 7-8 godina pokusao da mi naplati za uslugu koju nikad nisam trazio i ugovor koji nikad nisam potpisao. Nikad nisu priznali krivicu ali nikad nisu ni naplatili ta fiktivna potrazivanja jer znaju da bi na kakvom sudjenju popusili.
Slicno je bilo i sa CKB bankom koja je povisila neke naknade koje su se kosile sa ugovorom pa su, nakon dosta pracakanja, to pripisali nekoj 'gresci' a ja permanentno zatvorio racun kod njih.
Od tad znam koliko mi za sta uzima banka, cak i bez ovog izvjestaja.
Ipak, kradja ostaje ista. I ne pricam o 'legalnoj kradji' kao sto je ona naplata za primanje novca iz inostranstva sto smo pominjali nedavno vec o direktnoj kradji pa ako ih 'uvate' onda to bude ili izvinjenje ili 'greska u sistemu'. Apsolutno nikakva odgovornost ili bilo sto drugo.
Konkretno pomenuh i prije 15-20 dana gdje su mi naplatili neke provizije za "isplata sa tekuceg racuna" iako je racun tek bio otvoren i niti su se kakva sredstva stavljala na njega niti se sta sa njega podizalo (niti moglo podic'). U pitanju su neke minimalne provizije koje prosjecni korisnik ne primjeti ali pomnozite to sa svakim korisnikom pa cete doci do nenormalnih cifara koje banke "greskom ukradu". Jer im ove 'legalne kradje' ocigledno nisu dovoljne.
Ja nisam imao kad da ih zovem, pisem mail-ove i sl. ali planiram da to odradim do kraja iduce sedmice. Ne zbog neznatnog iznosa koji su ukrali vec zbog principa.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks