Page 266 of 372 FirstFirst ... 166216256262263264265266267268269270276316366 ... LastLast
Results 6,626 to 6,650 of 9284

Thread: Saobracajna infrastruktura - Problemi i rjesenja

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

interesantno je koliko mi sve srljamo u vece probleme i pored primjera koje imamo zadnjih 2 decenije makar....

bulevar pored delte kad je napravljen u okolini nije bil stambene zgrade blize od onih preko puta maksima...blok 5 se gradio ja mislim...i to je to
    danas iste te 4 trake trpe vidite i sami koliko i jos tome nije kraj, gradi se i gradi duz bulevara a nidje se ne ostavlja prostor za eventualno prosirenje.... mislim srecom je onda napravljen tako da bi se dvije trake mogle dodati bez problema

ona ulica rusa radulovica u gornju goricu sto ide duz sadina, kad udjete u ulicu polse 50m sa desne strane ide red od sigurno 30-40 vozila koja su tu parkirana a vlasnici zive sa druge strane ulice i naravno nemaju mjesta u dvorista da ih parkiraju...onog momenta kad krene tu nesto da se radi i kad i bez toga parkinga onda ide parkiranje na ulicu...

ulica 18. jula, rekonstruisana, napravjen trotoar, 2 trake, ali sve uzalud... trotoari blokirani, napravljene zgrade koje nemaju parking itd itd...

na zabjelo koje vecinom zavisi od dva mosta koja su odavno uska grla, zgrade nicu li nicu, i sto je najbolje ulice koje su napravili vec su uzurpirane parkiranim autima, a one zgrade sto je kips napravio, oko njih po livadi samo auto do auta...

sve pimjeri do primjera a mi samo vise srljamo i srljamo i sami sebi pravimo problem

2. The Following 2 Users Say Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,763
    Thanks Thanks Received 
    1,347
    Thanked in
    874 Posts

Zaključak: Nikad sreće u ovoj državi

4. The Following User Says Thank You to mur3633 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

zakljucak ti je sledeci....

neka ce od vlasti morati da presjece sve ovo...i to ne postepeno nego odma... i onda ce ta ista vlast da vjerovatno plati to na narednim izborima

e sad meni se desava situacija dje mi covjek prije neki dan prica, nikad nisam glasao DPS, ali da mi je neko rekao da cu plakati za njima ne bih vjerovao, oni su veli krali ali su pustali i nas, ova nova vlast nam ne da nista ali brzo ce im proci 3g i platice to

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    1,657
    Thanked in
    1,100 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Srecom imam 360 pa ga mogu alajnovat prije lezeceg inace...
    neka sto nemam 360 nego imam i vel'ku glavu da mi podize centar mase
    Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    interesantno je koliko mi sve srljamo u vece probleme i pored primjera koje imamo zadnjih 2 decenije makar....

bulevar pored delte kad je napravljen u okolini nije bil stambene zgrade blize od onih preko puta maksima...blok 5 se gradio ja mislim...i to je to
    danas iste te 4 trake trpe vidite i sami koliko i jos tome nije kraj, gradi se i gradi duz bulevara a nidje se ne ostavlja prostor za eventualno prosirenje.... mislim srecom je onda napravljen tako da bi se dvije trake mogle dodati bez problema

ona ulica rusa radulovica u gornju goricu sto ide duz sadina, kad udjete u ulicu polse 50m sa desne strane ide red od sigurno 30-40 vozila koja su tu parkirana a vlasnici zive sa druge strane ulice i naravno nemaju mjesta u dvorista da ih parkiraju...onog momenta kad krene tu nesto da se radi i kad i bez toga parkinga onda ide parkiranje na ulicu...

ulica 18. jula, rekonstruisana, napravjen trotoar, 2 trake, ali sve uzalud... trotoari blokirani, napravljene zgrade koje nemaju parking itd itd...

na zabjelo koje vecinom zavisi od dva mosta koja su odavno uska grla, zgrade nicu li nicu, i sto je najbolje ulice koje su napravili vec su uzurpirane parkiranim autima, a one zgrade sto je kips napravio, oko njih po livadi samo auto do auta...

sve pimjeri do primjera a mi samo vise srljamo i srljamo i sami sebi pravimo problem
    kod Delte mogu da dodaju jos 6 traka i to nece rijesiti problem jer se svi oni slivaju/odlivaju na jedan mali kruzni kod Petra, ulicu Baku i ono "slijepo" crijevo put krivoga mosta...
    i kruzni je najveci problem, jer osim ako neko izlazi iz njega put krivoga mosta (u kom slucaju tesko da bi i isao tim bulevarom do kruznoga) druga dva izlaza su najcesce blokirana kolonom

MOZDA se nesto rijesi ako ikad urade obecani bulevar izmedju radnickoga naselja i Radoja Dakica pa kroz tolosku da se veze na Mihaila Lalica... ali ovako kako je sad je ocajno jer u Baku ulicu najcesce stanes u kolonu kod studentskih domova ili jos malo dalje
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    993
    Thanked in
    715 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,763
    Thanks Thanks Received 
    1,347
    Thanked in
    874 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    zakljucak ti je sledeci....

neka ce od vlasti morati da presjece sve ovo...i to ne postepeno nego odma... i onda ce ta ista vlast da vjerovatno plati to na narednim izborima

e sad meni se desava situacija dje mi covjek prije neki dan prica, nikad nisam glasao DPS, ali da mi je neko rekao da cu plakati za njima ne bih vjerovao, oni su veli krali ali su pustali i nas, ova nova vlast nam ne da nista ali brzo ce im proci 3g i platice to
    Pa problem je prvo u narodu, pa onda u vlasti. Mentalitet ljudi je katastrofa.

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

mentalitet se promijeni....no je nama lakse da ne diramo nikoga... i da uzivamo u blagodetima koje donosi vlast... zsato bi se nekome zamjerali

10. The Following User Says Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Bio sam juče do Budve poslom.
    Na onim krivinama iznad Bečica nikla još jedna zgrada. Ako sam dobro vidio nema ni metar od asfalta.
    Magistralni put a potpuno nebezbjedno i bez ikakvog prostora za buduća proširenja.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    993
    Thanked in
    715 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Ko postavi onaj lezeci policajac od novih mladih i lijepih kod Salasa 23 put Danilovgrad da mu oca....
    Nisam brzo isao jedno 70 ah kako lupi...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,622
    Thanks Thanks Received 
    6,731
    Thanked in
    4,034 Posts

I Clio se prevrnuo.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    1,657
    Thanked in
    1,100 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post

nikad mi nece biti jasno sto ova parking mjesta u staru varos crtaju sa desne strane... da, tako je "propisno", ali na OGROMAN broj onih koji prolaze nelegalno suprotnim smjerom cine put uzasno nesigurnim jer zbog bedema i kuca se ne vidi ni 10m pred auto dok se prodju krivine

eno su i na Vrnicke njive kod Stefana postavili jedan, i sve su prilike da ce i drugi kod skretanja za Rogame
    barem 3 udesa za manje od 24h kod Salasa - ali su ga opravili, vise nego za zadnjih godinu - svakimcast...

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

samo u pg ili cg neko može doći na ideju da napravi parking u Staru Varoš

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

16. The Following 3 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,134
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    3,339 Posts

Kako kazu nema vece budale od školovane....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,159
    Thanks Thanks Received 
    13,606
    Thanked in
    5,155 Posts

Podržavao sam jednosmjernu kroz Staru Varoš, imalo je rezona, taman se narod navikao i koliko toliko disciplinovao, oni su krenuli da postavljaju kaldrmu u bočne ulice kroz koje je trebao da ide drugi smjer. Šta ćemo sad, ajmo da vratimo opet u dva smjera dok to ne završimo, oni to završe i pazite sad ostavljaju dvosmjerni režim do momenta kad su potpuno razrovarili Špira Mugoše (najbitnija ulica u Staroj Varoši za kontra smjer) i uvode opet jednosmjerni režim. Bez ikakvog plana i planiranja se to radi, "na oruk" sve, koje li budaletine o tome odlučuju da mi je znati, užas...

I sad je to totalni haos, mora se bočnim ulicama prolazit do hotela Nikić onamo, preznojiš se bukvalno dok dođeš do tamo (uske ulice, nađe se i neki stručnjak u kontra pravcu da ide pa čuda mimoilaženje, horor uglavnom), uglavnom NE SKREĆITE u Staru Varoš iz pravca Union Bridge-a, sem ako niste mazohisti.
    Viđeh da se masu ljudi i zbuni pa ne znaju što će, vraćaju se, haos... Dabome, pješaka tuda prolazim svaki dan, kolima ni pod razno...
    Last edited by BiTrAtE; 28-02-24 at 13:35.

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    1,657
    Thanked in
    1,100 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Podržavao sam jednosmjernu kroz Staru Varoš, imalo je rezona, taman se narod navikao i koliko toliko disciplinovao, oni su krenuli da postavljaju kaldrmu u bočne ulice kroz koje je trebao da ide drugi smjer. Šta ćemo sad, ajmo da vratimo opet u dva smjera dok to ne završimo, oni to završe i pazite sad ostavljaju dvosmjerni režim do momenta kad su potpuno razrovarili Špira Mugoše (najbitnija ulica u Staroj Varoši za kontra smjer) i uvode opet jednosmjerni režim. Bez ikakvog plana i planiranja se to radi, "na oruk" sve, koje li budaletine o tome odlučuju da mi je znati, užas...

I sad je to totalni haos, mora se bočnim ulicama prolazit do hotela Nikić onamo, preznojiš se bukvalno dok dođeš do tamo (uske ulice, nađe se i neki stručnjak u kontra pravcu da ide pa čuda mimoilaženje, horor uglavnom), uglavnom NE SKREĆITE u Staru Varoš iz pravca Union Bridge-a, sem ako niste mazohisti.
    Viđeh da se masu ljudi i zbuni pa ne znaju što će, vraćaju se, haos... Dabome, pješaka tuda prolazim svaki dan, kolima ni pod razno...
    od prvi put kad su uveli jednosmjernu iz pravca uniona skrecem samo ako cu onamo do Rudog i slicno...
    "precrtao" sam to kao opciju i lakse mi je... nije, psujem svaki put sto cu da kruzim, ali ziv ne bih isao put obale morace i gubio se zaobilazeci parkirane, dostave, komsije i bahate

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    993
    Thanked in
    715 Posts

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    2,012
    Thanked in
    1,138 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post

Jos jedan detalj koji kolega Bitrate nije dodao, na sve to pored godina protestovanja gradjana da tom ulicom se ne moze proci pjeske normalno (jer imas ili auta iz oba smjera, neko leti a sa strane parkirana auta). Sta oni urade? Naprave parking mjesta tako da je sad + guzva + auta parkirana + ne mozes proci pjeske + leti se svakako.

22. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    226
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    299 Posts

sto fali ovome,vidis da su u red parkirani,tacno se znalo da ce vozace nagrdit sa ovom ogradom,nece im vise past na pamet da se ovdje parkiraju

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Lakše je bacati pare na ovu ogradu nego samo proći i ostaviti svima kazne pod brisač. Ovako, lagano nedj emogu kafu da piju i kažu, a mi smo postavili ograde. A mrš više, ovo postaje nenormalno, ludilo.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,646
    Thanked in
    1,028 Posts

Al onda ne bi mogli naplatit metar ograde 385 eura + pdv i ugradnju 332eura + pdv.

26. The Following User Says Thank You to Dutch For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

ono sto smo 100x pomenli..zgradu sto blize ulici...jer drugacije ne valja....

Thanks Thanks Given 
    3,622
    Thanks Thanks Received 
    6,731
    Thanked in
    4,034 Posts

Hoce li ovo biti stambena ili poslovna zgrada?

Thanks Thanks Given 
    18,925
    Thanks Thanks Received 
    8,826
    Thanked in
    4,279 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Hoce li ovo biti stambena ili poslovna zgrada?
    Mene ovo prije podsjeća na onu platformu na stazi u Monci,đe se maše zastavom za finish

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

30. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,646
    Thanked in
    1,028 Posts

Sto gubiti vrijeme na liftove i hodnike, direkt iz dnevne u setnju.

32. The Following User Says Thank You to Dutch For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,622
    Thanks Thanks Received 
    6,731
    Thanked in
    4,034 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Mene ovo prije podsjeća na onu platformu na stazi u Monci,đe se maše zastavom za finish

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Pa to je i poenta, ovuda se trkaju svaku noc. Zamisli umorna si i hoces da spavas a na 78 cm od jastuka ti prolazi nadrkani narkoman sa gnojf trojkom gti bez zadnjeg lonca, pun gas pa onda of-throttle prije krivine.

Page 266 of 372 FirstFirst ... 166216256262263264265266267268269270276316366 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)