Budžet Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) u narednoj godini iznosiće oko 299,4 miliona eura.....
Na prosvetu i zdrastvo ne treba stedjeti a ostalo ukidati...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Budžet Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) u narednoj godini iznosiće oko 299,4 miliona eura.....
Na prosvetu i zdrastvo ne treba stedjeti a ostalo ukidati...
Sta cemo s Bozovicem? Ima li ko normalan u ovu drzavu da prekine ovu sramotu? Covjek je u zatvoru a i dalje gradonacelnik.
Jesam naravno. I kakve to veze ima?
Treba li sad ja tebe da pitam znas li koliko je zarada profesora informatike u medicinsku skolu manja od plate rendgen tehnicara?
Profesor je morao fakultet neki da zavrsi, ovaj mozda neku visu skolu ako je i toliko. Ovo cisto zbog koeficijenata pricam. Ne pricam ciji je posao bitniji.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
nije mi jasno da uopste uporedjujete plate. i to jos platu profesora i platu coeka koji se zraci po cijeli dan.
nothing comes from violence and nothing ever could
Naravno da je prelos. Trebas da smanjis 80.000 zaposlenih u drzavnu administraciju za XY hiljada isplatis im otpremnine, neke posaljes u penziju i opteretis budzet, neki potrose pare i odu na biro. Generalno na kratak rok dodje do pada ekonomske aktivnosti i potrosnje samim tim i manje PDV u budzet.
Najbitnije - gubis glasove.
Ali za isti nivo (ne)rada bi u konacnom placao manji broj ljudi cuj mene glasaca.
A vidis li da sibaju komentare koje su dobili u instrukcijama. Isto je sve na portale. Moramo malo poremetit im koncepciju cisto da se pomuce
A zli jezici bi rekli da ima kecelju od olova i sjedi u zastitnu prostoriju. I plus ne radi kad rendgen crkne.
A profesori u skolama su bitniji jer edukuju iste te koji nekad sjednu na ta mjesta koja ih zrace. Ali profesori 3 mjeseca godisnje uzivaju i ne rade.
Zacarani krug Nenada Knezevic Kneza. Nista vise.
odlicni su im rezultati edukacije.
nothing comes from violence and nothing ever could
Urobore pitaj Taru da li pamti ljubav staru...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Je l' i bog dao da ljudi traze zakonom propisana prava i plate, ako imaju potpisan granski kolektivni ugovor za prosvjetne radnike, zasto se isti ne primjenjuje? I sta je problem da se primijeni?
Isto kao kad bi se radnici koji rade kod privatnika pobunili sto nemaju slobodan dan i sto ih ceraju da rade i nedeljom i praznicima bez uvecanih dnevnica i po 10 sati dnevno...a vi komentarisete da ne zasluzuje vise nego sto imaju jer im usluga nije neka?
Cudni su mi ovi mladji, mlade kolege prosvjetara koji nece da ih podrze i strajkuju sa njima nego ih kuliraju...e tu bih napravio razliku izmedju pocetnika i ljudi sa xx godina iskustva, mislim to vec ima i zove se uvecanje na osnovu radnog staza ali - malo je.
Pocetnicima koji nece da strajkuju treba dati 600 eura platu, pocetnicima koji oce da strajkuju 800, iskusnim profesorima u osnovnim skolama 1000, srednjim 1200.
Samo što se na radnike kod privatnika niko ne bi okrenuo...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Remetis koncepciju tako sto tvrdis da su ostalima povecavane zarade a prosvjetarima ne, ok
Inace zaboravio si da medicinski kadar na osnovnu zaradu ima jos i nocni rad, prekovremene, rad u vrijeme praznika, dezurstvo. Mora i to da se plati.
Koliko uopste prosvjetari imaju radnih sati nedeljno? Ispunjavaju li onu normu od 40h za puno radno vrijeme? A godisnje koliko imaju radnih dana? Nemojmo![]()
Umoran sam od svega sto znam
Zna li neko kolika je plata u prosvjeti za nedeljno 40 sati rada?
Prosjecna ili kako god... vecina njih je ajmo rec gotovo 90% VSS....
Pricamo o povecanju a nidje niko da napise koliko primaju....
Vikaše striko nije škola pojata....
Kad nam je nastavni kadar tako strucan kao sto misli, sto se ne oprobaju u privatne skole u regionu i zapadu?
Mnogo su vece plate, i cijene se kvalitetni kadrovi, vrlo su trazeni...
Zli jezici bi rekli da nam vecina prosvjetara boba ne valja, ne bi mogli da prismrde nekoj privatnoj skoli... osim privatno doma da naplacuju djeci...
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
https://m.cdm.me/hronika/dritan-abaz...o-vrha-granda/
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Nije se desilo.Norma za punu platu je 18 časova(znači 13.5h) nedeljno.Tu dodaj još neke druge aktivnosti(pripreme za čas,ocjenjivanje pismenih i kontrolnih,male i velike odmore...) i obaveze i dođe se do nekih 20-tak časova nedeljno.Je li malo ili mnogo ne znam,ali niko nam ne brani da đecu upisujemo da završavaju škole potrebne za nastavnike jer je,eto satnica ka pilotu.Kolike su im plate,ne znam iako poznajem privatno dosta mastavnika/profesora.Naučiše me da je to nepristojno pitati
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ne znam bješe li ođe da je Spajiću Dodik junior pomagao da pravi partiju. Ja mislio da je pare dobijao samo iz Trebinja, kad ono i iz Banja Luke. Ne viđeh demant.
https://www.dan.co.me/vijesti/politi...neziju-5224879
Tko leti, vrijedi...
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks